Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 29 (szerda), 17:40

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 349 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 13 (péntek), 18:30 
Szárnybontogató

Nemámka írta:
hm... lefolyólyuk? XDD kábé. nem tom mire utalhatott :D
amúgy a JKR oldalon találtam a w.o.m.b.a.t. (az most az rbf vagy a ravasz?) elvégzése közben :-D

A wombat a ravasz, az rbf az owl :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 12 (csütörtök), 20:04 
Sztorihajhász

hm... lefolyólyuk? XDD kábé. nem tom mire utalhatott :D
amúgy a JKR oldalon találtam a w.o.m.b.a.t. (az most az rbf vagy a ravasz?) elvégzése közben :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 12 (csütörtök), 19:57 
Billentyűzetgyilkos

*előveszi HP füzetét és felír mindent*

Köszi :)
Hű, gugli asszem nagyon jó barátunk :)

A Spout-Hole jelent valamit? (még csak kezdő angolos vagyok)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 12 (csütörtök), 19:43 
Sztorihajhász

éés, találtam pár volt mágiaügyi minisztert.

Artemisia Lufkin
1798-1811

Grogan Stump
1811-1819

Faris "Spout-Hole" Spavin
1865-1903

Nobby Leach
1962-1968

és Millicent Bagnold, bár ő szerepelt a könyvben is,
1980-1990
azután jött Caramel, azaz Fudge XDD (és ez csak nekünk, Odaát-rajongóknak vicces :DDDD)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 12 (csütörtök), 17:18 
A Legnagyobb Fandomvadász

előre szólok, hogy az epilógus hiányát ne itt beszéljétek meg, légyszi.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 12 (csütörtök), 16:55 

Uff, ezek a Sheakspeari nevek :D Én nem tudom, de olyan hiányos az epilógus, nem? :-S

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 12 (csütörtök), 16:54 
Szárnybontogató

Nos, végignéztem Shakespeare főbb műveit, de nuku Lorcan. Helyette találtam az Athéni Timonban egy Luciust (írói meghatározása hízelgő úr) és egy Luciliust (inas). Ugyanezek a nevek feltűnnek a Julius Caesarban is, ott Lucius szolga, Lucilius pedig barátja a fontosabb szereplőknek. A Cymbeline-ben van egy Cornelius nevű orvos, a IV. Henrikben pedig egy egész Percy dinasztia valamint egy Sir Richard Vernon nevű ember. Érdekes :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 12 (csütörtök), 9:34 
Billentyűzetgyilkos

Igen, megkésve, de Boldog szülinapot neki!
Biztosan együtt ünneplik Harryvel... :)

Kittkatt: annyira nem értek Shakespeare-hez, csak a J.K.R.-es dokumentum filmben mondta ő. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 12 (csütörtök), 8:50 
Szárnybontogató

Ha jól tudom, a Dominique unisex név, egyszer egy sorozatban az éppen érkezőt hívták így, és mindenki azt hitte, fiúról van szó, aztán betoppant egy lány. De lehet, hogy az írásmódja eltér a férfi és a női névnek. Most elbizonytalanodtam.
Lysandert ismerem (Szentivánéji álom) és fiú név, de a Lorcan melyik Shakespeare-mű? Irodalmon nem mélyültünk el túlzottan Shakespeare-ben... :S
Percytől jófejség volt az anyjáról elnevezni a lányát :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 11 (szerda), 21:58 
Sztorihajhász

hűű az érdekes :)
ja és ...

BOLDOG SZÜLINAPOT GINNY WEASLEY :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 11 (szerda), 21:27 
Billentyűzetgyilkos

Lorcan és Lysander: Shakespeare-i nevek :)

A többiek jól mondták. ( a többit :D)
am tök furcsa, hogy Bill és Fleur asszem harmadik vagy második gyereke 2010-ben született :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 11 (szerda), 21:23 
Tollforgató

Susie Lupin írta:
Az a húg, akire gondoltok, Daphne :D Audreynak/nek (jaj, ezek a nevek, sosem tudom, hogyan kell kiejteni :oops:) a hivatalos verzióban nem adták meg a vezetéknevét ha jól emlékszem...
Amúgy simán beleírhatta volna őket a könyvekbe, én tuti elolvastam volna :D (és gondolom, ezzel nem vagyok egyedül :-P)

Astoira a húg, és Daphne a nővér. Ezt abból gondolhatjuk, hogy Daphne az évfolyamtársa volt Dracónak és gondolom logikus, hogy egy fiatalabb nővel kezd, tehát Astoira a húg. Ikrek nem lehetnek, mert őt nem hívták be az RBF-re. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 11 (szerda), 19:31 
Sztorihajhász

Ó, köszi, már ez is sok segítség volt :D ez a Rolf ez nagyon érdekes :-D
hát igen, még egy 5x700 oldalt meg lehetne tölteni mindenféle jóval x'D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 11 (szerda), 18:18 
Fanfic-faló

Az a húg, akire gondoltok, Daphne :D Audreynak/nek (jaj, ezek a nevek, sosem tudom, hogyan kell kiejteni :oops:) a hivatalos verzióban nem adták meg a vezetéknevét ha jól emlékszem...
Amúgy simán beleírhatta volna őket a könyvekbe, én tuti elolvastam volna :D (és gondolom, ezzel nem vagyok egyedül :-P)

Itt is megtalálsz: Tumblr, AO3

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 11 (szerda), 17:12 
Tollforgató

Nemámka írta:
Sziasztok!

Valaki megmondaná, ki az az Asteria Greengrass? Egy családfán találtam, mint Draco Malfoy felesége és Scorpius anyja. Hogy egyáltalán hogy jön ő ide? És vajon melyik házba járt? Azt tudom, hogy Hermione egyszer találkozott egy Greengrass-szal. Meg örülök is hogy nem Parkinson lett Malfoy felesége de Asteria nekem totál homály :)
Ugyanez a helyzet Luna férjével, egy titokzatos Rolffal. Na őt honnan szalajtották? Aztán a két gyerekük, Lorcan és Lysander?!! Ezek fiúnevek egyáltalán?
A következő, hogy fogalmam sem volt, hogy Billéknek van még két gyerekük Victoiren kívül, Dominique (ez fiú vagy lány?) és Louis. Bár biztos jóval később születtek.
Percy pedig valami Audreyvel van összekötve. Ő milyen Audrey? nekik is van két poronytuk, Molly és Lucy O.o
Aztáán, nagyon örültem hogy George végülis Angelinával kötötte össze az életét, és Fredről nevezte el a fiát *-* meg a Roxanne se rossz a lányának.
Őket Rowling miért nem írta bele a könyvbe? :D jó sokan vannak igaz....

Greengass, egyszer szerepelt a könyvben, együtt ment be RBF-re Hermionéval. De az nem Astoira volt, hanem valami más nevű, tehát valószínüleg az illető huga Astoira. Tehát Dracónál fiatalabb pár évvel, és ha jól tudom mardekáros volt, de roxfortos, az biztos. :D
Rolf Salamander, Göthe Salamander unokája, és valami természettudós féle. Tehát logikus, hogy Lunával, egy ilyen állatkereső úton találkoztak, mert Luna is olyan mi lett. A gyermekeik fiúk.
Domique lány (e van a végén :D ).
Remélem segítettem. :D A többiről nem tudok. Én amúgy eddig abban a hitben voltam, hoyg Percy Penelopéval jött össze, így ezt nem tudom.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 11 (szerda), 16:38 
Sztorihajhász

Sziasztok!

Valaki megmondaná, ki az az Asteria Greengrass? Egy családfán találtam, mint Draco Malfoy felesége és Scorpius anyja. Hogy egyáltalán hogy jön ő ide? És vajon melyik házba járt? Azt tudom, hogy Hermione egyszer találkozott egy Greengrass-szal. Meg örülök is hogy nem Parkinson lett Malfoy felesége de Asteria nekem totál homály :)
Ugyanez a helyzet Luna férjével, egy titokzatos Rolffal. Na őt honnan szalajtották? Aztán a két gyerekük, Lorcan és Lysander?!! Ezek fiúnevek egyáltalán?
A következő, hogy fogalmam sem volt, hogy Billéknek van még két gyerekük Victoiren kívül, Dominique (ez fiú vagy lány?) és Louis. Bár biztos jóval később születtek.
Percy pedig valami Audreyvel van összekötve. Ő milyen Audrey? nekik is van két poronytuk, Molly és Lucy O.o
Aztáán, nagyon örültem hogy George végülis Angelinával kötötte össze az életét, és Fredről nevezte el a fiát *-* meg a Roxanne se rossz a lányának.
Őket Rowling miért nem írta bele a könyvbe? :D jó sokan vannak igaz....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 10 (kedd), 21:38 
Szárnybontogató

Nekem a Top sok listám, nem sorrend:

1. Sirius, mert volt mersze lelépni otthonról, kiállni az elvei mellett, szereti Harryt és ártatlanul ült börtönben. Ezek után még megőrizte a humorát, a vágyát a normális életre, és eléggé sok rossz történt vele ahhoz, hogy megszeressem és meg akarjam vígasztalni.
2. Remus, mert ő is szerencsétlen volt az életében a farkaskór miatt, mert így is mélyről jövő jósága felbukkant rögtön a harmadik részben, amikor Neville-t pártfogolja, mert okos és szeretnivaló. Igaz, amikor otthagyta Tonkst, tüzet okádtam, de megértettem, mert óriási bűntudata volt, hogy átadja a bajait a gyerekének.
3. Hermione, mert képes volt nem elszállni a kalandoktól, megmaradt a realitás talaján és sose fogott hősködésbe, gondolkozott, mielőtt cselekedett (pl amikor próbálja visszafogni Harryt, hogy ne rohanjon csapdába az 5.ben), és mert 7 évet lehúzott Harry mellett úgy, hogy nem szeretett bele. Vagány, és óriási igazságérzete van, az okoskodása pedig legtöbbször hasznos.
4. Fred és George, mert sose tudták komolyan venni a helyzetet, lazán vették az életet és nem merültek el a hősködésben (ellentétben Harryvel). Ki bírna a csata közepén poénkodni? És volt bátorságuk otthagyni a sulit és megvalósítani az álmaikat, és azzal foglalkozni, amit szeretnek. A humoruk pedig gyilkolásra alkalmas :D
5. Piton, mert az egész történetben ő az igazi hős. Lehet, hogy az egészbe a szerelem miatt ment bele, de szerintem ez a bosszúvágya nem lett volna elég 17 évre. Ott volt még egy adag igazságérzet, Dumbledore mellett biztos rengeteget javult. Ő volt az, akinek a legnehezebb volt, mert mindkét oldal kinyírhatta bármikor, nem volt hátországa. És a végén félreértésből ölik meg :S
6. McGalagony, az igazságérzete mellé társuló mardekárossága és humora miatt (hopp-por használat után: Ne szórják szét a hamut a szőnyegen, ez eléggé Pitonos beszólás volt, na meg amikor Harrynek segít Umbridge kezelésében, persze Harry nem hallgat rá). McGaliban az volt a jó, hogy míg a tényekben egyetértett Dumbival, mégis jobban hagyatkozott az érzéseire, nem kezdett manipulációkba.
7. Oliver Wood, a személyes kedvencem, aki akkora lánggal tud rajongani egy sportért, amekkora egy magyar mennydörgőnek sincs :)
8. Cedric, mert volt tartása és a nyerési vágyát leküdzve volt fer. Annyira tetszett volna nekem az a döntetlen és nyer a Roxfort...
9. Lee Jordan, a közvetítéseiért. Oscart neki.

Kiemelném még Mordon, Ron és Luna humorát, illetve Lockhart akaratlanul vicces jelenlétét. Lockhart egy gennyláda, de akkor is vicces :D

Utálom lista:
1. Harry, mert nem látja a fától az erdőt, mindig a saját feje után megy és annak ellenére, hogy mindenki segíteni próbálja, alig bír eljutni a célig (legjellemzőbb, amikor ifj. Kupor próbálja átlökdösni a tusán, főleg amit a második próba előtt művel -.-', na meg a Minisztériumos rész, ami Sirius életébe kerül). Szeret hősködni, de nem okosan csinálja.
2. Dumbledore, akit megutáltam, miután kiderült róla a manipulatív, hidegvérű számító része. Még a 4. könyv végén azt hittem, Dumbiban a rengeteg jóság miatti düh lángol fel Kuporral szemben, kiderül, hogy ő sem szent... De nekem a legdurvább az volt, hogy bevallotta magának, hogy nem való a kezébe hatalom. Túlontúl veszélyes figura lett a végére.
3. Umbridge, a kínzásai miatt. Nem elég, hogy kegyetlen (mind a diákokkal az 5. részben, mind a 7.-ben a varázslókkal), hozzá szűklátókörű és buta. A legrosszabb párosítás.
4. Voldemort, mert ő a főgonosz és utálni kell. Bár nekem a legjobban az fájt, amikor Pitont kinyíratta.
5. James és Lily. James azért, mert egy beképzelt, felfújt hólyag (a Roxfortos idejéről beszélek, persze a Voldi harc, meg az önfeláldozás javít valamit a statisztikáján), és engem a minden iskolában előforduló menő csávókra emlékeztet, nuku agy, de sportban jó. (Túlzok, túlzok). Lily azért, mert Pitonnal szemben (akit én megvígasztaltam volna) Jamest választotta. Ez olyan, mintha a buta tinifilmben a főhősnő nem a rendes, okos, jópasit, hanem a HMCSt választaná. Tudom, hogy Piton már elindult a rossz úton, de Lily megtehette volna, hogy visszarángatja. Nem tette és ezért morcos vagyok.
6. Az árulók, Percy, Féregfark. Nem kell magyarázni, gondolom.
7. a miniszterek, Caramel és Rufus, akinek nem tudom leírni a vezetéknevét. Mert mindketten a rosszba vitték a varázsvilágot, Caramel a struccpolitikával, Rufus a tessék-lássék problémamegoldással. Semmit sem tettek igazán Voldi ellen. Bár Rufus előtt le a kalappal, hogy a halálán nem árulta el Harryt.
8. Ginny. Kis hülyeként sem szerettem, mert ha rajongok valakiért, akkor nem ilyen feltűnően teszem, hogy az összes esélyem elcsesszem. Amikor meg ő lett a kviddics csapat lelke, aztán tüzes tekintettel smárolt Harryvel a klubhelyiségben... Onnantól nekem hányinger a csaj.
9. Cho, mert nem tudott túljutni Cedricen, mégis próbált Harryvel kavarni. Áruló barátok mellett pedig nem kezdek kardoskodni.

A könyvek alapján Dracot utáltam, a fanficekben megszerettem, és a 6. film után mondtam azt, hogy sajnálom. Valahol félúton van nekem. Furcsa, mert nem semleges, hanem a leginkább emberi, aki jó és rossz egyszerre.
Lúsöszt és Bellát érdekes karakternek tartom, de a fanficeken kívül eléggé rühellem őket. Lucius ráadásul gerinctelen is, amikor próbálja elmismásolni a napló-dolgot. Na meg hogy Voldinak a képébe hazudik, hogy a keresésére indult volna.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 30 (péntek), 12:55 
A Legnagyobb Fandomvadász

csajmacska írta:
A Neville rajongóknak egy kis infó: ma van Neville szülinapja. :D Ma lett harminc éves. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 08 (szombat), 9:32 
Sztorihajhász

Szerintem nem lehet olyan drurva fokon rokon.:D Nálunk keresztapám és keresztanyám asszem', h másodunokatestvérek, és van két egészséges, s elképesztően okos gyerekük.:D

De amúgy ez tényleg durva. :shock: Rowling nagyon akart rokoni ágakat összehozni.:D Bár, amilyen kevés varázsló van az egész országban, ez érthető is.:D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 08 (szombat), 5:56 
Szárnybontogató

Lil Snape Dogg írta:
Őszintén megmondom én már belegabalyodtam ebbe a ki kivel rokonba. De Harry meg Ginny rokon? :-O Hajjaj csúnya dolog a vérfertőzés maradjék családban mondás jut eszembe :D

Ha már a vérfertőzést említetted....Luc és Cissa nem rokonok, ha egyszer minden aranyvérű rokon egymással? :evil:

"Az oké, ha félsz. A lényeg, hogy ne küzdj ellene."
\The 100\

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 május 07 (péntek), 17:09 

Őszintén megmondom én már belegabalyodtam ebbe a ki kivel rokonba. De Harry meg Ginny rokon? :-O Hajjaj csúnya dolog a vérfertőzés maradjék családban mondás jut eszembe :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 április 30 (péntek), 20:56 
Szárnybontogató

*kiscsillag* írta:
Öhm, nekem van egy családfám... Nem tom pontosan, hogy honnan szedtem le, de nem fanfices, és azon egy csomó mindenki rajta van... Meg olyan is van, ami nagyjából a Pottereket vezeti le külön, meg Voldemort családfáját... :D

Szóval, ja, mindenki rokon mindenkivel... De ha Sirius rokon Pooterékkel, és Draconak Black-ek (is) a felmenői, akkor Harry és Draco is rokonok. És mivel Sirius azt mondta egyszer, hogy ő és Molly unokatestvérek, bár ők ha jól emlékszem Weasley ágon, szóval akkor Ginny és Harry is rokonok...? *juj*

Ja, és én nem szeretem Dumbledore-t. :( Szeretnivalónak tűnik, nagy mágus, de igazatok van, szerintem is manipulatív. Kicsit sunyulós, jó helye lett volna a Mardekárban... :?

Ginny :x

Hát elképzelhető. Valószínűleg Rowling ezt már az olvasói fantáziájára bízta. Olvastam egy csomó olyan ficet, amiben pont ezt a mindenki rokon mindenkivel dolgot ragadta meg a történet írója. Méghozzá nagyon jól, és szemléletesen.

"Az oké, ha félsz. A lényeg, hogy ne küzdj ellene."
\The 100\

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 április 22 (csütörtök), 19:22 
Szárnybontogató

Egyszer azt hiszem, a Weasley papa konkrétan kijelentette, hogy minden aranyvérű rokona minden aranyvérűnek.... Szóval, igen, kevesen maradtak. *szip-szip*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 április 07 (szerda), 5:30 
Fanficbúvár

Örülök, hogy hasznodra volt :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 április 06 (kedd), 21:43 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: HP univerzum, Malfoy bolygó, Draco és Lucius ország között ingázva
Nagyon érdekes ez a családfa, köszi, hogy belinkelted. :)

Tényleg mindenki rokona mindenkinek. :D Mily kicsi ez a varázsvilág. ;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 április 06 (kedd), 12:19 
Fanficbúvár

Én megcsináltam a családfát képekkel a filmből és az eredeti Black-családfából összevagdosva, és annak van egy alapja, ami viszont Rowlinghű, és a Blackek vannak ott. Akit érdekel:
KATT

Szóval igen, Ginny és Harry, sőt Teddy Lupin és Victoire Weasley, áés még sokan mások IS visszavezethetőek: rokonok.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 április 06 (kedd), 12:06 
Fanfic-faló

Öhm, nekem van egy családfám... Nem tom pontosan, hogy honnan szedtem le, de nem fanfices, és azon egy csomó mindenki rajta van... Meg olyan is van, ami nagyjából a Pottereket vezeti le külön, meg Voldemort családfáját... :D

Szóval, ja, mindenki rokon mindenkivel... De ha Sirius rokon Pooterékkel, és Draconak Black-ek (is) a felmenői, akkor Harry és Draco is rokonok. És mivel Sirius azt mondta egyszer, hogy ő és Molly unokatestvérek, bár ők ha jól emlékszem Weasley ágon, szóval akkor Ginny és Harry is rokonok...? *juj*

Ja, és én nem szeretem Dumbledore-t. :( Szeretnivalónak tűnik, nagy mágus, de igazatok van, szerintem is manipulatív. Kicsit sunyulós, jó helye lett volna a Mardekárban... :?

Ginny :x

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 26 (péntek), 18:02 
Szárnybontogató

Minden aranyvérű rokona minden aranyvérűnek. Ezt 'asszem valamelyik Weasley vagy Sirius mondja egyszer Harry-nek.

Még mindig tartom, hogy Dumbledore nem meleg *élete végig ezt hajtogatja, ha kell :D*, de az tény, hogy a legmanipulatívabb személy a regényben. Biztos vagyok benne, hogy nem látta, mi lesz a Voldi/Harry ügy vége, mert folyamatosan aggódott a történet közben, és eléggé megviselte az egész. De a szent cél érdekében feláldozható egy személy. Ez minden történetben, sőt minden háborúban igaz.

Ö... Mit is írtatok még? Ja, Hermione. Szerintem, Harry szimplán csak vak volt: alig vettt észre néhány dolgot, ha bele gondoltok. Rowling rajta keresztül csak azt mutatta be, ami a hősködéshez kell, de nem teljes személyképet a körülötte élő emberekről. Az tényleg gáz, hogy Hermi szülei csak akkor írnak neki, ha fogorvosi szükségnek gondolják... :-D

Jajj, ne, Draco nem meleg! *iszonyodik - megrögzött antislasher - előveszi a bárdját, hogy védekezhessen* Amúgy tuti csak bele nevelték az egész helyzetbe, viszont ezért én még nem fogom jobban tisztelni, vagy sajnálni. Az apját persze védenie kellett, meg az anyját is, de.... Oké, kicsit sajnálom, de nem szeretem, mert többségében azért görény. (Vajon milyen animágus lett volna?:D)

Ha belegondoltok, Sirius romantikus énjét sem ismerjük meg. Nem volt csaja, vagy valami, még mielőtt börtönbe került? Valami tüzes, talpraesett maca? :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 23 (kedd), 8:45 
Betűmániákus

Midnights Prophet írta:
Már most akárhogy agyalok, akkor is másod-unokatestvérek. És akkor Harry meg Draco harmad-unokatestvérek. o.O
De akkor Sirius meg James is rokonok valahogy. Azt hiszem ezt a családfát JKR sem tudná rendesen megrajzolni...

Szerintem nagyjából minden szereplő rokona a másiknak. :D Rowling egy jótékonyság keretében lerajzolt néhány családfát, és azt hiszem, a Black családot végig leírta... Ha megkérdeznénk, hogy mit, miért, hogyan csinált, biztosra veszem, hogy azonnal meg tudná válaszolni. :D

Ez így igaz, az olvasóknak együtt kellett megtanulnia mindent, a varázsvilágban van. Csak nem mindig találunk benne egyértelmű logikát, hogy miért történtek így a dolgok. :)

Ha a Mardekár mellett dönt, akkor a Rossz és Rossz között folyt volna a harc. (Persze, nem minden mardekáros tér a rossz útra, de azért elég valószínű. :) ) Harryben ott volt Voldemort lélekdarabja, így elkerülhetetlenné vált a csata, egyiküknek meg kellett halnia, hogy a másik tovább éljen. Valamint Voldemort már hamarabb tudta, hogy van ez a jóslat, ezért nem vette volna be Harryt a halálfalók közé. Inkább megöli... mint, ahogyan azt egy éves korában is meg akarta tenni, csak hát elbaltázta a szerencsétlen. :D

Most ennyi voltam. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 23 (kedd), 0:49 
Fanficbúvár

Joan Potter írta:
Én... nem tudom. XD Nem akarok h*lyeséget mondani, éppen ezért nem merek erről nyilatkozni, mivel én már teljesen belezavarodtam a családfájukba. :D

Már most akárhogy agyalok, akkor is másod-unokatestvérek. És akkor Harry meg Draco harmad-unokatestvérek. o.O
De akkor Sirius meg James is rokonok valahogy. Azt hiszem ezt a családfát JKR sem tudná rendesen megrajzolni...

Ami meg Harry elhelyezését illeti, szerintem amiben megegyezhetünk az, hogy JKRnek muglik közé kellett küldenie, hogy ne ismerje a varázsvilágot. Mert így az olvasók Harryvel együtt tanultak meg mindent. (Valahogy fel kellett építeni a regényt :P)

Arra nem gondoltam, hogy Harry döntéseiben szerepet kapott volna az, hogy nem tudott a varázsvilágról, meg hogy szinte kész tény volt, hogy ő a megmentő, de most, hogy említed, lehet benne valami. Viszont, csak kukacoskodás végett, dönthetett volna a mardekár mellett elsőben, és akkor teljesen más regényt, és teljesen már Harryt is kaptunk volna. Lehet, hogy vele is elszaladt volna a ló, és nem elégedett volna meg azzal, hogy megölje Voldemortot. Franc tudja.

És abban meg egyetértek, nekem is sokszor úgy tűnt, hogy Harrynek nem volt választása, már ha egyáltalán követni akarta az elveit (ez egy hülye szó itt, de nem találok jobbat), lásd, nem leszek annak a háznak a tagja, amelyikben a szüleim gyilkosa is volt.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 22 (hétfő), 23:51 
Betűmániákus

Midnights Prophet írta:

Akkor ez most azt jelenti, hogy James Potter és Narcissa másod-unokatestvérek? Háhh, érdekes :D

Én... nem tudom. XD Nem akarok h*lyeséget mondani, éppen ezért nem merek erről nyilatkozni, mivel én már teljesen belezavarodtam a családfájukba. :D

Bevallom, mindkettőtökkel egyetértek valamilyen szinten.

Lehet, hogy rosszul fogalmaztam... Dumbledore nem egészen rossz sorsot akart Harrynek, hanem ezzel is felkészíteni őt a rá váró csatákra. Hiszen megtehetette volna, hogy magához veszi a kis Harryt (Mondjuk most egy igen abszurd kép jelent meg lelki szemeim előtt... :D), vagy felnevelteti valamelyik varázslócsaláddal. Esetleg Weasley-ékkel.

Az valóban furcsa lenne, ha a Kis Túlélő, a Kiválasztott, és még ki tudja, hogy mi végül a rossz utat választaná. Az ő élete már akkor megpecsételődött, amikor Voldemort belépett a házba 1981. október 31.-én. Választása nem nagyon volt, végig meg kellett felelnie az egész varázsvilágnak, és a Jó üdvöskéjeként fellépni a csúnya gonoszok ellen. :D

Most ennyire tellett, majd még jövök vitatkozni. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 22 (hétfő), 23:40 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: HP univerzum, Malfoy bolygó, Draco és Lucius ország között ingázva
Írjuk a fanatizmusom számlájára, de muszáj megvédenem őket. :D

Szóval, persze Harrynek sanyarú sorsa volt, sőt az én véleményem szerint J.K. azért elsunnyogta a dolgot, mert ahogy már írtam a törvények szerint ilyen bánásmódért simán börtönbe csuktam volna őket.

De Harry életében egy nagyon fontos elem van, hogy ő nem is ismerte a varázsvilágot egészen 11 éves koráig, amikor is rögtön úgy csöppen bele abba a világba, hogy közlik vele, ő a fény lovagja, ő a fiú, aki túlélte és megmentette őket a gonosztól. Ezzel már eleve az egész világ jónak bélyegzi őt, és ő eleve a jó oldalon van, neki itt nem volt választása, bármit is mondd Dumbi. Aztán ugye jön az egész prófécia ügy, mikor kiderül, hogy tényleg ő fogja megmenteni a világot Volditól másodszor is. És pl Pitonnal szemben az a nagy előnye, hogy bármi is történjék mindig van mellette valaki, aki tartja benne a lelket és a jó úton terelgeti tovább.

És persze, azt az életből lehet tudni, hogy az is változó, ki hogyan reagál felnőtt korában arra ha gyerekként bántalmazták, mert van aki ugyanúgy bántja a saját gyerekét is, van aki pedig ezt teljesen elutasítja, mert tudja h ez neki milyen rossz volt. Bár ennek itt nincs olyan nagy szerepe, azt hiszem. :)

Szóval most nem arra akarok kilyukadni, hogy Piton és Draco szentek, egyáltalán nem, tényleg hoztak sok-sok rossz döntést, de talán nem kellene egyértelműen megbélyegezni őket, szerintem. :)

És persze Harry emberileg olyan, mint amilyen senki nem tudna lenni, mert hát ő a hős a könyvben. Furcsa is lenne ha egy gyerektörténetben a hős végül rosszul választana. :wink:

Ejj, na jó berekesztem saját magam, de azért kitartok a véleményem mellett. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 22 (hétfő), 23:22 
Fanficbúvár

Joan Potter írta:

...Harry nagymamájának (Dorea) a testvérének (Pollux) a fia Cygnus, akinek a lánya Narcissa, neki pedig ugyebár Draco a fia.

Akkor ez most azt jelenti, hogy James Potter és Narcissa másod-unokatestvérek? Háhh, érdekes :D

Szerintem ha Petunia szülei éltek volna, akkor Dumbledore oda vitte volna Harryt. És azt sem hiszem, hogy előre tervezte volna, hogy Harrynek rossz sorsa legyen. Az ötödik rész végén is tesz utalást, hogy nem bántak jól Harryvel, de mikor hatodikban elmegy érte, akkor még ki is osztja őket, amiért nem szerették Harryt saját fiukként.

Ami pedig a rossz gyerekkort illeti, pont itt a bibi. Harrynek is elég sanyarú sorsa volt. Nem lehet mindent a szülők vagy nevelők inkompetenciájával magyarázni. Piton is és Draco is rossz döntéseket hoztak, ami kihatott az egész életükre.
Viszont Harry is ugyanannyi idős, mint Draco, és amennyi Piton volt, mikor halálfalónak állt, ő mégsem követi el az ő hibáikat. (Bár, ha már egyszer Voldemort megölte a szüleit... de, ahogy Dumb is mondja, mindig van választás)
Na, amit mondani szeretnék, hogy Harry emberileg mindkettőjük fölött áll.

(Viszont Pitonnak sokkal jobb a humora, és sokkal okosabb is, és sokkal jobban is szeretem :P)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 22 (hétfő), 20:32 
Könyvmoly

Hmm, ezek nagyon érdekes dolgok. :) teljesen bezsongtam, hogy mindent kiderítsünk a szereplőkről. :D

Úgy fest, hogy James szülei akkor tényleg meghaltak, de a cucc Lily szülei körül eléggé zavaros. Tényleg furcsa lenne, ha Harry lenne az apjuk neve, de abból a szempontból meg lehetséges, hogy a szülők szeretik a szüleikről elnevezni a gyerekeiket. :-?

Ööö, hát ilyen családi elnevezésekben nem vagyok túl jó, de talán Pollux lehet Harry nagy-nagybátyja, és akkor az ő fia valamiféle nagy-unokatestvére lehet Harrynek, és akkor szerintem a Narcissa is és Draco is valamiféle szeg-végi unokatestvéri kapcsolatban lehetnek Harryvel, de lehet, hogy ez tök nagy marhaság. x"D Sőt biztos, de nincs jöbb ötletem. xD

További jó kutatást, én izgatottan várok minden fejleményt. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 22 (hétfő), 20:12 
Betűmániákus

Hm, találtam pár dolgot, de nem biztos, hogy elég hiteles. :)

Az ugye teljesen biztos, hogy James Potter anyja Dorea Black (1920-1977), apja Charlus Potter (1919-1978) Tehát tényleg meghaltak, mielőtt Harry megszületett volna.

Lily és Petunia szülei: Harry Evans, Megan Whitcombot. Szerintem ez az adat sántít, mivel máshol nem találtam róluk semmit. Ezenkívül nem hiszem, hogy az apjukat Harrynek hívták volna, hiszen pontosan Petunia mondta az első könyvben: "Harry. Megjegyzem, undok, pórias név." Talán csak akkor függne mindez össze, ha Petunia valóban vérig sértődött volna szülei viselkedése láttán...

Szerintem Dumbledore - mint már írtam - manipulatív. Fogadni mernék rá, hogy ő már előre tudta, mi lesz a jövőben, mi lesz a "végén". (Esetleg egy időnyerő... :D) De egyébként is egy hatalmas mágus, és hogy megkapja ezt a megtisztelő címet, biztosan tennie kellett egy-két rossz dolgot. Sokszor úgy érzem, a karaktereket ő irányítja a háttérből, mégis a végére mindenki boldog, vigadnak, stb. Szóval csak tud valamit... :)

Egyébként már megpróbáltam leírni egy A/3-as méretű lapra a családfájukat (nem csak Black), de valahol mindig összezavarodok. Lehet, hogy rosszul értelmeztem, de ezt muszáj leírnom: Harry nagymamájának (Dorea) a testvérének (Pollux) a fia Cygnus, akinek a lánya Narcissa, neki pedig ugyebár Draco a fia. Jaj, többet nem merem leírni. :D Már nem értem, de ez milyen rokoni kapcsolat? :D

Amúgy köszi a drukkolást >:D< Még keresgélek, de nem hiszem, hogy találni fogok valami használható adatot...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 22 (hétfő), 18:32 
Könyvmoly

Joan Potter írta:
Vagy pusztán Dumbledore úgy mozgatta a szálakat, ahogyan ő akarta... Szerintem azt szerette volna, ha Harry sok rosszat tapasztal meg. Talán úgy gondolta, mire oda kellett jutnia, hogy szembeszálljon a halálfalókkal és Voldemorttal, már készen fog állni.

Nyah, ettől az eshetőségtől most még kevésbé bírom Dumbit, mint eddig... :? Ez eléggé elvetemült egy tett lett volna tőle, de ezt talán mégse nézem ki belőle. Mert ha igen, akkor nem mondom micsoda lenne a szememben. :evil:

Kíváncsi vagyok találsz-e majd valamit Lily szüleiről. :) Én drukkolok. :-*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 22 (hétfő), 18:21 
Betűmániákus

polly írta:
Hát én erre nem emlékeztem, de köszönöm, hogy megírtad nekem. :) Lily szülei pedig szerintem azért fontosak, mert ha belegondolunk, ha tényleg élnek, akkor a vérkötelék miatt hozzájuk is ugyanolyan erővel költözhetett volna, mint Dursleyékhoz, akik úgy viselkedtek Harryvel és úgy bántak vele, amit a törvény büntet és gyermek rossz körülmények között tartásáért simán börtönbe is csukhatták volna őket...

Most bele is lendültem, és el kezdtem erről keresni valami adatot. Eddig még nem jutottam semmire, ami várható is volt, de azért próbálkozok. :)
Ha Lily szülei élnének még azokban az években, Petuniának néhanapján csak meg kéne látogatni őket. Két magyarázat jut az eszembe: 1.: Petunia nem találkozott velük többé, mert annyira megharagudott rájuk, amiért büszkék voltak Lilyre, és hogy a családban egy boszorkány van. 2.: Meghaltak. Na de akkor Petunia miért nem érez egyszer sem sajnálatot, gyászt, amikor a testvéréről vagy a szüleiről beszél?

Petunia és Lily közt hány év korkülönbség van? Csak, mert nem értem, hogy Dumbledore miért adhatta oda a Dursley családnak Harryt, mikor egy jóval tapasztaltabb házaspárhoz is elvihette volna? Ugye Evansék. Ebből arra következtetek, Lily szülei tényleg meghaltak addigra. Vagy pusztán Dumbledore úgy mozgatta a szálakat, ahogyan ő akarta... Szerintem azt szerette volna, ha Harry sok rosszat tapasztal meg. Talán úgy gondolta, mire oda kellett jutnia, hogy szembeszálljon a halálfalókkal és Voldemorttal, már készen fog állni.

Kicsit elkalandoztam, remélem, érthető volt. :)

polly írta:
Csapj bele, Joan! :D *pacsit ad* Drarry forever. :x

*visszapacsi* :D Lehetséges, hogy Rowling azért rejtett el ilyen kis morzsákat a történetben, hogy a slash-éhes rajongók rájöjjenek, valójában ki kihez tartozik. :D :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 22 (hétfő), 17:59 
Könyvmoly

Joan Potter írta:
Én úgy hallottam - javítsatok ki, mert nem vagyok benne biztos -, hogy James Potter szülei már idősek voltak, amikor ő megszületett, aztán mire Harry a világra jött, meg is haltak. Ezenkívül pedig elgondolkodtató, hogy miért nem hallottunk Lily anyjáról és apjáról. Petunia többször felemlegette őket, én mégsem találtam róluk egyetlen egy adatot sem. Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet... De a véleményem az, hogy ezek a szereplők nem voltak annyira fontosak, és ezért nem kaptunk róluk hosszas jellemzést. Viszont el kell ismernünk, található a könyvben több olyan szereplő, akinek nagyon jól összehozta a személyiségét. :)

Hát én erre nem emlékeztem, de köszönöm, hogy megírtad nekem. :) Lily szülei pedig szerintem azért fontosak, mert ha belegondolunk, ha tényleg élnek, akkor a vérkötelék miatt hozzájuk is ugyanolyan erővel költözhetett volna, mint Dursleyékhoz, akik úgy viselkedtek Harryvel és úgy bántak vele, amit a törvény büntet és gyermek rossz körülmények között tartásáért simán börtönbe is csukhatták volna őket...

Joan Potter írta:
Tudom, biztos vannak hibák a szereplőkkel kapcsolatban, de kérdezem én: ki bírná utánozni őt, és ki tudna egy efféle világsikerű könyvet megírni? :)

Ebben egyetértünk, én is csak megköszönni tudom Rowlingnak azt, hogy megírta a HP-t és nekünk adta a varázslatot, mert így kialakult a fanfictionök világa. :) De ha kukacoskodunk, és szigorú szemmel nézzük, amit írt, azért nem a legjobb gyerekkönyv, amit olvastam. Pl.: Böszörményi Gyula Gergő sorozata ebből a szempontból sokkal jobban ki van dolgozva és sok tekintetben logikusabb is, csak hát nem lett világhírű.

Joan Potter írta:
Nem akartam ilyen nyíltan kimondani, de speciel pont erre gondoltam. XD *lengeti a Drarry zászlót* Persze, nemcsak emiatt írtam le, viszont a szándék az megvolt. :D

Csapj bele, Joan! :D *pacsit ad* Drarry forever. :x

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 22 (hétfő), 17:36 
Betűmániákus

polly írta:
Ugye az egyik Hermione szülei, de én pl azon is elgondolkodtam, hogy mi lehet Harry nagyszüleivel? Az apjának és az anyjának is meghaltak a szülei? Nem volt egy darab másik rokona sem, még ha csak szegről-végről is, akit Harry megismerhetett volna? Én ezt nehezem hiszem...

Hermione szüleiről eddig még nem is gondolkodtam. Talán Jo néni úgy gondolta, hogy csupán mellékszereplők, nem fontosak a cselekmény szempontjából... vagy csak kifogyott a nevekből, bár ezt nagyon kétlem. :) (Midnights is felhozta Dumbledore nevét, ami valóban elég kacifántos. Lehet, meg se lepődtem volna, ha a hetedik könyvben kiderül, hogy igazából Joe-nak hívják. Nem mernék egy efféle idős, bölcs mágust Joey-nak szólítani. :D)

Én úgy hallottam - javítsatok ki, mert nem vagyok benne biztos -, hogy James Potter szülei már idősek voltak, amikor ő megszületett, aztán mire Harry a világra jött, meg is haltak. Ezenkívül pedig elgondolkodtató, hogy miért nem hallottunk Lily anyjáról és apjáról. Petunia többször felemlegette őket, én mégsem találtam róluk egyetlen egy adatot sem. Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet... De a véleményem az, hogy ezek a szereplők nem voltak annyira fontosak, és ezért nem kaptunk róluk hosszas jellemzést. Viszont el kell ismernünk, található a könyvben több olyan szereplő, akinek nagyon jól összehozta a személyiségét. :)

Ma már hallottam egy gyönyörű monológot arról, hogy elvileg milyen hibákat vétett Rowling, szóval most kicsit akkor-is-megvédem-őt hangulatban vagyok. Tudom, biztos vannak hibák a szereplőkkel kapcsolatban, de kérdezem én: ki bírná utánozni őt, és ki tudna egy efféle világsikerű könyvet megírni? :)

polly írta:
Nem ez azért volt, mert mindenki tudja, hogy Draco titkon szerelmes Harrybe. :D *fanatikus slasher mód bekapcs* :D

Nem akartam ilyen nyíltan kimondani, de speciel pont erre gondoltam. XD *lengeti a Drarry zászlót* Persze, nemcsak emiatt írtam le, viszont a szándék az megvolt. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 22 (hétfő), 17:05 
Könyvmoly

*a túlfűtött és megszállott Dracoista Papnő berobban kezében egy éles bárddal*

Na jó nem, csak gondoltam én is beledumálok egy kicsit. :D

Érdekes dolgokat írtatok le, mindenki a saját véleményét, látásmódját, ami szupi dolog, mert ha mindenki ugyanazt gondolná, akkor uncsi lenne a világ, de egy kicsit szeretném megvédeni a kedvenceimet, főleg veled szemben Kykyke. :D

Piton: Igen, tényleg nem kedves ember, egyszer sem volt az a könyvek során, mégis szerintem ő a legnagyobb hőse ennek az egésznek. Hogy miért? Igazán egyszerű a válasz, mert ő volt az, aki mindig próbálta védeni Harryt, megmenteni a sejhaját, aki végül meghalt a jó ügyért. Csak gondoljatok bele, még szinte gyerek volt, mikor halálfalónak állt, egy olyan háttérrel, amiről "szép" képet kaptunk a könyvben. Egész életében bántották mind lelkileg, mind fizikailag (ez ugye a kedves Jamesre is áll), ami a legsérülékenyebb korszakában az embernek hihetetlen nagy befolyással bír. Akart magának egy biztos pontot az életben, ahol jól teljesíthet, egy "apát", aki neki soha nem volt igazán, és Voldinál kötött ki. Nem volt tőle ez egy helyes döntés, de én nem tudom kárhoztatni érte, főleg, hogy miután belátta a hibáját Dumbi segítségét kérte. Aztán jön csak a fekete leves: mégis hogy lehetne valaki kedves és szerethető, ha az egész élete egy kettős játék, és állandó félelem a lebukás miatt? Egy ember, aki szerette (habár ezt sose mondta ki) a keresztfiát annyira, hogy egy megszeghetetlen esküt kötött, hogy megvédje attól, hogy gyilkossá váljon (erre még kitérek Dracónal is)? Szerintem ő volt a legjobb karakter, én csodálom őt, és Rowlingot meg nagyon nem bírom, hogy képes volt elintézni a halálát egy oldalban... :evil: Ennyit Pitonról így hirtelen.

Draco: igen egy elkényeztett, gyáva, arrongás kis görény sokak szemében, és ez a leírás részben igaz, de azért elég hiányos. Neki is a gyerekkorát tudom felhozni mint indok sok-sok tulajdonságára és tettére. Vegyünk egy kisbabát, ugye mindenki tudja, hogy az ő agyuk olyan, mint egy hófehér lap, amit a szülők írnak tele azokkal a normákkal, nézetekkel és erkölcsökkel, amikkel ők bírnak. Draco úgy nőtt föl, hogy végig az volt belé sújkolva, hogy mivel ő aranyvérű és gazdag, ezért fölötte áll mindenkinek (amit ha megnéztek a mai kis celeb kölkökre is igaz). Hogy, akik mások mint ő az nem elfogadható, azt le kell nézni és meg kell vetni. Ha életed mindenegyes napján ezt hallodd és ilyen nézeteket tanulsz meg, nem hiszem, hogy te máshogy viselkednél. Aztán jött a tini korszak, ami, ahogy már írtam elég sérülékeny egy időszak, és akkor az apád, akire felnézel, akit csodálsz, aki a példaképed azt parancsolja, hogy lépj be egy olyan körbe, ahol ugyanazokat a nézeteket vallják, amiket te egész életedben tanultál, te mit tennél? Aztán mikor kiadják a parancsot, hogy ölje meg Dumbledoret, akkor kétségbeesik (itt van az a rész, amit Rowling egyszerű gyávaságnak állít be, de szerintem nincs igaza), mert bizonyítani akar, de mégsem képes ölni. Akkor sem tudta megtenni, mikor ott volt rá a lehetőség, és szerintem ez egy jele annak, hogy már ő is felnőtt, és már nem biztos, hogy elfogadja az apja véleményét minden ügyben.

De hát Draco is egy olyan karakter, akit Rowling nem dolgozott ki túlzottan, és azt kell mondani, hogy ez kb mindenkire igaz. Ezért szeretem a fickeket, mert annyi mindent ki lehet hozni egy-egy emberből. :)

Ha megnézitek Harrynek sincs különösebben nagy személyisége, csak csupa olyan, amibe egy átlagos gyerek beletudja magát képzelni, hogy ő is olyan legyen: bátor, tisztességes, egy hős.

Ahogy Midnights Prophet is írta, annyi sok üresjárat és luk van a történetben, amit ki kellene tölteni. Ugye az egyik Hermione szülei, de én pl azon is elgondolkodtam, hogy mi lehet Harry nagyszüleivel? Az apjának és az anyjának is meghaltak a szülei? Nem volt egy darab másik rokona sem, még ha csak szegről-végről is, akit Harry megismerhetett volna? Én ezt nehezem hiszem...

No, jó, bármilyen meglepő nem a HP-ból fogom írni a diplomamunkámat, de azt hiszem most nagyon belelendültem, de most már lelövöm magam. :D

Még egy utolsó:

Joan Potter írta:
Kathy, említetted Dracót... (...) Vagy esetleg még felhozhatnám példának azt, amikor jóformán ráordított Crakra és Monstróra, hogy ne öljék meg Harryt. Rendben, ezt felfoghatjuk annak is, hogy az ő drága Sötét Nagyurának akarta meghagyni a lehetőséget, hogy megölhesse Harryt, viszont szerintem ebben nem pont ez játszott közre.

Nem ez azért volt, mert mindenki tudja, hogy Draco titkon szerelmes Harrybe. :D *fanatikus slasher mód bekapcs* :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 22 (hétfő), 9:49 
Könyvmoly

Kathy írta:
kykyke írta:

Pl. Piton... :-S nem tudom, mi ez a hatalmas fanatizmus, én sosem bírtam a krapekot.
Aztán... Draco. A kis féreg. Én végettem elmehetne a sunyiba a tejfölszőke, hátranyalt hajával... gusztustalan... :) (mellesleg a színész sem néz ki jól az állandó, fintorával a száján...)
Voldi - őt csak szimplán utálom... mert őt utálni kell. :D
Friccs - engem idegesít a pasi.
Umbridge - Voldi 2.
Caramel - gyáva nyuszi
Oroszlánfejű miniszter - paraszt.

Éééés, még tudnám áááám sorolni, de most mindenkit megkímélek ettől. :D

Megyek is, köszönöm, hogy leírhattam! :D

Azért ez kedves. Remélem nem fognak nagyon megkövezni.
Habár nemtom... Malfoyra azt mondani, hogy kis féreg. O.o
Amúgy nekem nem a kedvencem, de akkor is.. hmm. :D

mert? miért köveznének meg? Piton és Draco "jellemzése" miatt? :-O Nem hiszem, ugyanis mindenkinek lehet saját, egyéni véleménye. Én is elfogadom azt, amikor Ront és Hörmöt fikázzák... :-S :)

Viszont nagyon sok mindenben egyetértek Midnights Prophet-el. :)

" Ha az ember hisz önmagában, nem becsül le másokat."

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 21 (vasárnap), 2:34 
Fanficbúvár

Joan Potter írta:
Dumbledore tényleg egy összetett személyiség, de szerintem a jó oldalára emlékeznek inkább vissza az emberek. Vagy nem? :) Végig egy titokzatosabb karakternek gondoltam, akinek az igazi mivoltára csak a végén derül fény. Hát mit is mondjak, valóban kiderült róla pár dolog. Manipulatívnak nevezném, ellenben mégis kedvelem a karakterét, mint ahogy sok másikét is. Úgy eleve unalmas lenne, ha csak és kizárólag jókról és rosszakról olvasnánk. Rowling szerint e kettő között folyik a harc, de rá kell jönnünk, hogy ez így nem teljesen igaz. Mint ahogy Harrynek is van egy mardekáros oldala, addig Piton is beáll a jók közé. És így tovább..

Teljesen egyetértek! Én is sokkal szívesebben gondolok arra, hogy Dumbledore (egyébként a francért van ilyen hosszú és kacifántos neve? Bár belátom, a 20. század egyik legnagyobb mágusának a Joe talán primitív lenne, de sokkal könnyebb lenne leírni) egy kedves öregember, mint arra, hogy egy manipulatív sz*keverő. Pedig mindkettő maradéktalanul igaz rá. Nagyon sok olyan karakter van, akinek a viselkedésébe egy csomó mindent bele lehet még magyarázni.
És, ha Draco leírása hiányos is, azt megint annak lehet felróni, hogy mindent Harry szemszögéből látunk. Nem voltak a legjobb barátok, és főleg csak akkor találkoztak, ha akartak vmit egymástól. Viszont, ezen az alapon, szerintem Hermionéban is sokkal több van, mint amit Jo leírt, pedig ő meg elvileg Harry legjobb barátja (leszámítva Ront).

Ott vannak például a szülei, akik hihetetlenül kevés szerepet kapnak. Nem mondom, hogy fejezeteket kellett volna nekik szánni, na de, hogy még a keresztnevüket se tudjuk? Azt leszámítva, hogy Hermione megváltoztatja Wendellre, meg Monicára. De könyörgöm, hogy mit változtat meg, az sosem derült ki... Arról nem is beszélve, hogy alig látják egy szem csemetéjüket 11 éves kora óta, és, igazából, nem is nagyon hiányolják, mivel Hermione alig tölt szünetet otthon, aztán meg imádott lányuk törli magát az emlékeikből, és elküldi őket egy másik kontinensre. Hát, a lelki szemeim előtt felsejlő családmodell nem épp idilli...

Szóval Rowling hagyott nekünk egy csomó teret arra, hogy azoknak a szereplőknek, akiket még Harryn keresztül sem ismerünk meg igazán, csúnya kifejezéssel élve, mélységet adjunk.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 21 (vasárnap), 0:28 
Betűmániákus

Dumbledore tényleg egy összetett személyiség, de szerintem a jó oldalára emlékeznek inkább vissza az emberek. Vagy nem? :) Végig egy titokzatosabb karakternek gondoltam, akinek az igazi mivoltára csak a végén derül fény. Hát mit is mondjak, valóban kiderült róla pár dolog. Manipulatívnak nevezném, ellenben mégis kedvelem a karakterét, mint ahogy sok másikét is. Úgy eleve unalmas lenne, ha csak és kizárólag jókról és rosszakról olvasnánk. Rowling szerint e kettő között folyik a harc, de rá kell jönnünk, hogy ez így nem teljesen igaz. Mint ahogy Harrynek is van egy mardekáros oldala, addig Piton is beáll a jók közé. És így tovább..

Kathy, említetted Dracót... ez pusztán az én véleményem, de Rowling elejtett kisebb morzsákat, amik arra engedtek következtetni, hogy Draco talán mégsem olyan gonosz. Például, amikor a Malfoy kúrián annyira vonakodott megmondani, hogy azok hárman tényleg Harry és a barátai. Vagy esetleg még felhozhatnám példának azt, amikor jóformán ráordított Crakra és Monstróra, hogy ne öljék meg Harryt. Rendben, ezt felfoghatjuk annak is, hogy az ő drága Sötét Nagyurának akarta meghagyni a lehetőséget, hogy megölhesse Harryt, viszont szerintem ebben nem pont ez játszott közre.

Midnights Prophet! Rowling ezt tényleg jól csinálta. Némelyik karakterről biztos elrejtett valahol információkat, vagy csak a rajongók fantáziájára bízta. :) Azt hiszem, most befogom. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 20 (szombat), 23:53 
Sztorihajhász

Hűű, amúgy ebben tökre igazad van. én is az összetett személyiségeket kedvelem, mert most abban a személyben mi a "jó", akiről tudjuk, hogy a velejéig romlott, vagy olyan jó ember, hogy ihajj? Ezek a szereplők szerintem nem igazán emberiek, hiszen azért ha megnézzük, akárcsak a hétköznapokban is: nincs csak jó ember, és csak rossz ember. mindenkiben van gonoszság és jóság egyaránt. És amikor megkapjuk a könyvből a tökéletes mártírokat, vagy a gonosz szadista állatokat az elég csalódás tud lenni...

Egyébként szerintem Dumbledore karakterével jobban foglalkozott a könyv, és ha picivel többet láthattunk volna Dracóból, akkor akár még az is kiderülhetett volna, hogy ő is egy eléggé összetett személyiség... vagy nem. : ) Ezt már sosem tudhatjuk meg. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 20 (szombat), 2:15 
Fanficbúvár

Hát, elvetemült fanatizmusom ide vagy oda, még én is belátom, hogy Piton egy szemétláda.
Ahogy Draco is egy féreg (érte nem rajongok). Ezen nics mit szépíteni.
Lockhart baromi idegesítő, ahogy Friccs is, meg Umbridge is, meg nekem Rémszem/Kupor is az agyamra ment, de karaktereknek nagyon jók. Szerintem azok a legjobb karakterek (és a "jót" nem a jóságos értelemben értem), akikben sokkal több van, mint amit a felszí mutat. A hét könyv alapján Dracóról annyi derül ki, hogy utálja Harryt, a mugli születésűeket úgy általában, hogy elkényeztették a szülei, és hogy gyáva. Meg hogy csak szimplán szemét, és nem gonosz annyira, hogy megöljön valakit. Ennyi, slussz passz. Egyszerű, mint a faék.

Viszont ott van mondjuk Dumbledore, akiről eleinte annyit tudtunk, hogy szereti az édességet, baromi erős varázsló, kicsit szenilis, és végtelenül jóságos.
Ehhez képest a hetedik könyv végére kiderült, hogy baromira nem szenilis, nem tévedhetetlen, fiatalkorában őt is a hormonjai vezérelték (Dumb egy az egyben meleg), és hogy neki is van egy sötét oldala, és hogy nagyon sok mindenért lehet utálni is. Sőt.
Összetett karakter, akiről oldalakon keresztül lehetne jellemzést írni.

Szóval annak ellenére, hogy valaki emberileg milyen, a karaktere lehet zseniális. És Rowling azt hiszem ezt csinálta nagyon jól.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 március 19 (péntek), 23:08 
Sztorihajhász

kykyke írta:

Pl. Piton... :-S nem tudom, mi ez a hatalmas fanatizmus, én sosem bírtam a krapekot.
Aztán... Draco. A kis féreg. Én végettem elmehetne a sunyiba a tejfölszőke, hátranyalt hajával... gusztustalan... :) (mellesleg a színész sem néz ki jól az állandó, fintorával a száján...)
Umbridge - Voldi 2.
Caramel - gyáva nyuszi

Azért ez kedves. Remélem nem fognak nagyon megkövezni.
Habár nemtom... Malfoyra azt mondani, hogy kis féreg. O.o
Amúgy nekem nem a kedvencem, de akkor is.. hmm. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 február 05 (péntek), 9:14 
Könyvmoly

hmm... hát, én is leírom, hogy én kiket szeretek legjobban. :D gondolom, rengeteg embert fog érdekelni... xD

Nos, első helyezetteim, csak azért, mert róluk írtam életem első regényét, Lily és James. :) Attól függetlenül, hogy a végére elegem lett belőlük, csak azért is a kedvenceim maradtak. :)

Osztán... a sorban a következő Hermione és Ron. Együtt a legjobbak, de külön-külön is lenyűgöznek, én szeretem őket. :)
Hermione nem olyan vészesen okoskodó, én ismerek nála lényegesen rosszabbat... szerintem ő csak reálisan látja a dolgokat, nem pedig Harry szemével, ami nekünk sokszor okoskodónak hat.
Ron viszont megint egy "bűbáj" karakter... nem tökéletes - lásd: Hp7, mikor ott hagyja őket -, de visszajön, és ez a lényeg! Vannak hülyeségei, amiket kb. az elkövetésük utáni első másodpercben megbán, de vezekel érte... - lásd: Hp7, nyaklánc megsemmisítése

Ők a nagy kedvenceim, de mellettük felsorakozik azért Dumbledore - aki szerintem sem meleg, McGalagony, Lumpsluck, Trewlaney, az ikrek, Mr,Mrs Weasley, Mordon... kb. ennyi, akiket szeretek, a többiek semlegesek, vagy az utálom kategóriában sorakoznak.

Umbridge - Voldi 2.
Caramel - gyáva nyuszi

" Ha az ember hisz önmagában, nem becsül le másokat."

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 január 19 (kedd), 18:17 
Szárnybontogató

Áááá, Lochart szerintem nagy tag! Oké, a valóságban egy percig nem bírnám ki, de így olvasva.... :lol:

Én - kövezzetek meg - nem szeretem Bellatrixet. Kiakaszt a könyvben, filmben egyaránt.
Peter egy gennyláda, kis (?) gerinctelen alak, ráadásul kétszínű és gyenge, ő a legkevésbé szimpatikus az egész műben. Blöe.
Lucius és Draco sem a kedvencem, Crack és Monstro hülye és kegyetlen.
Pansynek rókafeje van, és beképzelt.

Hm... Remélem, nem voltam túl durva! :oops: Vegyétek figyelembe, hogy a közkedvelt alakokról nem írtam negatívat! (Kifejezetten negaívat....) :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 január 16 (szombat), 13:19 
Fanfic-faló

Azt hiszem, én is írok egy listát :D Persze ez nem lesz könnyű, de...

1.: Remus... Igazából a ficek világítottak rá, hogy ő a kedvencem. Őt sokan nagyon elhanyagolják! Szeretem a jellemét, de a hetedik részben azért nem kellett volna elhagynia Tonksot...
2.: Tonks, mert egyszerűen rettentően hasonlítok rá. Na nem hajszínváltogatásban (sajna) :D, csak én is rettentően béna vagyok
3.: Albus Dumbledore, a nagy játékos. Néha nagyon olyan, mit egy nagyapó és esze az van bőven, ami persze nem hátrány :D
4.: Hermione, de látom őt sokan nem szeretitek :D Én is ugyan olyan okoskodó tudok lenni, mint ő... Hát, ez van, rokonlelkek vagyunk.
Az ötödik helyet pedig kapják mondjuk a Weasleyk kivétel nélkül. Ha nem lenne ott Percy, hiányozna :-D
És Harryt is szeretem, na meg Ron és a beszólásai... Azokon sokat tudok nevetni. Ezen kívül még szeretem a többi tekergőt (hát, azért Peter némi kivételt képez ez alól...) meg a tanári kar tagjait is bírom, főleg McGalagonyt meg Flitwicket :D És még sorolhatnám napestig, kit miért...

Azt hiszem, nálam Piton semleges szereplő lett az ötödik könyv után. Az biztos, hogy összetett ember és elég önző... :D
Bella ha nem lenne benne, akkor egyszerűen hiányozna. Ő a tipikus őrült :D

Akiket nem szeretek: Peter, Cho (jó, persze, megrázta Cedric elvesztése, de akkor is túl hisztis), Umbridge, Lockhart - egyszerűen nem bírom, ha valaki ennyire hiú, főleg, ha pasi :-D

Azt hiszem ennyi volt a kisregényem :D

Itt is megtalálsz: Tumblr, AO3

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 január 15 (péntek), 18:14 
Szárnybontogató

Noranche Denem írta:
Én is jövök egy listával :D
1. Lucius - a szőke isten :x
2. Draco
3. Bella
4. Tom Denem (amikor még volt haja meg orra :D)
5. Narcissa

...meg Hermione az LMHG fanficekben, de az már nem tartozik ide. Amiket olvastam, ott remekül eltalálták. :) A leányzó a könyvben amúgy semleges, a filmben meg szerintem szörnyű.

Látom, a "jó" fiúkra (és lányokra) buksz.XD

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 349 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra