Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 augusztus 05 (szerda), 13:23

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 80 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Athe dühöngője
HozzászólásElküldve: 2016 április 24 (vasárnap), 6:44 
Fanfic-faló

When i first friss mellonsnak koszonhetoen olvashato :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 13:45 
Sztorihajhász

Athe írta:
Köszönöm a kritikákat és hozzászólásokat, egyszer legyen időm megválaszolni őket :) :xx:

Friss adminkézen, két kis lájtos fejezetecske, de én szeretem a fiúkat, szeressétek majd ti is

Jól van, nem sürgős, meg tudom hogy rémesen sokat írtam. :D Mondjuk mire a válaszoláshoz jutsz, szerintem már lesz az újra is egy. :taps: Örvendezek a frissnek nagyon. :xx:

“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”
― Neil Hilborn, The Future

Főleg itt: AO3. Továbbá: Facebook, twitter, Flight Rising, Íróbarlang Discord.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 23 (szombat), 12:53 
Fanfic-faló

Köszönöm a kritikákat és hozzászólásokat, egyszer legyen időm megválaszolni őket :) :xx:

Friss adminkézen, két kis lájtos fejezetecske, de én szeretem a fiúkat, szeressétek majd ti is

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 04 (hétfő), 13:27 
Sztorihajhász

És most megint beesek ide jelezni, hogy ígéretemhez híven fölzárkóztam When I first-be, és egyrészt elnézést kérek azért a rettenet mennyiségű szövegelésért, amit rád ömlesztettem kritika címen (nem vicceltem az előző hsz-be a kisregény méretet illetően), másrészt nagyon várom a folytatást!! :taps: :xx:

“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 március 08 (kedd), 19:40 
Fanfic-faló

Hiriajuu írta:
Én most ide beesek jelezni, hogy már régóta tervezek nekiállni ám a történetednek, mióta elindult köbö (csak el vagyok havazva ezerrel), meg láttam GS-ben, hogy "méltatlanul kevésnek érzed a kritikáim számát", ami az első feji elolvasása után tök jogos, mert hűtejóégeztetszik, szóval hogy lehet rá számítani, hogy hamarosan röpítek egykét kisregény méretű visszajelzést feléd. :D

:xx: :xx: :xx:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 március 08 (kedd), 18:25 
Sztorihajhász

Én most ide beesek jelezni, hogy már régóta tervezek nekiállni ám a történetednek, mióta elindult köbö (csak el vagyok havazva ezerrel), meg láttam GS-ben, hogy "méltatlanul kevésnek érzed a kritikáim számát", ami az első feji elolvasása után tök jogos, mert hűtejóégeztetszik, szóval hogy lehet rá számítani, hogy hamarosan röpítek egykét kisregény méretű visszajelzést feléd. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 március 06 (vasárnap), 16:56 
Fanfic-faló

Hamarosan 5-6. fejezet a When i first-ből, adminkézen a dolog :pbunny:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 13 (szombat), 14:02 
Fanfic-faló

When I first... friss (3-4. fejezet) Kyrának köszönhetően fenn. Tsók

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 31 (vasárnap), 12:41 
Fanfic-faló

Most, hogy végre vége lett a vizsgaidőszaknak, és minden jegyemet beírták, úgy döntöttem (a drága bétámmal egyeztetve), hogy itt az ideje elkezdeni feltölteni az évekkel ezelőtti NaNoWriMora írt történetemet. Az első két fejezet jelenleg bétakézre várakozik :pbunny:

((Az az egy szerencsém van, hogy befejezett a dolog, ergo csak bétázni és javítani kell, mert írni most a diplomadolgozat mellett egyáltalán nincs időm...))

De a fanficjeimet sem felejtettem el, lesz egyszer csak több fandom bőven. Ami most nagyon foglalkoztat, az a Marvel és a Harry Potter, előbbinél egy hetero párost hozok, utóbbinál a már emlegetett Harry/Charlie-t. Idén talán lesz is a Marveles ficből valami (ha november egyig nem nyúlok hozzá, szerintem az lesz a nanós sztorim idénre).

Az original sztori itt, felengedésért köszönet az adminoknak, és a véleményekért nem eszek meg senkit :))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 16 (szombat), 21:02 
Fanfic-faló

Vizsgaidőszak, én így szeretlek... (se)

Nagyon lassan haladok a Charlie/Harry történettel, jelenleg olyan 1900 szavam van, és minimum 10k-ra tervezem, szóval nem tudom, mi lesz belőle, és mikor.

Original és karácsonyi Steter sztori bétakézen, béták elfoglaltak. (Meg én is a sulival, de június 3-án mindennek vége lesz remélem.)

Addig is gyertek anonimra meg százszószépre, utóbbira írok is, eheti témát is teljesítettem :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 06 (szerda), 22:34 
Fanfic-faló

Athe írta:

Amúgy ti hogy tudjátok megfogni a szereplőiteket? Írom a Harry/Charlie sztorit és egyszerűen nem akar összeállni, pedig alig léptem át az 1500 szót, és 10k-ra tervezem... :bcat: Egyszerűen bármit csinálok velük, ez a két idióta csak pislog rám a partvonalról, hogy mégis mit akarok velük, miért nem hagyom őket békén.

