Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 23 (csütörtök), 21:55

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1131 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: KIEMELTEK!
HozzászólásElküldve: 2015 december 21 (hétfő), 1:55 
Sztorihajhász

Merilwen írta:
Lothlorien93 írta:
Sziasztok!

Ezen a szürke reggelen váratlanul egy igazi gyöngyszemet találtam egy új novella képében: Rubytól a Mary Sue megváltozik című történetet (http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=124784) szeretném ajánlani a kiemeltek közé. Szépen kidolgozott, egyedi, vicces, egyáltalán nem idegesítő, inkább aranyos és ironikus. Ráadásul karácsonyi, de nem ez a leglényegesebb tulajdonsága. :)

Boldog karácsonyt mindenkinek! ^^

Csatlakozom, nekem is nagyon tetszett! :-D

Erre én is rátriplázok, remekbeszabott történet volt.

Valamint szintén ajánlanám cathy111 A nyári tábor című történetét.
HP nextgen, édes, könnyed, mókás, szerethetően emberi szereplőkkel. Az író rendszeresen frissít, és nem is ígérte nagyon hosszúnak a történetet.

“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”
― Neil Hilborn, The Future

Főleg itt: AO3. Továbbá: Facebook, twitter, Flight Rising, Íróbarlang Discord.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 15 (kedd), 11:40 
Fanficbúvár

Lothlorien93 írta:
Sziasztok!

Ezen a szürke reggelen váratlanul egy igazi gyöngyszemet találtam egy új novella képében: Rubytól a Mary Sue megváltozik című történetet (http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=124784) szeretném ajánlani a kiemeltek közé. Szépen kidolgozott, egyedi, vicces, egyáltalán nem idegesítő, inkább aranyos és ironikus. Ráadásul karácsonyi, de nem ez a leglényegesebb tulajdonsága. :)

Csatlakozom, nekem is nagyon tetszett! :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 15 (kedd), 11:06 
Zöldfülű

Tartózkodási hely: Tündérország = Kárpát-medence (valahol középtájon, Szeged térségében)
Sziasztok!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 02 (szerda), 15:02 
Sztorihajhász

Nelli írta:
Carol Souya Évszakok c. művét szeretném ajánlani. A szerző nemrég tűnt fel a Merengőn, de egy másik oldalon már egy ideje figyelemmel követem az írásait, amiket nagyon szeretek. :)

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=124446

Erre én is rádupláznék, megérdemelné a kiemelést, lélegzetelállítóan fantasztikus a történet! :xx:

“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 02 (szerda), 14:59 
Írópalánta

Carol Souya Évszakok c. művét szeretném ajánlani. A szerző nemrég tűnt fel a Merengőn, de egy másik oldalon már egy ideje figyelemmel követem az írásait, amiket nagyon szeretek. :)

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=124446

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 november 28 (szombat), 19:11 
Zöldfülű

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=120962
Hiriajuu - Bolondok közt a legnagyobb: még nem volt kiemelt, viszont a történet nagyon igényesen kidolgozott megszerkesztett, kellően izgalmas és fodulatos, ugyanakkor a mélységei is megvannak. Kilenc fejezet van fenn, gyakori frissítéseket ígért az írója. A történet nem volt még kiemelt.

Arion Forth története: Tekergők-era, a főhős szerepében egy enyhén hibbant árva tinivel, továbbá saját szereplők tömkelegével, igen hosszú fejezetekkel, egy szövevényes sztorival és sok-sok mellékszállal. Tekergők, és minden felfordulás, ami velük jár. Mardekárosok, és minden rossz meg jó, amiben sántikálhatnak. Egy vámpír, és minden, amibe akarva-akaratlan keveredik. Egy bájitalkutatás és egy családfakutatás, meg aztán ami csak kerekedhet belőlük. Továbbá kviddics, színjátszókör, szerelmi háromszögek, viszonzatlan és viszonzott vonzalmak, vidám-szomorú könnyek, ármány és szerelem, móka, kacagás, a könnyed felszín alatt dráma és fontos tanulságok.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 november 20 (péntek), 6:25 
Sztorihajhász

Én is ajánlok kettőt.

Az egyik: PoppyMeldrumtól a Magical Broomstick,

a másik pedig

Spuritól a Kürtvégi legendák.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 04 (vasárnap), 12:34 
Szárnybontogató

Most, hogy megtaláltam ezt a topikot is, két történetet is kiemeltnek szeretnék ajánlani.

Remie: Renly/Loras szösszenetek - olyan szépséges, hogy nincsenek rá szavak
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=119803

Evannah: Freudi elszólás - azoknak, akik kacagni vágynak
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=22095

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 01 (csütörtök), 14:20 
Írópalánta

Kiemeltnek ajánlanék két történetet is. Az egyik

Anwen: Leomló falak című története.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=123587

A másik pedig:

Marcie Stepf: Skoe című műve.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=122823

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 20 (vasárnap), 20:32 
Fanficbúvár

candlelight írta:
Ha nem baj, nem vonom össze az előző hsz-emmel, mert ez külön ajánló lesz, és így azért jobban észreveszik mások is. ;)

Nem tudom, Remie mikor volt kiemelt (valami rémlik, hogy nem olyan régen :) ), de azért szeretném ajánlani kiemeltnek a Renly/Loras szösszenetek című írását, ami egyszerűen egy költemény, sőt egy zenemű; én nem is tudok nagyon szavakat találni rá, annyira tetszik, olyan szép. Olvassátok el. ;)

Kicsit megkésve, de annál lelkesebben csatlakozom, tényleg gyönyörűek ezek a szöszök! :xx:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 augusztus 28 (péntek), 20:33 
Könyvmoly

Assa fordítása mellett én is kampányolok,valamint meglebbenteném Rosa-Arkenszív című novelláját (http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=123270), amely az első GYU/Hobbit Kihívásra készült. Ez egy Hobbit fandomú történet, ha eddig nem találtátok ki. Rosa varázslatosan oldotta meg, hogyan kell lebilincselő, izgalmas, könnyfakasztó történetet írni. Szerintem nem mindennapi darab, elfogultság nélkül mondhatom, hogy megéri elolvasni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 augusztus 17 (hétfő), 18:15 
Írópalánta

Assa fordítását én is teljes mellszélességgel támogatom, bár még csak arra volt időm, hogy épp belekezdjek az elejébe, nagyon jó történet és baromi élvezetes fordítás. * - *

Emellett ajánlanám kiemeltnek Engel D White - Egy angyal könnyei című novella gyűjteményét, nekem mindegyik darab a szívemhez nőtt ilyen vagy olyan oknál fogva. Nagyon életszerű, szép és különleges darabok, szerintem sokkal több figyelmet érdemelnének, mint amennyit jelenleg kapnak. :)

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 augusztus 16 (vasárnap), 17:46 
Szárnybontogató

Hirondelle írta:
Sziasztok!

Kiemeltnek szeretném ajánlani Assa: A kód című fordítását.

Kadma írta:
Megint én. Remélem, nem volt még, úgyhogy ajánlani szeretném DaRi - A Ködkastély legendája című nagyregényét. Egy igazán színvonalas, részletgazdag és eredeti vámpírsztori, ami visszaadta a hitemet ebben a műfajban (és ez nagy szó). :china:
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=121678

Mindkettőt támogatom. Bár Assa valamelyik saját A tűz és jég dalás fanfice is kiemelést érdemelne. :-)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 augusztus 16 (vasárnap), 15:33 
eLit Auror

Megint én. Remélem, nem volt még, úgyhogy ajánlani szeretném DaRi - A Ködkastély legendája című nagyregényét. Egy igazán színvonalas, részletgazdag és eredeti vámpírsztori, ami visszaadta a hitemet ebben a műfajban (és ez nagy szó). :china:
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=121678

We are the same~

https://kozepes-versek.tumblr.com/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 augusztus 12 (szerda), 9:18 
Zöldfülű

Luthien Lovemagic írta:
Hirondelle írta:
Sziasztok!

Kiemeltnek szeretném ajánlani Assa: A kód című fordítását. (Ha jól láttam, Assa pont egy év volt utoljára kiemelt.) A fordítás igényes, és a történet is igen remek, arról szól, hogyan barátkozik össze nagy nehezen Draco és Bill. Van benne rejtély, humor, de helyenként igen szívbemarkoló is tud lenni. És hát Draco :) Őt nem lehet benne eléggé imádni :)

Leírás: "Dracónak van egy titka. Mégpedig, hogy ő voltaképpen zseni. És arra akarják kényszeríteni, hogy a tanév végén elfogadja a Sötét Jegyet. Bill rúnaismeretet tanít a Roxfortban, de neki is van egy titka. Mégpedig, hogy közben a Főnix Rendjének kémkedik.
Vajon mi történik, ha ők ketten rájönnek arra, mit rejteget a másik? Segíthetnek egymásnak túlélni az évet?
Nem slash!"

Plusz egy A kódnak, bár még csak olvasgatom, de Dracót nagyon szeretem benne :xx:

Csatlakozom, nagyon szeretem ezt a történetet :)

― Phil Lester

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 augusztus 03 (hétfő), 18:07 
Sztorihajhász

Hirondelle írta:
Sziasztok!

Kiemeltnek szeretném ajánlani Assa: A kód című fordítását. (Ha jól láttam, Assa pont egy év volt utoljára kiemelt.) A fordítás igényes, és a történet is igen remek, arról szól, hogyan barátkozik össze nagy nehezen Draco és Bill. Van benne rejtély, humor, de helyenként igen szívbemarkoló is tud lenni. És hát Draco :) Őt nem lehet benne eléggé imádni :)

Leírás: "Dracónak van egy titka. Mégpedig, hogy ő voltaképpen zseni. És arra akarják kényszeríteni, hogy a tanév végén elfogadja a Sötét Jegyet. Bill rúnaismeretet tanít a Roxfortban, de neki is van egy titka. Mégpedig, hogy közben a Főnix Rendjének kémkedik.
Vajon mi történik, ha ők ketten rájönnek arra, mit rejteget a másik? Segíthetnek egymásnak túlélni az évet?
Nem slash!"

Plusz egy A kódnak, bár még csak olvasgatom, de Dracót nagyon szeretem benne :xx:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 augusztus 03 (hétfő), 17:44 
Fanficbúvár

Sziasztok!

Nem slash!"

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 július 14 (kedd), 9:11 
Fanficbúvár

bojoe írta:
üdv, Numeness már régen volt kiemelt, ez a története megér egy olvasást, kellemes nyáridélutános ölbenlaptoplimonádés szösszenet. kellemes kis poénok, laza szövege van, kikapcsolódásra remek. egyelőre befejezetlen, de gyorsan halad.

http://fanfic.hu/merengo/categories.php ... entcatid=2

leírás: (copy-paste az oldalról):
Sirius/Saját szereplő. Lehet egy hugrabugos lány mindenre elszánt, kalandvágyó, merész, és mindemellett egy picit flúgos? Ha Zena Hooknak hívják, akkor igen. Miután Regulus Black szakít vele, valami elpattan a lány agyában: betör a Mardekár klubhelyiségébe, jelentkezik szólistának Flitwick kórusába, és Sirius Blackkel akar menni a Merlin bálra. Hatodik éve a Roxfortban akár még jól is alakulna, ha összetört szíve nem sarkallná minduntalan ilyen meggondolatlan tettekre.

(mindezt annak fényében ajánlom, hogy nem vagyok egy régi generáció-rajongó, és a romantikus írásokat is megválogatom)

Egyetértek! Nagyon jó történet, a kedvenceim közé tartozik! :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 július 14 (kedd), 7:01 
Fanficbúvár

üdv, Numeness már régen volt kiemelt, ez a története megér egy olvasást, kellemes nyáridélutános ölbenlaptoplimonádés szösszenet. kellemes kis poénok, laza szövege van, kikapcsolódásra remek. egyelőre befejezetlen, de gyorsan halad.

http://fanfic.hu/merengo/categories.php ... entcatid=2

leírás: (copy-paste az oldalról):
Sirius/Saját szereplő. Lehet egy hugrabugos lány mindenre elszánt, kalandvágyó, merész, és mindemellett egy picit flúgos? Ha Zena Hooknak hívják, akkor igen. Miután Regulus Black szakít vele, valami elpattan a lány agyában: betör a Mardekár klubhelyiségébe, jelentkezik szólistának Flitwick kórusába, és Sirius Blackkel akar menni a Merlin bálra. Hatodik éve a Roxfortban akár még jól is alakulna, ha összetört szíve nem sarkallná minduntalan ilyen meggondolatlan tettekre.

(mindezt annak fényében ajánlom, hogy nem vagyok egy régi generáció-rajongó, és a romantikus írásokat is megválogatom)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 július 06 (hétfő), 7:53 
Betűmániákus

csatlakoznék a BokÁts táborba ;) a főoldalon a helye :D valamint mivel kevés az ilyen épkézláb dramione... Ryller: Devortium Mentis :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 július 02 (csütörtök), 15:08 
eLit Auror

Felix Cloud írta:
Sziasztok!

Elég ritkán látok a kiemeltek között humoros irományt, ezért ajánlanám Venom Felhők&Macik című irományát. Gyorsan elolvasható, de nagyon szórakoztató történetek, "a reggeli kávé mellé".

Ezt én is abszolúte, és a BokÁts Univerzum - ot Heteirától úgyszintén.

We are the same~

https://kozepes-versek.tumblr.com/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 július 01 (szerda), 20:56 
Zöldfülű

Sziasztok!

Elég ritkán látok a kiemeltek között humoros irományt, ezért ajánlanám Venom Felhők&Macik című irományát. Gyorsan elolvasható, de nagyon szórakoztató történetek, "a reggeli kávé mellé".

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 29 (hétfő), 11:04 
Billentyűzetgyilkos

candlelight írta:
Nem tudom, Remie mikor volt kiemelt (valami rémlik, hogy nem olyan régen :) ) ...

2013. novemberében volt utoljára kiemelt, a Meri főoldalán a Könyvtár/Ajánló alatt tudjátok csekkolni őket :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 28 (vasárnap), 8:51 
Zöldfülű

candlelight írta:
Nem tudom, Remie mikor volt kiemelt (valami rémlik, hogy nem olyan régen :) ), de azért szeretném ajánlani kiemeltnek a Renly/Loras szösszenetek című írását, ami egyszerűen egy költemény, sőt egy zenemű; én nem is tudok nagyon szavakat találni rá, annyira tetszik, olyan szép. Olvassátok el. ;)

Támogatom! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 27 (szombat), 19:33 
Tollforgató

Ha nem baj, nem vonom össze az előző hsz-emmel, mert ez külön ajánló lesz, és így azért jobban észreveszik mások is. ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 23 (kedd), 17:31 
Tollforgató

Nelli írta:
Ajánlani szeretném Heteira egyik művét, a BokÁts Univerzumot. Ritkán szoktam ezt a szót használni, de egyenesen imádom ezt az irományt. A helyszín Budapest, a történet romantikus, humoros, de vannak komoly pillanatai is. Már csak azért is érdemes elolvasni, mert szerintem lehet abból tanulni, ahogy pl. a karaktereket megjeleníti, és ahogy valószerűvé teszi a sztorit. :)
Ja, és mindamellett szeretem azt a történetet, hogy ez egy Pál utcai fiúk fanfiction, és én inkább Privet Drive párti vagyok.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=121999

Ehhez én is csatlakozom, nagyon-nagyon szuper minden egyes darabja! :yes:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 23 (kedd), 13:48 
Írópalánta

Ajánlani szeretném Heteira egyik művét, a BokÁts Univerzumot. Ritkán szoktam ezt a szót használni, de egyenesen imádom ezt az irományt. A helyszín Budapest, a történet romantikus, humoros, de vannak komoly pillanatai is. Már csak azért is érdemes elolvasni, mert szerintem lehet abból tanulni, ahogy pl. a karaktereket megjeleníti, és ahogy valószerűvé teszi a sztorit. :)
Ja, és mindamellett szeretem azt a történetet, hogy ez egy Pál utcai fiúk fanfiction, és én inkább Privet Drive párti vagyok.

http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=121999

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 június 21 (vasárnap), 10:03 
Zöldfülű

Hiriajuu írta:
Először:
thistle&weeds, by Raistlin
A leírás: Hobbit AU, urbánus fantasy. "A hobbit egy földbe vájt lyukban élt. Ez némileg megnehezítette a hobbit életét. Persze, nagyon is összkomfortos kis ingatlant mondhatott magáénak, de a wi-fi jelerőssége olykor mitológiai homályba veszett." Thorin/Bilbo, Kili/Tauriel, Fili/távkapcsolat, Gandaf/senki. (Szegény Gandalf.)
Szerintem: a világ legzseniálisabb, legsajátosabb fice. Raistlint amúgy is feltett vágyam minden modern AU-k királynőjévé koronáztatni, de ez a történet külön megér egy misét. (Meg a Stucky történetei. Meg a Trónok harca szösszenetei. Meg akármelyik műve tulajdonképpen. Kicsit mániákus vagyok, bocs :D)

Én is csatlakoznék, mint ajánló, ezt a ficet kihagyni egyszerűen nem érdemes. Raistlin írásmódja egyszerűen elragadó, nem is találtam eddig hozzá foghatót:)

fagyot kibír mély gyökér."

~J. R. R. Tolkien

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 31 (vasárnap), 11:36 
Sztorihajhász

Szóval, helló mindenki, ilyet még nem csináltam eddig, de hát megérett a dolog. Ajánlanék. :) Két történetet hoztam kezdésnek, de szeretném azért jelezni, hogy mindkét író nagy kedvencem, és a saját személyes favoritjaimat ajánlom tőlük, de amúgy az egész munkásságukból érdemes lenne mazsolázgatni.

Először:
thistle&weeds, by Raistlin
A leírás: Hobbit AU, urbánus fantasy. "A hobbit egy földbe vájt lyukban élt. Ez némileg megnehezítette a hobbit életét. Persze, nagyon is összkomfortos kis ingatlant mondhatott magáénak, de a wi-fi jelerőssége olykor mitológiai homályba veszett." Thorin/Bilbo, Kili/Tauriel, Fili/távkapcsolat, Gandaf/senki. (Szegény Gandalf.)
Szerintem: a világ legzseniálisabb, legsajátosabb fice. Raistlint amúgy is feltett vágyam minden modern AU-k királynőjévé koronáztatni, de ez a történet külön megér egy misét. (Meg a Stucky történetei. Meg a Trónok harca szösszenetei. Meg akármelyik műve tulajdonképpen. Kicsit mániákus vagyok, bocs :D)

Másodszor:
Karácsony Potteréknél, by cathy111
A leírás: 2022. december 23. Humoros, bájos, komoly-komolytalan, fluffos, KARÁCSONYI miniregény. A cím mindent elárul:D (Ami esetleg magyarázatra szorul, hogy a mugli, és varázslótársadalom között kicsit elmosódott a határ, nem kell megijedni, csak pl.: James mugli karácsonyi dalt énekel, Lilynek laptopja van. Új generáció, ilyenek ezek a fiatalok:))
Szerintem: életszagú, hiteles, iszonyú aranyos és szórakoztató az egész. Nem lehet mosolygás nélkül olvasni, és nem lehet közben irigykedni kicsit, hogy mi nem lehetünk ott. Nincs karácsony, nem is azért ajánlok karácsonyi sztorit, hanem mert imádom, és jó, és csak. Na. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 19 (vasárnap), 17:27 
Tollforgató

Üdv! :)
Kiemeltnek ajánlom ezt a regényt (megjegyzés: még nem befejezett!): Üzenem...
Eddig két fejezet van fenn belőle, igazán érdekes kis történet, de sajnos (ahogyan azt látom), kevés figyelmet kap, szinte csak én írok neki kritikát.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 13 (hétfő), 14:08 
Betűmániákus

Mivel gyöngyszemre akadtam, nem hagyom szó nélkül :D Olyan virulás-adagot kaptam az imént, hogy le se tudom irni... :taps:
Tessék olvasni, közben pedig vigyázni (ne igyon vagy egyen közben senki, érdemes elpakolni magunk körül az apró-cseprő holmikat, nehogy leverjük az asztalról a nagy nevetések közepette; esetleg ne nyilvánosan, kütyükről tessenek olvasni a buszon, mert az nem lenne... hm. publikus. mármint amit kivált :D stb.)

Szóval: Chrystalium - Az Igen-Potter
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=121201

És lehet véleményezni is, mert rémesen kevés kritikát kapott ahhoz képest, mennyire kivételes, igényes és jó :) Ilyen egy jó fic-novella :)
Amúgy a többi szerzeménye is eszméletlen. Rég voltam ilyen feldobott.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 12 (vasárnap), 13:48 
Fanficbúvár

Idézet:
Chris: Átkozott Verona, maradok örökre tiéd
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=119717
Rómeó és Júlia fanfiction, slash
Tudom, ez nem olyan régen, a Kívánság Üstön tűnt fel, tehát nagyobb figyelmet kaphatott, de azért én mégis kiemeltnek ajánlom ezt a művet is, mert nem lehet sok hasonló művel találkozni a Merengőn.

Ezt - ha lehet - ajánlanám én is. Igaz, hogy én kaptam (így nem tudom, számítok-e) de szerintem jó lenne, ha többen találkoznának vele. Tényleg kevés ilyen fajta mű van :) ;;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 11 (szombat), 11:25 
Írópalánta

Már régóta gondolkozom, hogy ajánlok pár történetet, mert már nagyon régen tettem ilyet utoljára, de aztán mindig megfeledkeztem róla. Most végre összeszedtem egy listát, de sajnos néhányat ki is kellett húznom, mert egy éven belül szerepelt már a kiemeltek között a szerzője. Némelyiket pedig előbb még szeretném újraolvasni. Most ezekkel jönnék:

Avenone: Az egyiptomi kaland
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=119422
PD, slash
Avenone nemrég tűnt fel a Merengőn,és szerintem érdemes elnézni a történetei felé. Odett az egyik novelláját ajánlotta egy hónapja, és viszont inkább ezt a kicsit hosszabb művét választottam.

E_Alex: Várni fogok rád
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=113423
PD, slash
A történet középpontjába az áll, miként dolgozza fel egy szerelmespár azt, hogy a fiatalabb fiút megerőszakolták. A történet – laikus szemnek – olyan hihetőre sikerült, hogy páran még azt is gondolták – alaptalanul –, hogy az író személyes tapasztalatból írt.

Chris: Átkozott Verona, maradok örökre tiéd
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=119717
Rómeó és Júlia fanfiction, slash
Tudom, ez nem olyan régen, a Kívánság Üstön tűnt fel, tehát nagyobb figyelmet kaphatott, de azért én mégis kiemeltnek ajánlom ezt a művet is, mert nem lehet sok hasonló művel találkozni a Merengőn.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 10 (péntek), 21:01 
Könyvmoly

Sziasztok!

Endra - Újrakezdés c. Drarry történetét ajánlanám a kiemeltek közé! :)
(http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=118560)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 08 (szerda), 11:03 
Zöldfülű

Meli írta:
Én mellonstól ajánlanám nagyon a Merlin fandomban írt Fogyó élet című történetét. Hàtha ezzel arra is ösztönzöm, hogy folytassa. :) Nagyon várnám.
Szép történet, aki járatos a Merlinben olvassa el. :-) Mellons màsik történetét is.

Ismételten ajánlanám, ráadásul azóta befejezett lett. :) Nagyon jó lett a vége.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 08 (vasárnap), 22:19 
Zöldfülű

Sziasztok,

most, hogy realizáltam, hogy kéthavonta lesz a kiemelés, szeretnék én is néhány írást ajánlani kiemeltnek, amiket mostanában olvastam, és szerintem megérdemelnék:

Elsőnek D_W-től A Hold lányát, én ilyen szépen megírt Piton/Hermione sztorit már nagyon régen nem olvastam :) Szerintem a kapott kritikák is magukért beszélnek.

Másodiknak egy PD slasht, Avenone tollából a Szívvel-lélekkel című novellát, mivel szerintem szépen megírt történet, egy egyedi fordulattal a végén.

És végül, bár nem utolsósorban, szeretném ajánlani Lilyana novelláját, már amikor volt szerencsém bétázni, akkor gondoltam, hogy bedobom, mert egy igen gondolatébresztő novella egy nagyon ritka fandomból: Illúziók

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 06 (péntek), 6:43 
Ó-nagy-admin "backstage"

Xavier írta:

Megtaláltam hova is kellet volna írnom eredetileg, és átgondoltam, sajnos tényleg nem megy így. Kár :)
Próbálok még ötletelni még olyanokat a megfelelő helyen ami feldobná még :)[/b]

Igazából egyszerűbb, ha az ilyesmit a fanfic.hu(kukac)gmail.com-ra küldöd, akkor nem kell vadásznod a témahelyekre. ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 06 (péntek), 2:22 
Zöldfülű

Lilyana írta:
Szia!

Ha jól értem, amit írtál, akkor el kell szomorítsalak, ilyesmit a jelenlegi rendszerben nem lehet megoldani.
De egy ehhez hasonló eredményű kiemeltrendszerezést már belevettünk az új rendszer alapjaiba.

Megtaláltam hova is kellet volna írnom eredetileg, és átgondoltam, sajnos tényleg nem megy így. Kár :)
Próbálok még ötletelni még olyanokat a megfelelő helyen ami feldobná még :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 02 (hétfő), 22:17 
Ó-nagy-admin "backstage"

Xavier írta:
Lenne egy két ötletem kiemeléssel kapcsolatban :)

Legyen például külön egy olyan, hogy kategória kiemelés.
Esetleg egy olyan, hogy kulcsszó kiemelés.
Mivel én például szeretem a jól megírt AU storykat ilyen is lehetne külön.
Esetleg konkrétan Író kiemelések és karaktert kiemelések is lehetnének.
(Ezekből szerintem mind 3-3 lehetne :) )

Szia!

Ha jól értem, amit írtál, akkor el kell szomorítsalak, ilyesmit a jelenlegi rendszerben nem lehet megoldani.
De egy ehhez hasonló eredményű kiemeltrendszerezést már belevettünk az új rendszer alapjaiba.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 02 (hétfő), 21:40 
Zöldfülű

Lenne egy két ötletem kiemeléssel kapcsolatban :)

Legyen például külön egy olyan, hogy kategória kiemelés.
Esetleg egy olyan, hogy kulcsszó kiemelés.
Mivel én például szeretem a jól megírt AU storykat ilyen is lehetne külön.
Esetleg konkrétan Író kiemelések és karaktert kiemelések is lehetnének.
(Ezekből szerintem mind 3-3 lehetne :) )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 02 (hétfő), 19:41 
Sztorihajhász

Kiemeltnek ajánlanám Lily Vianne: Mától fogva... totyogó? c. Kyou Kara Maou fanfictionjét. Szerintem hatalmas, és megérdemelné, hogy a kiemeltek között lássuk. Ráadásul egy eléggé elhanyagolt fanfic, akárcsak a folytatásai.

A tartalom: Kyou Kara Maou! fanfic. A rengeteg munkája miatt Yuuri elfelejt egy fontos dátumot, ám szerencsére nem kerekedik hatalmas vita az esetből. Sőt, még esélye is nyílik arra, hogy jóvátegye a bűnét, csakhogy ötlet hiányában nem épp a legmegfelelőbb személyhez fordul segítségért...

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 február 23 (hétfő), 13:42 
Írópalánta

Sziasztok!

Kiemeltnek ajánlanám Adra: Harry Potter rímbe szedve c. írását, nagyon ötletesnek tartom, és a megvalósítás is nagyszerű.
http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=119972

Köszi!

Botkrisz

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 február 17 (kedd), 12:13 
Sztorihajhász

Szeretném kiemeltnek ajánlani Loveless: A Kártyás című írását. Ez egy képre íródott, original egyperces. Kissé sötét hangulatú, de szerintem nagyon jól megírt történet. Végignéztem az összegyűjtött ajánlólistát, eszerint az író még egyáltalán nem volt kiemelt.

Link: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=119690

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 február 12 (csütörtök), 16:37 
Fanficbúvár

Lilyana, nem tudom, rám is reagáltál-e, mert félreérthető is lehettem, de én azt írtam, hogy bojoe ötlete szimpi, csak pont az alapproblémán nem segít, és hogy érthető, ha valakinek ez így elsőre nem szimpatikus, de tud ez így is működni, és aki nagyon kiemelt akar lenni, annak megvan a lehetősége. Szóval kábé azt, amit te is írtál utána, legalábbis ahogyan én értelmezem.

Sajna ez van, kicsit válságos időszakba jutott a netes írósdi, legalábbis nem töltenek fel sztorit annyian, mint öt éve mondjuk, se ide, se máshova. Így nyilván nehezebb válogatni. Szerintem érdemes lenne megnézni, hogyan működik ez a rendszer a gyakorlatban, és ha akkor se működik, megnézni, mit lehetne kezdeni vele. De működni fog valszeg, mert máshol is működik. Hangsúlyozom, hogy szerintem nem szar az ötleted bojoe, csak nem megoldás a problémára, sőt, bonyolítja is.
De ha jobban felpörögne ez a topic, és nem kéthetente egy ember vagy a parázsvita vinné, akkor elég lenne csak feljönni ide, és felhasználók ajánlóiból nonstop lehetne szemezgetni. Bár a legtöbb jó sztorit amúgy is random találod meg, a kiemelés szerintem inkább a motiválás eszköze.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 február 12 (csütörtök), 15:08 
Fanficbúvár

Lilyana írta:
Bojoe, bocsi a neved elírásáért, reggel fél szemmel a Neptunt frissítgettem, hátha bejön végre a szerver.
Igazából azt nem tudom, h mi az a kategória, ami akkor érdekel? Mármint az általad felsoroltak előkelő helyen vannak a kiemelési szempontjainkban, szóval semmi sincs, ami garantálná, hogy a dinamikusabb kiemeléssel több olyan ismeretlen történet kerülne elő, ami a te ízlésednek finom falat és még ismeretlen is. Mármint, gondolom, ha régi motoros vagy, akkor tuti vannak általad gyakrabban olvasott szerzők, akiktől mindent, vagy majdnem mindent elolvastál, ami szimpatikus.

Mindenesetre maga a dinamizálás nem egy rossz ötlet, csak sajnos jelenleg nem jók ehhez a feltételek. :)

üdv, canon hp -t olvasok, és konkrétan nem magamra gondoltam, amikor az ajánlóról beszéltem. nyilván, én tudok magamnak találni, ha akarok. én csak alanatúr arra hívtam fel a figyelmet, h az egy havi frissítés is elég statikus, hát még a kéthavi. nyilván, ha slash-hónapok, v mittomén drarry hónapok lennének, én továbbra sem olvasnám el, csak a többi, mindenevő olvasó számára lenne egy kicsit különlegesebb. mert, ez a kéthavi 6 db eléggé... szörnyen hangzik. nyilván, ha lenne pl canon hp hónapok, 3x2 heti frissítésekkel, abba belenéznék, mert én sem mazsolázom át az összes canont. nyilván azért van az ajánló, hogy oda a legjobbak kerülnek be, és többórás fölös olvasgatástól kíméli az embert.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 február 12 (csütörtök), 14:22 
Ó-nagy-admin "backstage"

Bojoe, bocsi a neved elírásáért, reggel fél szemmel a Neptunt frissítgettem, hátha bejön végre a szerver.
Igazából azt nem tudom, h mi az a kategória, ami akkor érdekel? Mármint az általad felsoroltak előkelő helyen vannak a kiemelési szempontjainkban, szóval semmi sincs, ami garantálná, hogy a dinamikusabb kiemeléssel több olyan ismeretlen történet kerülne elő, ami a te ízlésednek finom falat és még ismeretlen is. Mármint, gondolom, ha régi motoros vagy, akkor tuti vannak általad gyakrabban olvasott szerzők, akiktől mindent, vagy majdnem mindent elolvastál, ami szimpatikus.

Mindenesetre maga a dinamizálás nem egy rossz ötlet, csak sajnos jelenleg nem jók ehhez a feltételek. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 február 12 (csütörtök), 8:57 
Fanficbúvár

Lilyana írta:

...Szerintetek hány sértődés van így is abból, h vkit nem emelünk ki....

... azt hiszem, van annyi fennlévő történet, hogy a gyakori ajánlás nélkül is lehessen mazsolázni, csak egy kis gondolkodásba kerül, h a keresőben rákeress vmi kulcsszóra, vagy még annyiba sem, h rákattints egy neked tetsző kategóriára. Érdemes elkezdeni böngészni, mások kedvencei közt kotorászni, ilyesmik. Van egy csomó én miket ajánlok, az én kedvenc ficeim lista a Fórumon, nézz szét ott is.
Ha pedig vagy annyira sznob, h tényleg csak a kiemelteket olvasd, akkor azt tudom mondani, h elolvastad már az összes eddigi kiemeltet?
....

üdv.

ugyanannyi sértődés van, lesz, mint eddig.

van fent, nem vitatom. 2008 óta olvasom a merengőt, tudom használni, köszi. és olvasom a fórumokat és a gilderoy sarkot is.
sznob vagyok, de nem ilyen téren, hogy csak az ajánlókat olvasom. ha csak azt olvasnám, akkor a merengőről évi 1-2 történetet olvasnék. én mivel régóta vagyok olvasó, ismerem a kiválasztási hm... témaköröket.
én ilyen különc ember vagyok, aki verseket, pd-t és slasht nem olvas, továbbá a nem szeretem a tanár-diák kapcsolatokat sem, tehát az összes severitus és piton egyéb tanítványaival való kapcsolatát kerülöm. tehát, jó esetben van egy téma, amit elolvasnék...

a javaslatom meg csak erre irányult, kicsit dinamikussá kellene tenni az egészet. persze, értem én, nincs rá idő, mindenkinek van ennél jobb dolga is, és bőven sok az új írások átnyálazása is. a merengő "szolgáltatása" ingyenes, örüljünk, ha ez is van.

nem vagyok admin, nem is akarok az lenni. csak csupa jószándékból felvetettem egy ötletet (civilben is ezt csinálom). nyilván, nem látok bele a merengő hátterébe, így ennek fényében az ötletem lehet szar is.

ennyi.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 február 12 (csütörtök), 6:10 
Ó-nagy-admin "backstage"

Ha mindenki a kritikái alapján lenne kiemelve, akkor az egy elég izgalmas ajánló lenne. Szívesen megnéznék egy ilyesmit mondjuk a Karcolaton... :eek:x
A kétheti kiemelés kizárt. Szerintetek hány sértődés van így is abból, h vkit nem emelünk ki, hiába nyomatják az olvasói/barátai/ismerősei, míg közben más, már kiemelt embereket meg igen? Ha megcsinálnánk egy olyan váltást, amit írtál, az lehet, h nagyon durva következményekkel járna. Mellesleg ha összeadodjátok azzal, h még mindig kevés a jó új történet, akkor ugyanott állsz végeredményre.

Boa, azt hiszem, van annyi fennlévő történet, hogy a gyakori ajánlás nélkül is lehessen mazsolázni, csak egy kis gondolkodásba kerül, h a keresőben rákeress vmi kulcsszóra, vagy még annyiba sem, h rákattints egy neked tetsző kategóriára. Érdemes elkezdeni böngészni, mások kedvencei közt kotorászni, ilyesmik. Van egy csomó én miket ajánlok, az én kedvenc ficeim lista a Fórumon, nézz szét ott is.
Ha pedig vagy annyira sznob, h tényleg csak a kiemelteket olvasd, akkor azt tudom mondani, h elolvastad már az összes eddigi kiemeltet?
És akár hiszed, akár nem, tényleg figyeljük az új neveket, ha kiemelésről van szó.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 február 11 (szerda), 20:46 
Fanficbúvár

Amúgy mi ("mi", mert már kőkeményen december óta admin vagyok arrafelé, hahaha :D) se havonta emelünk ki, igaz, az Imagine jóval kisebb oldal, és szerintem azért egész járható út. Nekem a két hetente kiemelés ötlete is szimpi, de azt sokkal nehezebb lenne nyilvántartani meg eleve összerakni és sokkal melósabb, és ugyanoda jutunk el, hogy havonta kellene hat sztorit választani, vagy még többet, szóval csak nehezítettük a dolgot.

Nem tudom, ez max annyiban csalódás, hogy nyilvánvaló, hogy iksz idő publikálás után persze mindenki arra vár, hogy hááátha kiemelik ebben a hónapban, mert olyan kedves kritikákat kapott, és annyira igyekszik, és így egy évben feleannyi esélye lesz az illetőknek, de azt kell mondanom, hogy szerintem azt, aki tényleg igyekszik, azt előbb-utóbb amúgy is kiemelitek, meg amúgy sem vérre megy a dolog. Ha hetente lennének új kiemeltek, tuti mindenkit zavarna először, hogy egy teljes hónapig vannak ugyanazok a nevek kint, de egy idő után mindenki hozzászokna.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 február 11 (szerda), 17:48 
Fanficbúvár

Lilyana írta:
Sziasztok!

...
Ez egy már régóta fontolgatott lépés volt részünkről, egyszerűen, mert nincs elég jó új történet.
...

Azt viszont megfontolásra javaslom a többi adminnak, h esetleg a ritkítás miatt emeljük meg a kiemelt történetek számát.
...
Az új rendszerre nézve már kidolgoztunk erre egy működőképes, ajánlást ösztönző rendszert, de ennek jelenleg technikai akadályai vannak.

üdv, teljes mértékben egyetértek a felhozott indokokkal. de.
a vicc kedvéért fejben kiszámoltam (tudom, matekzseni vok), h havi 6 kiemelt az kétévente 144. namármost. nem tudom, van vmi felmérésetek, hogy az utóbbi két évben összesen hány olyan szerző van, aki érdemben publikál? van 300?
és hány olyan van, aki az elmúlt fél évben aktív volt, tehát jelent meg új ficje? vagy, legalább frissítette vmelyik művét. kb 50-70? sőt! van-e olyan, aki az elmúlt fél évben friss húsként tört be a fic világába? 1-2?

teljes mértékben megértem, hogy így aztán végképp nehéz válogatni.
akkor feldobnék még egy verziót: mi lenne, ha lennének 2 hetente friss ajánlottak, de csökkentett számban, pl 2-3 db.
bocsi mindenkitől, de személy szerint nekem tök uncsi lenne 2 hónapig ua a 6 történetet és szerzőt látni. így, ha teszem azt, az ajánlóba csak a frissek közül kerülnének be (utóbbi 3 hónapban jelent meg az új szüleménye), és gyakran változnának a nevek, akkor nem lenne gáz, ha vki egy évben többször is lesz kiemelt. nyilván, más sztorival, esetleg más témával (PD, hp, slash, stb.). és, lehetne mondjuk slash hónapokat tartani, hp hónapokat tartani, pd hónapokat, stb.

nemtom. csak vélemény volt.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1131 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra