Zöldséges-tésztás pulyka
No kérem alássan! A mai cél kajaügyileg ez volt: Maggi Csirkés-fűszeres pirított tészta. Hát, kérem, nem az lett.
Először is. Csirke helyett pulykát vettem, mert az volt az olcsóbb. Csontozott pulykacomb… Tegnap előre feldaraboltam, meg kivágtam az oda nem illő részeket, de az eltartott addig, hogy nem akartam utána már kezdeni vele semmit. Szóval legközelebb vagy csirkemell, vagy pulykamell.
Másodszor: Megvettem ugye ezt a maggis mizériát, gondoltam kipróbálom. Soha többet. Kiderült ugyanis, hogy gyömbér van benne, és mikor vettem, voltam olyan hüle, és valamiért nem néztem meg az összetevőket. Egy hiba, amit nem szokásom elkövetni. Mivel anyukám is vett, és ma ő is ezt főzött (egy fedél alatt élünk, de külön háztartás/konyha) megkóstoltam, mire számítsak, milyen lesz. Mondanom se kell, nem nyerte el a tetszésem, de ugye ízlések és pofonok. Ám ott a hús, ott a tészta, amit a maggi adott. (Hála az égnek a fűszer külön zacsiban van benne.) Szóval, gondoltam, majd a fűszert én hozzáadom házilag. De ettől függetlenül az elkészítésnél se követtem a leírást, nem szentírás az.
Lássuk akkor:
Hozzávalók:
Pulykahús (én egy majd’ 1 kilós csomagot vettem, és mivel húst hússal szeretem, nem spóroltam, beletettem mind)
Póréhagyma 100g (én egy tesco-s 2db-os csomagot vettem, és abból használtam el az egyiket)
Répa 1db
Fűszerek: só, bors, paprika, fokhagyma-granulátum, csili, oregano, pulykasült fűszervarázs. Ízlés szerint.
Tészta (ami ugyebár nálam ezúttal a 2 csomag zacsiból jött)
sacc 1 liter víz, attól függ, ki mennyi húst és zöldséget tett bele. Nem leves lesz!
Elkészítés:
1. Kockázzuk fel a pulykát, és a zöldségeket. (a póréhagymát apróra vágtam, a répát pedig a hámozóval vékony kicsi szeletkékre)
2. Egy kellően nagy lábasban melegítsünk olajat, majd tegyük bele a húst. (Mivel én előző nap kockáztam fel, és hűtőbe tettem, főzés előtt átmostam, így elég vizes volt, szóval a víznek el kell főnie. De ezalatt a hús kényelmesen megpuhult kicsit)
3. Ha a hús megfőtt/pirult, tegyük hozzá a zöldségeket és a fűszereket, kevés vízzel elkeverjük. Ha összeforrt, öntsük hozzá a többi vizet is, és forraljuk fel.
4. Tegyük bele a tésztát, és időnként megkeverve főzzük, míg a víz el nem fő.
5. Abrak a babra!
Kész!
http://static.fotoalbum.hu/pictureprevi ... 150957.jpgFiam elkezdte enni, majd kijelentette: „Még a tejberizsnél is jobb!”
Meg hogy mostantól ez a második kedvenc kajája (az első a paprikás-csirke tésztával). Isteni finom lett, de levontam, amit le kellett, többet ilyet nem veszek, megy ez nekem házilag is.
Jó étvágyat!
Bye
Rv