Nekem is az szokott segíteni ilyenkor, ha békén hagyom őket pár napra, hétre. Aztán vagy jön egy ötlet, ami továbblendít, vagy szimplán csak átolvasom és rájövök, az utolsó bekezdés/mondat sikerült faramucira, törlöm, átírom másképp, vagy totál más jelentet találok ki, és láss csodát, onnantól megy, mint a karikacsapás. xgrin

Egyébként visszadobtam mélben a sztoridat, és lehet, hogy téged is az akaszt meg az írásban, ami az én szemem is szúrta. ;) Ne add fel, mert ebben a párosban rengeteg lehetőség van, és érdekes az indításod, én kíváncsian várom, mit hozol ki belőlük.
:xx:

Kép
Csillámnyusz

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 06 (szerda), 18:50 
Fanficbúvár

Athe írta:
Amúgy ti hogy tudjátok megfogni a szereplőiteket? Írom a Harry/Charlie sztorit és egyszerűen nem akar összeállni, pedig alig léptem át az 1500 szót, és 10k-ra tervezem... :bcat: Egyszerűen bármit csinálok velük, ez a két idióta csak pislog rám a partvonalról, hogy mégis mit akarok velük, miért nem hagyom őket békén.

Bármily szörnyen hangozzék is, nekem a mosogatás+zenehallgatás vált be a legjobban. xgrin Néha a porszívózás is. Olyankor annyira tudom unni magamat, hogy az agyam elkezd magától járni, és ha aláfestő zene is van hozzá, sokszor olyan jelenetek alakulnak ki a lelki szemeim előtt, hogy a tíz ujjamat megnyalom, és aztán már csak le kell írni. De az újságolvasás is segít. Ha valami totál unalmasról olvasok, másfelé kezd el kacsintgatni a fél agyam. Vagy lefekvés után, mikor még nem alszom, de félálomban vagyok, na akkor jönnek még az ötletek. Amikor még írtam az Ördög mosolyát, kellett egy füzetet az ágy mellé rendszeresíteni. De ha a jellemüket szeretnéd megformálni, az is jó, ha keresgélsz a szereplőidről fanartokat, az nagyon meg tud ihletni. Vagy összeírod egy pár sorban a jellemüket, és mikor elakadsz, hogy egy jelenetben hogyan reagáljon a szereplő, akkor elég csak visszaolvasni a jellemzést. Én így csináltam Abraxas Malfoynál, mert sehogy se tudtam, mire hogy kéne reagálnia, nem volt róla támpont az eredetiben.
Ha a sztori nem akar kialakulni, érdemes egy vázlatot csinálni, hogy honnan hova akarsz kilyukadni, mik történjenek benne, mi legyen a vége, stb.
De írás közben én zenét is hallgattam mindig. Bár ezt nem mindenki javasolja, mert adott esetben a romantikus vacsorából atomtámadás lesz vagy fordítva _szellem2_ :Dbunny:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 06 (szerda), 13:47 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: Quantico, Roxfort pincéje, Yggdrasil ágaira függesztett hintán lábat lóbálva
Athe írta:
Amúgy ti hogy tudjátok megfogni a szereplőiteket?

Vadcsapdával vagy taserrel.
Athe írta:
Írom a Harry/Charlie sztorit és egyszerűen nem akar összeállni, pedig alig léptem át az 1500 szót, és 10k-ra tervezem... :bcat: Egyszerűen bármit csinálok velük, ez a két idióta csak pislog rám a partvonalról, hogy mégis mit akarok velük, miért nem hagyom őket békén.

Ezt most elképzeltem... :haha:

De hogy valami használhatót is mondjak... Nekem az a tapasztalatom, hogy ha egy karakter túlságosan akadékoskodik, akkor ott kell hagyni egy kis időre, hadd gondolkodjon el, hogy milyen csúnyán viselkedett a gazdájával. xD De tényleg amúgy, ha valamit erőltetve, erőszakkal ír az ember, akkor az biztos, hogy nem is lesz jó, és maga az írói folyamat is csak nyűg lesz, ami meg természetesen megint nem szerencsés, és nem is ez a cél.
Amikor megakadok, akkor általában belekezdek valami másba, hogy ne csak egy irányra görcsöljön rá az agyam, és ha már kitombolta magát más vizeken, akkor szépen visszaeveztetem az eredeti vizekre. Vagy legalábbis megpróbálom. :mrgreen:

"I'd consider myself a realist, alright? But in philosophical terms I'm what's called a pessimist."
There's no such thing as proper immortality. The universe will always take care of its nutcases.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 06 (szerda), 12:49 
Fanfic-faló

Na, steter bétázás alatt, bár a bétámmal megegyeztünk, hogy nem ez életem története...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 05 (kedd), 10:21 
Fanfic-faló

Lattam, koszonom ^^ Amint feltamadok hamvaimbol, ujra belevetem magam az olvasas/kritika iras/ iras Bermuda-haromszogbe ^^

szerk: más. írtam a 100szószépen egy szösszenetet link itt, de ha van igény az ilyesmikre, megkeresem a réggebbi százasaimat, és egy cím alatt feltöltöm őket :pbunny:

szerk 2: és ma írtam kemény 384 szót ^^, plusz átküldtem bétázásra egy karácsonyi stetert, amit az anonim adventi naptárra írtam, úgyhogy nemsokára az is érkezik majd x:)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 04 (hétfő), 17:20 
Fanficbúvár

Részemről meg egy a Csokira - úgysem olvastam még Snarryt, de látom, van egy pár történeted velük, később még biztosan körbenézek nálad. x;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 03 (vasárnap), 20:48 
Fanfic-faló

Zsiraf írta:
Röppent egy rövidke kritika a Hóangyalra. :) Egyenlőre csak ezzel próbálkoztam így estére, de hamarosan körülnézek a slash ficeid között is. :)

Awww, köszönöm :) :xx:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 03 (vasárnap), 20:45 
Tollforgató

Röppent egy rövidke kritika a Hóangyalra. :) Egyenlőre csak ezzel próbálkoztam így estére, de hamarosan körülnézek a slash ficeid között is. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 03 (vasárnap), 15:25 
Fanfic-faló

hah, ma már 419 szót írtam :D fejlődőképes vagyok, úgy érzem :D és már át is léptem az 1000 szót ^^

más: amint a bétám ráér, hogy zaklathassam vele, van egy karácsonyi pre!Sterek történetem, amit az anonim meme adventi kalendáriumába írtam, illetve egy százszavas Drarrym is, amit nem hiszem, hogy merire feltöltök, hacsak nem csinálok egy bingót, és azt töltöm ki, aztán lesz egy százszavas gyűjteményem.
ez utóbbi még csak egy most, hirtelenjében jött ötlet, szóval nem ígérem, hogy lesz-e belőle valami, de a Drarry egy nagyon jó páros, azt hallottam :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 02 (szombat), 21:19 
Fanfic-faló

Köszi drágáim :xx:

jelentem, ma kemény 277 szó a termés :D de legalább megtanultam öt megyének a városait és azok elhelyezkedését vaktérképen xgrin

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 01 (péntek), 20:39 
Sztorihajhász

Hirondelle írta:
Athe írta:
Na, most már 340 szónál tartok xgrin

Helyes, csak így tovább x:) És máris túlszárnyaltál engem, mert a fordításom mai haladványa 29 szó :haha:

Engem meg mindketten leköröztetek, én mínusz 2 szónál járok. xD De ja, csak így tovább, olvasnám már mindkettőtök művét. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 01 (péntek), 20:06 
Fanficbúvár

Athe írta:

Helyes, csak így tovább x:) És máris túlszárnyaltál engem, mert a fordításom mai haladványa 29 szó :haha:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 01 (péntek), 19:15 
Fanfic-faló

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 31 (csütörtök), 8:03 
Fanfic-faló

Akkor azt hiszem, ideje összekapnom magam :D már van kemény 300 szavam xgrin

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 30 (szerda), 22:30 
Fanficbúvár

Athe írta:
Mit szólnátok egy Harry/Charlie történethez? Érdekel valakit?

Harry/Charlie??? Hát hogy a vérveres p&#+/*%÷@ßa ne érdekelne! xgrin Ide vele!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 30 (szerda), 16:10 
Könyvmoly

Athe írta:

Ha az én véleményem is számít, jöhet! x:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 30 (szerda), 14:33 
Fanfic-faló

Kyraper írta:
Athe írta:

Love,
Athe

Miféle kérdés ez, kérem? Én biztosan imádnám, és tudom, lesznek majd még így ezzel páran, szóval mikor olvashatjuk? ^^

Van kb. 200 szavam belőle? :D
De ha rugdostok, hogy írjak, akkor lehet, hogy összeszedem magam xgrin

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 30 (szerda), 14:30 
Fanfic-faló

Athe írta:

Love,
Athe

Miféle kérdés ez, kérem? Én biztosan imádnám, és tudom, lesznek majd még így ezzel páran, szóval mikor olvashatjuk? ^^

Kép
Csillámnyusz

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 30 (szerda), 13:38 
Fanfic-faló

SlytHay írta:
Athe írta:

:banan: Ide vele! :D

Hiriajuu írta:
Én is vevő lennék rá nagyon, de azt úgyis sejthetted ;)

Hát, akkor nagyon össze kell ám kapnom magam xB

SlytHay írta:
p.s.: Ez az az original, ami nálam van, ugye? xD Már vagy két hónapja készülök újra elővenni, mert eszembe jutott, csak a legutóbbi adag bétázás után nem küldted vissza a doksit, és hát... elfelejtődött így egy kicsit.

Jesszus, mikori az utolsó levélváltásunk vajon ezügyben? Mert akkor én is előkaparom, aztán megnézem, mim van. De ez jól elfelejtődött xblush

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 30 (szerda), 13:34 
Sztorihajhász

Athe írta:

Én is vevő lennék rá nagyon, de azt úgyis sejthetted ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 30 (szerda), 13:30 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: Quantico, Roxfort pincéje, Yggdrasil ágaira függesztett hintán lábat lóbálva
Athe írta:

:banan: Ide vele! :D

p.s.: Ez az az original, ami nálam van, ugye? xD Már vagy két hónapja készülök újra elővenni, mert eszembe jutott, csak a legutóbbi adag bétázás után nem küldted vissza a doksit, és hát... elfelejtődött így egy kicsit.

"I'd consider myself a realist, alright? But in philosophical terms I'm what's called a pessimist."
There's no such thing as proper immortality. The universe will always take care of its nutcases.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 30 (szerda), 13:19 
Fanfic-faló

Illetve van egy réges régi nanóra írt original sztorim (amit jó pár bejegyzéssel ezelőtt be is ígértem nektek, csak aztán jól nem lett belőle semmi), elvileg bétázott verzióban, de egy utánbétázás szerintem nem árt neki. A történet lényegében két gimnazista fiúról, az egymásra találásukról szól, regény méretű (50k szó). Én szerettem írni, remélem, nektek is tetszeni fog. Legkésőbbi első fejezetet február első hetére ígérek, de előtte még lehet, hogy megleplek titeket.

Ha addig nem találkoznánk, boldog új évet kívánok minden kedves Merengőnek! _ust_

Love,
Athe

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 22 (kedd), 8:05 
Fanfic-faló

Jó rég jártam erre, de sebaj, sziasztok!! xfgy

Új mozgalom indult a fórumon és ugyan ritka jelentéttel, de én is résztveszek majd benne. A KriMo, azaz Kritika Mozgalom azért jött létre, hogy fellendítsük a hozzászólás iránti kedvet a történetekhez.
Az olvasóknak nem kell félniük az íróktól, nem vagyunk emberevő szörnyetegek. x;)
A KriMo lényege, hogy lehet jelentkezni cserekritikáért, azaz írsz egy történetemhez egy kritikát, szólsz a ficblogomban, hogy ki vagy és mihez írtál, én pedig megyek rendetlenkedni egy kört nálad (választhatsz egy történetedet, vagy rám bízod a döntést).

Más: biztos észrevették már a szemfülesebbek, hogy adventre egy kis ajándékkal készültünk anonim memén. 20 napon keresztül adminnénik választottak naponta két történetet az eddig kitöltött promptok közül, az utolsó négy napon pedig saját történettel kedveskedünk nektek.
A mai napon, azaz dec. 22-én én vagyok a soros, úgyhogy link itt, menjetek olvasni. :) Kritikáért nem harapok :D Tudjátok, KriMo x:D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Athenodora dühöngője
HozzászólásElküldve: 2015 május 23 (szombat), 15:19 
Fanfic-faló

Holdfénytánc kilencedik, befejező fejezete admini engedélyre vár :)

szerk: és Eddynek köszönhetően már olvasható is :))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 28 (kedd), 15:37 
Fanfic-faló

Holdfénytánc nyolcadik fejezete olvasható, az original további bétázásra küldve, úgyhogy a névnapom környékén abból érkezni fog az első pár fejezet :)

és KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY

a mai napon (20150428) Athenodorából Athe lettem :pbunny:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 19 (vasárnap), 13:47 
Fanfic-faló

Holdfénytánc hetedik fejezete Eddynek köszönhetően már olvasható is :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 14 (kedd), 7:10 
Fanfic-faló

Elkezdtem feltöltögetni a többféle fandomban írt történeteimet, amik egy külön történetet nem érdemelnek a hosszúságuk miatt merin, viszont egyben nagyon jól elvannak :)

ud: és Kyrának nagyon köszönöm a feltöltést, már olvasható is :pbunny:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 10 (péntek), 19:03 
Fanfic-faló

Eddynek köszönhetően friss a Holdfénytáncból :pbunny:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 08 (szerda), 8:54 
Billentyűzetgyilkos

Moi? Semmit, soha... :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 08 (szerda), 8:52 
Fanfic-faló

Te valamit tudsz, ha duplán yaay :D :xx:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 08 (szerda), 8:45 
Billentyűzetgyilkos

Athenodora írta:
A QPQ - Valamit valamiért Snarry fordítás utolsó fejezete is felkerült hosszú idő múltán.
Az illetékeseknek köszönöm a közbenjárást, én pedig hamarosan egy újabb történettel, ezúttal egy originallal jelentkezem. :pbunny:

Duplán yaaay! :beee: Most hogy fent van a teljes fic, elolvasom végre egyben az egészet :) Az első fejezetek totál kimaradtak nálam.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 08 (szerda), 8:24 
Fanfic-faló

A QPQ - Valamit valamiért Snarry fordítás utolsó fejezete is felkerült hosszú idő múltán.
Az illetékeseknek köszönöm a közbenjárást, én pedig hamarosan egy újabb történettel, ezúttal egy originallal jelentkezem. :pbunny:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 07 (kedd), 10:18 
Fanfic-faló

A Quid pro quo hatodik fejezete már olvasható :) Eddynek köszönöm az admini közbenjárást :xx:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 01 (szerda), 10:18 
Fanfic-faló

Holdfénytánc 5. fejezet olvasható, Eddynek továbbra is köszönet és hála a bétázásért és az admini közreműködésért :xx: :pbunny:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 31 (kedd), 16:13 
Fanfic-faló

Athe az lj-s blogján kóborol, és megpillantotta a Quid pro qou történet teljes anyagát :D Szóval, a maradék három fejezet hamarosan felkerül :)) Az ötödik már adminkézen is :pbunny:

éééés Eddynek köszönhetően már olvasható! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 29 (vasárnap), 16:47 
Fanfic-faló

Avengers Highschool!AU, 4. fejezet. Bétázatlan falatka.

4. fejezet

- Szia!

Steve-et egy ismeretlen hang rántotta vissza a valóságba, ahonnan a rajzfüzetébe menekült. Az előtte lévő ülések fölül egy vörös hajkorona és egy zöld szempár vonta magára a figyelmét. Aztán a lány eltűnt, és a fiú melletti üres széken tűnt fel.

- Mi még nem találkoztunk, Natasha vagyok – nyújtott kezet.

Steve egyszerre akart kezet rázni a lánnyal és becsukni a füzetét, de csúnyán belebukott a mutatványba. Lángoló arccal nyúlt a földön heverő füzet és ceruza után.

- Ne haragudj – kért elnézést Natashától szemlesütve. – Egyébként Steve vagyok.

- Igen, tudom – bólintott a lány, majd a fiú szorongatta tárgyak felé nyúlt. – Szabad? Figyeltelek az előbb, ahogy rajzoltál, és lenyűgöző volt.

Steve magára sem ismerve nyújtotta a füzetét. Az édesanyján kívül senkinek, még Buckynak sem engedte, hogy belenézzenek, annyira magának való volt. Másrészt pedig nem akarta, hogy még jobban bővüljön az amúgy sem kis repertoár, ami miatt gúnyolták. Tisztában volt a ténnyel, hogy tehetséges, mégsem kérkedett, mert tudta, hogy a tanárok csak kivételeznének vele, és ezt nem akarta. Különben is, a rajzolás számára olyan kifejezőeszköz volt, amivel elmenekülhetett egy másik világba. Rajzolt már zaklatottan, elkeseredetten, szomorúan, kétségbe esetten. De sosem akkor, amikor boldog volt. Olyankor az anyjával töltötte az időt, és ezek a percek sokkal többet értek számára, mint a rajzolás.

- Fogadjunk, hogy nem ismerik el a tehetségedet – szólalt meg pár perc néma szemlélődés után Natasha. – Visszahúzódó vagy, csendes, nem kérkedsz, pedig megjegyzem, lenne mire, kerülöd a bajt, de ahogy hallottam, az állandóan megtalál téged – húzódott mosolyra a mondat végén a lány szája.

- Bucky… – hunyta le a szemét szégyenében Steve.

- Hé, nyugalom – érintette meg Natasha a fiú karját. – Csupa jót mesélt rólad, látszik rajta, hogy aggódik a legjobb barátjáért. Mióta ismeritek egymást?

- A gimi kezdete óta. Nem tetszett neki, hogy a focicsapat kikezdett velem, de azt nagyon bírta, hogy visszabeszéltem a nagyfiúknak. Mellém állt, és azóta legjobb barátok vagyunk.

- Kedves. Örülnék, ha mi is barátok lehetnénk, mit szólsz?

Steve félrenézett egy pillanatra, miközben átfutott a fejében, hogy ebből kijöhet jól és rosszul is. Jól, mert barátok lehetnek Natashával, megismerheti őt, és talán egyszer… Steve, mit képzelsz? Egy olyan lány, mint Natasha, sosem fog rád nézni! – korholta magát gondolatban.

- Aha, miért is ne? De csak egy feltétellel: megengeded, hogy rajzolhatok rólad egy portrét – alkudozott sunyi mosollyal.

- Ó – nevetett fel a lány –, biztos vagyok benne, hogy szuper párost alkotunk majd! Figyelj csak, mi lenne, ha… - hajolt Steve füléhez, és a busz döbbenten fordult a páros felé, amikor meghallották a fiú hangos nevetését.

Bucky elégedetten mosolyogva figyelte a párost Pepper és Tony mellől, de amikor Natasha is felkacagott, elbúcsúzott barátaitól.

- Remélem, megbocsátjátok, ha magatokra hagylak titeket – vigyorgott Tonyra –, de nem engedhetem, hogy ezek ketten átvegyék a hatalmat. Már pedig ha Steve eszéről és Natasha bátorságáról van szó, akkor semmi jóban nem reménykedhetünk.

- Azt ugye tudod, és fel is készültél rá, hogy ha harc, akkor legyen harc – vigyorgott Tony is, mire Pepper a tenyerébe temette az arcát „Ezt nem hiszem el!” sóhajjal. Párja csak átkarolta őt, és puszit nyomott a lány arcára. – Ígérem, Pep, te ebből semmit se fogsz észrevenni, és ismered a mondást: amiről nem tudsz, az nem fáj.

- Tony, kérlek! Ez az utolsó táborom, nyugalomban szeretném kiélvezni.

Bucky támogatóan megpaskolta a fiú vállát, aki igyekezett megnyugtatni barátnőjét, hogy semmi veszélyes és felháborító nem fog történni azalatt a pár nap alatt, amíg tart a tábor, és visszatért Steve-hez és Natashához.

Amikor odaért a helyére, egyáltalán nem várt fogadtatásban részesült. Tudta jól, barátja milyen zárkózott, mennyire nehezen oldódik, ha ismeretlenek közé kerül, mégis, Natashának sikerült annyira a bizalmába férkőznie, hogy a lány kezében kinyitva a rajzfüzet, Steve pedig azt magyarázza, hogy mikor készültek az egyes képek!

- Ó, Bucky, visszajöttél!

Észre sem vette, hogy feltűnően bámulja őket, míg Steve hangja vissza nem rángatta őt a valóságba. Natasha visszafogottan mosolyogva figyelte őt, Steve arcán pedig határtalan öröm látszott.
- Jól szórakoztok? Natasha, azt hiszem, féltékeny vagyok, még a végén ellopod a legjobb barátomat – cukkolta őket.

Steve nem tehetett róla, de elvörösödött, amit a másik kettő azonnal észrevett, és Natasha átkarolta a fiú vállát, mielőtt visszanézett volna Buckyra.

- Tudod, azt hiszem, megfontolom a dolgot, hiszen Steve annyira aranyos – gügyögte, mire Steve prüszkölve felnevetett, és kibújt a lány karja alól.

- Na, jó, elég lesz. Mi történt Tonyval és Peperrel?

- Ja, Tony azt hiszi, ti ketten terveget szövögettek nem is annyira csendben, ő pedig ellentervet akar kieszelni, ez viszont nem tetszik Pepnek. Ismeritek őt, sértené az önérzetét, ha valaki legyőzné őt, legyen szó bármiről.

- Hm, elfogadjuk a nem is annyira burkolt kihívást? – pillantott Natasha a két fiúra.

Bucky azonnal beleegyezett, és ami egyáltalán nem volt meglepő számára, de Steve is izgatottan bólintott a lány kérdésére.

A hármas izgatott sutyorgásba kezdett, ami csak azok számára volt meglepő, akik nem ismerték igazán Steve-et.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 15 (vasárnap), 19:57 
Fanfic-faló

Eddynek köszönhetően Holdfénytánc 4. fejezet már olvasható :)
Jó olvasást és nem harapok :pbunny:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 12 (csütörtök), 17:59 
Fanfic-faló

Mese 3. fejezet
Jó szórakozást hozzá, kicsit elszabadultam a történetben :D Kommentekért nem harapok :china: :xx:

3. fejezet

(megjegyzés: kicsit alakítottam a neveken, a marvel wiki szerint Bucky édesanyját Winifrednek hívják, de én már az első fejezettől kezdve Hannah-nak hívom, viszont Steve édesanyját valóban Sarah Rogersnek hívják :-) )

Az iskola parkolója a korai időponthoz képest izgatott diákokkal és aggódó szülőkkel volt tele. Steve szorongva állt bőröndjével a lábánál édesanyja mellett, és Buckyt kereste tekintetével. Legjobb barátja abban a pillanatban érkezett meg a családjával, amikor Steve szomorúan felsóhajtott, hogy már megint túlságosan hamar érkezett, intett Steve-nek és odakocogott hozzá.

– Képzeld, Pepper mesélte Tonynak, aki elmesélte Bruce-nak, aki mesélte nekem, szóval állítólag csatlakozik egy lány az osztályhoz, eddig magántanuló volt, és senki nem tudott róla. Coulson kérte meg Peppert, hogy segítsen neki. Natashának hívják és állítólag gyönyörűűűűű – húzta el a végét Bucky, így heccelte Steve-et.

– És én ezzel mit csináljak – jött a kijelentés szemforgatva a szőke fiútól.

– Na, de Steve! – háborodott fel Mrs. Rogers, szeretetteljesen megdorgálva kisfiát.

Steve kissé összehúzta magát, ami nevetésre késztette édesanyját és Buckyt.

– Ne halljak rólatok rosszat! – ölelte meg aztán mindkét fiút az asszony, és szomorúan mosolyogva figyelte, ahogy a két fiatal az iskolabusz felé igyekszik. Megvárta, amíg minden gyerek felszállt a buszra, aztán odalépett barátnője mellé.

– Milyen furcsa, hogy megint itt az évvége, nem? – fordult felé Hannah. – Úgy örülök, hogy Steve-nek is sikerült bekerülnie, Bucky teljesen el volt ragadtatva, amikor meghallotta a hírt. Napok óta a fülemet rágja, hogy melyik az a játék, ami szerintem Steve-nek is tetszeni fog, és folyamatosan attól félt, hogy valamelyik nála nagyobb fiú bántani fogja őt a táborban, és Bucky nem lesz ott, hogy megvédje.

– Azt hiszem, Steve tud magára vigyázni, ha csak szóbeli párbajról van szó, egyébként pedig mindig ott lesz, ahol olyanok is vannak, akikre számíthat.

A busz motorja felbőgött, és a diákok az ablakokra tapadva integettek szüleiknek. A két anyuka mosolyogva állt egymás mellett és integettek a nagy kalandra induló fiaiknak.
Hannah belekarolt a másik nőbe.

– Hiányozni fognak – sóhajtott fel. – Van kedved egy süteményhez? Találtam egy aranyos cukrászdát nem messze a munkahelyem mögött, és nagyon jóba lettem a tulajdonossal.

– Nem is tudom…

– Ugyan már, Sarah, fogadd el a meghívást, és ne aggódj semmi miatt, jó? Egy hét a fiúk nélkül, ami alatt ugyan halálra fogjuk aggódni magunkat, hogy mi lehet a mi kisbabáinkkal, de egy kis kényeztetés nekünk is jár.

Sarah elpirult. Tudta, hogy Hannah sosem fogad el nemet, megtanulhatta volna már, épp elég példa adódott.

– Rendben, de csak akkor, ha holnap vacsorára átjössz – egyezett bele.

Hannah elégedetten bólintott.

– Tényleg igaz a pletyka – ült vissza a helyére Bucky, miután a székből kihajolva szemügyre vette a társaságot. – Tényleg van egy magántanuló az osztályban. Szerintem a szülei diplomaták, és nem akarták, hogy a kis hercegnőjük bajba keveredjen. És tényleg gyönyörű.

– Miért érdekel téged, hogy ki ő, milyen ő, és mivel foglalkoznak a szülei? – vetette oda Steve a fiúnak, miközben dühösen kifelé bámult az ablakon. Amikor nem kapott választ, barátja felé fordult, és a másik fiú arckifejezése láttán azonnal megbánta a bunkó megjegyzést. – Bocs, Buck, ne haragudj, nem tudom, mi ütött belém.

Ó, pedig nagyon is tudta. Ahogy Bucky, ő is megfigyelte, kikkel lesznek együtt a kiránduláson, és nem tudta nem elfelejteni a korábbi megjegyzést, miszerint egy olyan lány is jár az osztályukba, akit még nem ismertek, ő sem ismerte őket, nem ismerte a helyes fiúkat, a nagyszájú hősködőket. Tudta, hogy hiába áltatja magát, mert ha egy pillantást is vet akár Tonyra, aki Pepperrel kavart már elsős koruk óta, Bruce-ra, aki Bettyt szerette volna elhívni végre randira, vagy akár Clintre vagy Buckyra, akik még mindig szabadok voltak, Steve tudta, hogy semmi esélye nem lehet a lánynál. Mégis, amikor megpillantotta őt, elakadt a lélegzete.

Pont felé fordult, hosszú, vörösesszőke haja meglebbent, és az a világító zöld tekintet!

Steve magára volt mérges, hogy egyáltalán eszébe jutott reménykedni, és most még mérgesebb lett, hogy akaratán kívül Buckyt is megbántotta.

– Hé, minden oké? Hirtelen olyan harapós lettél, pedig eddig semmi bajod nem volt.

Nem kerülte el a figyelmét Steve öntudatlan pillantása az új lány felé.

– Csak nem? Steve, te belezúgtál!

– Halkabban! – sziszegte a szőke fiú, amikor még a két sorral előttük ülők is hátrafordultak Bucky kiáltására. – Egyáltalán nem zúgtam bele, nem is ismerem, és ha érdekelne is, egyáltalán nincs semmi esélyem nála.

– Peggynél is azt mondtad, nem érdekel, aztán két hétre rá mást se hallottam, mint PeggyPeggyPeggy, és azóta is. Valld be nyugodtan, hogy tetszik a csaj. Senki nem esz meg érte.

– Persze. Csak majd jól kiröhögtök, hogy a béna, kehes, szerencsétlen, betegeskedő Steve epekedik az új csaj iránt. Még kimondva is nevetségesen hangzik, köszönöm, nem kérek belőle.

Az ablakon bámult kifelé, befejezettnek tekintve a beszélgetést. Nem akart veszekedni Buckyval, de tudta, ha barátja valamit a fejébe vesz, nehezen ereszti, és a csajtéma pont olyan volt, ami miatt Steve mindig morgott, ha vele kapcsolatban szóba került.

Túl későn fordult Bucky felé, hogy bocsánatot kérjen – megint –, és felhozzon egy másik témát, és már csak annyit látott, hogy Bucky Pepper és az új lány előtti sorban ül Tony mellett, élénk beszélgetésbe merülve.

Nyögve temette az arcát a tenyerébe. Ez az egész tábor rossz ötlet volt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 03 (kedd), 10:20 
Fanfic-faló

Holdfénytánc harmadik fejezete adminkézen :)

éééés az adminoknak köszönhetően olvasható :) Köszönöm lányok! <3

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 01 (vasárnap), 18:45 
Fanfic-faló

Hopp, elkészültem egy folytatással. Jó szórakozást :)
Szokás szerint bétázatlan, mert még csak ilyen kis fecnikből áll, és azt sem tudom, hová fog vezetni ez az egész.

2. fejezet

– Steve! – nyitott ajtót Bucky elnyújtva a fiú nevét. – Végre, hogy megérkeztél, már azt hittem, sosem érsz ide!
– Mondtam, hogy összepakolok, és jövök – dohogott a szőke fiú, de aztán elvigyorodott, amikor meglátta a káoszt legjobb barátja szobájában. – Te, nem úgy volt, hogy te is kész leszel, és már csak azt kell megbeszélni, hogy mikor találkozunk holnap? – vonta fel a szemöldökét.
Bucky játékosan meglökte.
– Menj már, tudod, hogy hamar kész leszek. De figyelj, hallottam egy pletykát.
– Ha megint Stark és Peggy állítólagos kapcsolatával jössz, esküszöm neked, hazamegyek, és kipakolok a táskámból, aztán holnap mehetsz egyedül. Eddig sem érdekelt, és ezután sem fog.
– De..
– Semmi de, Buck. Peggyvel nem volt és nem is lesz köztünk semmi.
Bucky összevont szemöldökkel figyelte barátját.
– Végig azt hittem, hogy te és ő… Mindegy is, amit mondani akarok, hogy úgy néz ki, Stark egy Pepper nevű csajjal lóg mostanában nagyon sokat, a kis madarak azt csiripelik, többször randiztak is már.
– És Peggy?
– Tudtam! – vigyorodott el győztesen Bucky, mire Steve elpirult. – Ugyan már, a vak is látja, hogy szerelmes vagy belé. Miért nem hívod el randizni? A tábor lesz az utolsó esélyed.
Steve megrázta a fejét.
– Peggy csak egy fellángolás – sóhajtott fel Steve. – Ő az a típusú lány, akibe plátóian szerelmes az ember, mint egy filmsztárba, vagy hasonló. – Felszabadított egy területet Bucky ágyán, hogy le tudjon ülni, majd folytatta: – Vele sosem tudnék elképzelni bármit is.
Bucky arcára ördögi mosoly ült ki, és a szőke fiú tudta, hogy most aztán bajba került.
– Nocsak, nocsak. Csak nem fantáziálgatunk róla?
– Fúj – pirult el Steve megint. – Nem, ez túlságosan gusztustalan.
– Ugyan, már, Steve – ült le a fiú mellé Bucky. – Folyton csak őt bámulod, az egész iskola azt hiszi, hogy csak titokban tartjátok.
Steve lehajtotta a fejét, és a cipője orrát kezdte bámulni.
– Figyelj, a tábor az utolsó esélyed. Ha az ég is neked teremtette őt, elhívod randizni, és ha igent mond, akkor boldogok lesztek, de ha nem, akkor szeptembertől már úgyse egy suliba fogtok járni, nem? Te valami művészeti helyre jutsz be, ő pedig politológiára. Ha a sors is úgy akarja, hogy többet ne találkozzatok, nem fogtok. Amúgy pedig ezt az egész tábort fogd úgy fel, mint életed egyik legnagyobb bulija. Megpróbálod, Steve? – Bucky megszorította barátja vállát.
– Rendben, utolsó előtti este elhívom randizni. Végül is egyszer élünk, nem?
– Ez a beszéd! – kiáltott fel Bucky. – Van kedved velünk vacsorázni? Anya baconbe tekert pulykát süt, és kérte, hogy próbáljalak meg marasztalni.
Steve megrázta a fejét.
– Megígértem anyának, hogy vele vacsorázok. Holnap indulunk, két hétig nem látjuk majd egymást, és biztos vagyok benne, hogy ti is szívesebben töltitek el az időtöket nélkülem.
– Steve, te is tudod, hogy itt mindig szívesen látunk, bármikor gyere is – komorodott el Bucky.
A szőke fiú rámosolygott. Persze, hogy tudta, miért is ne tudta volna, hiszen minden egyes alkalommal, amikor visszautasított egy meghívást, Bucky és a fiú szülei is elmondták.
– Tudom. Most már mennem kell. Holnap találkozunk a suli parkolójában?
Bucky bólintott.
– Anyukád üdvözlöm, és mondd meg neki, hogy ne aggódjon, minden rendben lesz. – Egy pillanatra elgondolkodott, aztán tágra nyílt szemmel, izgatottan pillantott a szőke fiúra. – Életünk legjobb nyaralása. Felkészültél?
Steve képtelenül másra, felnevetett, és boldogan mosolyogva indult haza.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 80 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra