Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 30 (csütörtök), 17:37

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 13 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: isoTECH
HozzászólásElküldve: 2014 június 11 (szerda), 14:39 
Zöldfülű

Hejhó. Újabb bejelentés nélküli és rendkívül véletlenszerű hiátuszom indokai ezúttal jóval vidámabbak, mint általában szoktak lenni, mert most nem azért nem létez(t)em, mert nem írok, hanem azért, mert nagyon is, csak máshogy, és nem publikálom. Lényeg, hogy azóta megírtam egy trilógia első kötetét, és folyamatban van a második, viszont a negatív következménye ennek, hogy minden mást parkolópályára tettem. Hogy ideiglenesen vagy permanensen, majd kiderül, de nem szeretnék ígérgetni meg semmi, továbbá ha valaki nagyon szeretné tudni, mi lesz vmék befejezetlen történetemben, ha már franc se tudja, hogy megírom-e vagy sem, esélyesen megtalál, és minden további nélkül elmesélem (már amennyire tisztában vagyok vele, mert nem mindig). Trilógia első kötettel kapcsolatban is lehet nyúzni, de azt csak úgy adok, ha kifejtett véleményt is kapok cserébe, muhaha :D

Váratlan fordulatként egyébként frissítettem. Igen nagy lélegzetű novelláról van szó, amelyet a könnyebb fogyasztás érdekében feldaraboltam, a darabokat pedig párnaponta fogom feltölteni (így ha valaki egyben szeretné olvasni, nemsoká lehetősége lesz rá). A történet dárkos-agybeteg-akciódús féle és erősen rajzfilmlelkületű, szóval azoknak ajánlanám főleg, akik szeretik a humorérzékem sötét oldalát, a bizarr izéimet és általánosságában az izgisebb dolgokat.
A címe A nyúlon túl és ez a leírása: Patrice-nak már rég a boszorkányvizsgáján kellene lennie, helyette még mindig büntetésben ül Mr Rousseau, a szigorú matematikatanár felügyelete alatt. Amennyiben nem ér oda időben, még az is előfordulhat, hogy örökre elbúcsúzhat az erejétől... és egészen mellékesen kitörne az apokalipszis. Mr Rousseau-t pedig igen nehéz meggyőzni.
(SPOILER: tartalmaz apokalipszist, továbbá nyulakat és kecskét is)
1. darab itt
2. darab egyelőre adminkézen
Jó olvasást hozzá!

Egyéb: A közeljövőben valamikor elképzelhetően ritkítani fogok történetekből az interneten (ez elsősorban a novelláimat érinti), ezért, ha valamelyik érdekel vagy szereted, mostanában olvasd el vagy mentsd le, különben elképzelhető, hogy csak tőlem juthatsz hozzá, én pedig nem mindig tudom, hogy mit hol tárolok, ezért ez olykor bonyolult egy-egy történet A-ból B-be juttatása (bár meg szoktam oldani, csak nem mindig gyorsan).

Holtomiglan tekintetben én ígérgettem itt már ezt-azt, ebből annyi valósult meg, hogy újraírtam századjára is az első fejezetem, de a történet irányába mutatott motivációs szintemmel már lehetetlenné vált, hogy elfogadható végeredményt produkáljak, ezért úgy döntöttem, hogy nem érdekel. Viszont a sztorival kapcs kaptam kérdéseket, szóval, ha valaki igényt tartana rá, feltettem a blogomba, ilyen kvázi-interaktív módon, hogy mindenki tetszőlegesen kiválaszthassa az általa preferált rossz első fejezetet. INNEN LETÖLTHETŐ. Jó szórakozást mindenkinek hozzá, aki hiányolta, vagy aki kimaradt belőle, és kitölteni óhajtja a fájó űrt, amit a történet nem ismerése képezett eddig a mellkasában.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 18 (péntek), 13:14 
Zöldfülű

Frissítettem! Igen, szerintem is lenyűgözően aktív vagyok. Nem, továbbra sem sikerült magam visszaküzdeni a "mintha élnék" írástempómra.

Aludj tovább, míg újra itt vagyok 2. "fejezet" - Viszonyítási alapnak

Jó olvasást!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 02 (vasárnap), 14:21 
Zöldfülű

Annak örömére, hogy sikeresen megértem, hogy harmincra kerekítsünk (TAPS), úúúúúú mit hoztam? Új folytatásost! (Iso, nem lehetne azt, hogy előbb az eddigi folytatásosaidat FEJEZD BE? Nem.) Tessék:

Aludj tovább, míg újra itt vagyok 1. "fejezet" - Akkor játsszunk!
(azért tettem idézőjelbe a fejezetet, mert nem nevezném fejezetnek, csak elvágtam oszt csá)

Ez a leírása: Él, mozog, csak szíve nincs - egyéves kényszerpihenője végéhez érkezve Sorbet különös idegennel találkozik. A lány fél visszatérni az iskolába, így a férfi ajánlata nehezen érhetné jobbkor: teljesíti akárhány kívánságát, cserébe mindössze a szívét akarja visszakapni. De azt mindenáron.

Egyébként a változatosság kedvéért ifjúsági, és a humort csak azért jelöltem be, mert mindenre, amit írok, rámondják, hogy vicces, arra is, ami nem. Ifjúságin belül eléggé vegyesfelvágott, becézzük urban fantasynak, de van benne családi dráma meg asszem minden, amiért engem olvasni szokás. Igyekszem majd visszaküzdeni magam a "mintha élnék" írástempómra. Bár épp van egy halom munkám, ami ezt elvileg meggátolná, de kivételesen nem áll szándékomban random megint kiégetni magam, ezért most munka mellett mást is csinálok. Pl. írok (értsd. hair tutorialokat nézek youtube-on). A történetről további információmorzsákakat a blogomon lehet összevadászni, ha valaki igényelné őket (ok ezek most egyelőre kb csak rajzok, és az se sok) :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 április 23 (kedd), 19:26 
Zöldfülű

Minap beígért novella fenn: Két idegen
Rövid apa-lánya sztori, amelyben a felek csak nemrégiben szereztek tudomást egymásról.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 április 20 (szombat), 21:04 
Zöldfülű

Khimnek hála sikeresen rájöttem, hogy van ficblogom, és hogy kivételesen van mint beleírnom.

Vannak vidám és kevésbé vidám híreim. Kezdem a vidámakkal.
Van egy db új novellám, amit három részben töltöttem fel, az első kettő darabja már fent van, a harmadik adminkézen. Többszörösen elvetemültnek lett minősítve, amúgy egy túlzottan kreatív problémamegoldásban szenvedő testvérpárról plusz egy főről szól. És vicces.
Itten van: Tejút kht. (most már a vége is fenn)

Lesz még egy db új novellám (szintén ajándékba), amit a napokban fogok feltölteni, ez viszont nem vicces, hanem dráma, továbbá meglehetősen rövid. Majd jelentem, ha felkerült :D

És akkor a kevésbé vidám hírek.
Holtomiglan ügyben jelentem, bebuktam előszűrőn az Aranymosást, és nincs kedvem még egy kört futni vele, szóval majd vmikor újraírom századjára is az elejét, és feltöltögetem az oldalra. Új címen, mert a régihez negatív érzelmek tapadnak (=ellopták), továbbá jelentősen átírva (ez a része már megvan), szóval esetleg akkor is érdemes lesz bele nézni, ha valaki olvasta az eredetit, mert pl más a vége.

Igen látványosan nem frissítettem az utóbbi időben semmit. Ennek sok oka van, az egyik ezek közül az, hogy nem is írtam semmit, aminek megint sok oka van, ebből leginkább zavaró belső nézetből, hogy a saját hülyeségeimmel szúrom el az írásaimat. Erről próbálok leszokni, és folyamatban van egy új történetem, de hogy ebből mikor lesz vmi, az számomra is jó kérdés. De lesz benne macska (yay!).
A hónapok ill évek óta nem frissített történeteimet is frissíteni szándékozom majd egyszer, de egyelőre csapkodni van kényszerem, bármire ránézek, ami az utóbbi időben kiesett a kezemből. Szóval most az van, hogy írás helyett inkább rajzolok/zenélek :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 szeptember 21 (péntek), 21:47 
Zöldfülű

Asha: Juj, látom, válaszoltam is :D Örülök, hogy tetszett a befejezés, én is szerettem, bár a kemény négy napban, ami alatt megírtam a második felét, sokat filozofáltam mi történjen, de végül úgy voltam vele, legyen egy picit keretes is meg nemtom.
Köszönöm szépen a tapsvihart a második BEFEJEZETT (...........elég már már, eh) sztorimhoz! Továbbá azt is, hogy elfedted a tinédzserkori botlásaimat, és ezentúl rövidítésmentesen, nagybetűvel kezdve létezhetek a fórumon XD

GRÁÁHHHH, dörgöld még az arcomba a troll címemet, és csapd mellé lécci a troll leírásomat is XD Vészesen közelegne a vége, ha lenne két összefüggő gondolatom, ami nem tartalmaz fatextúrákat és utcarészleteket. De majd, ha letudom tényleg a maradékot az aktuális melóból, akkor már fogok írni is, nem csak javítani. Viszont Holtomiglan kapcsán remek hír, hogy az első rémületem után, aminek keretében sírva konstatáltam, hogy az első hat fejezetem nemcsak ROSSZ, hanem kész káosz is, és teljesen újra kell írni őket, hetediktől olyan volt a történet, mintha elvágták volna, és kb már úgy van írva, mint ahogy most szoktam írni. Mindazonáltal egyre jobban ledöbbent az a rengeteg olvasó, akik anno, amikor még fenn volt, egyben letolták ilyen egy vagy két nap alatt. Lehet, hogy én olvasok nagyon lassan, de nekem egy fejezetet legyűrni is két óra, úgy, ha nem figyelek másra, sőt van, hogy több. Ez kb annyit tesz, hogy egyesek nem aludtak, és nem ettek, hogy engem olvassanak, ebbe belegondolni nagyon ijesztő... és elképesztő. Már ezért is megéri a kínkeserves szenvedés az első hat fejezettel, utána pedig jöhet a világuralom. Na jó, nem.

Új sztori... Kettő közül vacilláltam, hogy melyik is legyen a következő. Egyik egy felnőtt (célközönségileg felnőtt, nem korhatárilag) romantikus komédia, aminek már megvan a teljes részletesebb cselekményvázlata, és egyébként Khimmel közös a sztorialap hozzá :D A fő szál, hogy egy építészeti vállalat igazgatója egy éven belül nyugdíjba óhajt vonulni, viszont a kiszemelt örökösét ehhez meg kellene fegyelmeznie, mert hiába tehetséges meg minden, a felelősséget hírből sem ismeri. Úgyhogy örökösjelöltünk vagy egy éven belül felmutat vérszerinti utódot, akire tovább örökíthetné a cégét, vagy lőttek a karrierjének. Ő viszont igen talpraesett, és mivel esze ágában sincs változtatni az életmódján, jobb híján megveszteget egy béranyát, hogy szüljön neki egyet. Olyan nevetős-sírósra van szánva, és amire nagyobb hangsúlyt fogok fektetni benne: társadalmi rétegek ütközése, morális kérdések, karakterfejlődés, agybeteg helyzetkomikum :D További jellemzői, hogy E/3 és várhatóan két vagy három POV.

A másik ifjúsági, konkrétan coming-of-age sztori, de nem feltétlen csak az ifjúságnak szól. Alapvetően pozitív hangulatúnak szánom, de ez nem garantálja, hogy nem lehet majd rajta sírni, csak megelőlegezem, hogy nevetni sokkal többet :D A főszereplője egy olyan srác, akinek a történet kezdetéig minden simán ment az életében, viszont az ilyesmi nem tart örökké, így neki is elő kell kászálódnia a külön bejáratú rózsaszín felhőjéből. Emellett az egyik haverja ráveszi, hogy indítson bandát, ami az iskola önjelölt kiskirályát hivatott letaszítani a trónjáról. Srácunk kicsit nehezen kezeli az újdonsült problémáit, mivel neki ilyenjei nem nagyon voltak addig. Amire ennél hangsúlyt fogok fektetni: karakterfejlődés, barátságok, család, felnőtté válás. További jellemzői, hogy E/1, és picikét elvarázsolt.

Hosszas vacillálásom eredménye az, hogy időhiány miatt eltettem későbbre a béranyásat, és inkább ifjúságolok. De sztem erre is esélyesen több hónapot kell majd várni, mert szeretnék előtte lehetőség szerint sokat megírni belőle, továbbá előrelépni a jelenleg még futó két nem hiátuszos történetem felgöngyölésében.

Hil: RETTEGEK!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 szeptember 21 (péntek), 20:53 
Fanficbúvár

Most, hogy befejezted Bertie-t, még az is előfordulhat, hogy elolvasom... rettegj :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 szeptember 21 (péntek), 20:16 
Ó-nagy-admin "on stage"

Helló! >:D<

Nem bírtam sokáig ezt a két fejezet kihagyást, szóval pótoltam gyorsan a lemaradásomat, együltömben... szóval most csak egy kritika vár rád az utolsó fejezetnél. ^^ Nekem nagyon tetszett a befejezés is, mondjuk én az egészért odavoltam, de ezt szerintem már egyértelműsítettem nagyon sokszor. :D
Tapsvihar neked itt is a második befejezett sztoridhoz! _U_

Éééésigen, ha már itt vagyok. Szóóóval, most, hogy ezt befejezted... és a Gyújts sötétséget! (csakazértis) vége is vészesen közeleg (FOLYTIIIT!)... szóval, mi lesz végül is a következő, ami feltöltésre kerül? Mármint oké, vágom, most a Holtomiglan az elsődleges, de esetleg valami csigázás, hogy mi a legközelebbi project, amit mi is olvashatunk - mire lehet számítani? ;;) Kis leírás, bemutató, valami?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 szeptember 20 (csütörtök), 21:28 
Zöldfülű

Hajj! Ezt hoztam:

Hogyan tegyünk tönkre egy párkapcsolatot? 8. rész, vagyis az utolsó, vagyis van egy befejezett történetem, amivel, ha a novellákat nem számolom, akkor a befejezett történeteim száma megduplázódott! Igaz, jelenleg csak ez elérhető. Mindenesetre most már be van fejezve (úgy érzem, nem tudom elégszer elmondani, hogy befejeztem), ezért végre olyan formában is olvasható, amilyenben ez a történet létezni hivatott: egyben!
Ha valaki még nem tévedt felé, és vacillál rajta, pozitívumként el tudom róla mondani, hogy befejezett (kezdem túlzásba vinni), nem hosszú, 32000 szó kb az egész, de nehéz, nyelvi humorra épülő szöveg végig, szóval főként erős idegzetűeknek ajánlott, akik értékelik az ilyet. Utóbbiaknak viszont garantáltan szórakoztató lesz :D

Jelenleg egyébként még mindig dolgozom, ezen kívül a közel hatszáz oldalas másik befejezett történetemet javítom (ha valaki még emlékszik, Holtomiglan címen futott anno), ami nehezebb falat, mint amire számítottam, de remélem, kettőnk közül én vagyok az erősebb. Szóval várhatóan már megint fel fogok szívódni egy kis időre, aztán majd jelentkezem valami újjal és olvasóbaráttal. És ígérem, amint tudom, farba rúgom a póni énemet, hogy aktivizálja magát :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 szeptember 14 (péntek), 11:31 
Zöldfülű

HTTEP 7. darabja kimászott a kezem közül, és engedélyezésre vár :D Csupa izgalom, tele drasztikus fordulatokkal! (Nem.)
Már csak a befejező rész van hátra ebből a rendkívül olvasmányos történetből, aztán ígérem, a közeljövőben nem fogok megint úgy írni, mintha keresztben lenyeltem volna Wodehouse-t kétszer.

szerk. fenn is van, köszönöm! Itten ni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 szeptember 09 (vasárnap), 19:11 
Zöldfülű

Szervusz, Róbert Gida! XD

Igen, én is azon gondolkoztam, hogy biztos mazochista vagyok, mert túl sok támadási felületet hagyok magamon (nyau) :D

A sűrű bejelentésekben én is reménykedem, lehetőleg a minél közelebbi jövőben. Nem is mellőztem látványosan! (vagy ha de, akkor igen bénán vagyok nem látványos XD) De amúgy haladásügyben nem tudok túl sok pozitív hírrel szolgálni, mert még mindig nem másztam ki az aktuális gigantikus munkahalom alól (bár már több mint félig de, hurráhurrá), meg a mindenféle szervezések gondoskodnak róla, hogy minden agykapacitásom le legyen foglalva. Szóval amíg ez van, addig csak olyat tudok frissíteni, ami már meg van írva, és csak le kell törölni róla a port... aztán ha lazulnak az állapotok, akkor, öh, patagolok vmi patanyomokat is XD Mostanában nem nagyon tudtam mást rajzolni, mint amit muszáj, de van egy csomó mindenem, amit nem szkenneltem be, szóval...

Juj, felengedést és kritikát is köszönöm szépen, igyekszem még a mai nap válaszolni!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012 szeptember 07 (péntek), 19:43 
Ó-nagy-admin "on stage"

Váháááá, egy Iso-ficblog! Rrremek, most még egy fronton támadhatlak le, hogy mit mikor szándékozol végre frisselni a futó/ígért/megkezdett/parkolópályára állított sztorijaidból - ugye, milyen jó? :D

Na, mindenesetre örülök, hogy itt vagy, remélem, sűrű bejelentéseid lesznek majd errefelé. :D Szegény "néha ez is én vagyok" alatt futó sztorid látványos mellőzését mondjuk némiképp zokon veszem... pláne, mivel rég hallottam róla, hogy hogy haladsz vele... ^^ De abból is lehet számítani valami folytatásra a közeljövőben, ha letudtad a mostani dógaidat, ugye...? *szépennéz* Meeeg *félszeg* nemistudom, ha rajzolsz hozzájuk... valamelyikhez, bármelyikhez...? ^^
Addig is ráröppenek Bertie-re. Köszönet a frissért! Hagyok majd kritikát is nálad, ha elolvastam. :)

Pápá! ^^

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: isoTECH
HozzászólásElküldve: 2012 szeptember 07 (péntek), 19:26 
Zöldfülű

Hi! Most félek, mert még sosem volt itt ficblogom, pedig kisebb-nagyobb megszakításokkal az oldal születése óta a környéken rontom a levegőt különböző formákban, csak hát mindig úgy, mint vmi kísértet... XD

Aki nem ismer, Isobel vagyok, röviden Iso, és nem írok fanfictiont (ugyan van fanfices múltam, de erről nem beszélünk). Igazából ezen kívül vegyes, szeretek sokféle műfajban és stílusban tevékenykedni, de azt mondanám fő profilom az ifjúsági dráma/komédia. Meg a fantasy, de az neten épp kevésbé látványosan.

Szóval. Ez én vagyok. Néha ez is én vagyok, bár még nem egyeztettünk teljesen személyiséget (nem is vagyok nagyképű, és póni sem, vagy ha már de, akkor egy másik :C), ezért lehet úgy tenni, mintha nem én lennék, de ilyen tekintetben is itt lehet piszkálni.

Aktívan most ezt a történetem frissítem a rendkívül "hivatalos" profilomon: Hogyan tegyünk tönkre egy párkapcsolatot?
Főleg lecsúszott huszonévesekről szól, ezen kívül pedig kb. mindent elmondtam a címében a leírásában. Meg amúgy nemsoká vége. És percek kérdése, hogy frissítsek rajta egyet.

Asszem ennyi.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 13 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra