Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 18 (szombat), 13:49

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2329 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 47  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Az adminlét fénypontjai
HozzászólásElküldve: 2013 december 24 (kedd), 12:27 
Könyvmoly

Ma még csak szenteste lesz, karácsony december 25-26. :-P

- Of what did she succumb?
- I drove a stake through her heart and cut off her head.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 24 (kedd), 12:26 
Szárnybontogató

Én is úgy emlékszem :D De persze én se akarok türelmetlen lenni ;;)

Dramione :x

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 24 (kedd), 11:49 
Fanficbúvár

Még véletlenül sem akarok túlzottan türelmetlennek tűnni, de ugye jól emlékszem, hogy karácsonyra is ígértetek új adagot? ;;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 18 (szerda), 20:54 
Zöldfülű

Először is:

Idézet:
[color=#FFFFFF] Weasley ott feküdt a női vécé közepén anyaszült meztelenül.Amikor Mirtil meglátta azonnal elgondolkodott,azon,hogy már milyen régóta nem látott ilyen szörnyű állapotban férfit.Meg sajnálta,de nem merte felébreszteni,hiszen olyan fáradtnak látszott.Nagyon sajnálta Mirtil magát,hogy már sosem lehet ember,és így nem tudja elcsábítani Ront,aki mindig is tettszett neki. (Ez a sóvárgás.) Elkezdett bömbölni lelki fájdalmában,és Ron felébredt.Észrevette,hogy meztelen és zavarában eltakarta nemi szervét.Mirtil erre annyira besértődött,hogy visítani kezdett torkaszakadtából .De Ron már annyira szégyellte magát, hogy odament Hisztis Mirtilhez és megpróbálta megölelni,de nem tudta.Mirtil erre elhallgatott és mosolygott mint a vadalma .
-Szóval te is szeretsz engem?-kérdezte(...)

Ezt valaki küldje el nekem kérem, annyira jó!!!!!!!!!

Másodszor: Miért nem tudom szerkeszteni a saját hozzászólásomat? Így ez már a harmadik, rám fognak szólni!

Harmadszor pedig: Ezek nagyon királyak!!!! És itt ollllllyan, de ooooooooolyan sablonok (avagy Mary Suek, ami kifejezés nálam más) fordulnak elő, hogy olyat még nem írtam - de majd fogok :twisted: Eddig a Bellák és a Hermionék a különösen jók :-D

(kisbetűvel megjegyzem, nem akarok senkit magamra haragítani a szövegelésemmel, úgyhogy szóljatok nyugodtan!)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re:
HozzászólásElküldve: 2013 december 14 (szombat), 18:38 
Zöldfülű

Gaeriel írta:
Ahogy körbepillantott Mrs. Weasley különböző betűket látott maga körül; látott két H betűt, egy R-t, F-et, két G-t, egy S-t, T-t, és egy P-t is.

Mrs.Weasley szineztéta, juppí! Biztos tömény hangzavar volt *bólogat*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 10 (kedd), 9:00 
Zöldfülű

Eddy_ írta:
Én kedvencem: "Jesszum-pepi!" Így még nem hallottam ezt, de nagyon tetszik :D

Mi ezt otthon is használjuk, egyik kedvenc szavam :) És az újak mind szuperek, de még mindig a "polcsikálás" és a "varázslósüveg" a két legjobb szó :)

És már csak 21 oldal :cry:
Helyesbítek, már csak 17 :((

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sybill Dumbledore 2013 december 16 (hétfő), 20:39-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 09 (hétfő), 15:40 
Billentyűzetgyilkos

Én kedvencem: "Jesszum-pepi!" Így még nem hallottam ezt, de nagyon tetszik :D

(Csöndben megjegyzem, egy ideig féltem elolvasni, hátha tőlem is olvasható valami, de megkönnyebbülten vettem észre, hogy nem, pedig tudom, hogy az egyik kedves admin, akit most nem nevezek nevén, listájában benne vagyok/voltam :mrgreen: )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 07 (szombat), 15:07 
Fanfic-faló

Bezonyááám :D sicc, kiscicáim, doromboljatok kettővel odébb :twisted: :-* :x :3

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 07 (szombat), 14:02 
Ó-nagy-admin "backstage"

Szerintem ezt folytassuk az Írói ötletbörzében (Offtopicok), mielőtt Kyra, vagy Amph nyakon legyint bennünket. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 07 (szombat), 13:43 
Fanficbúvár

Nem csodálom, ha a "fekete szemű fiú" leírásra ugranak a szerkesztők. Valahogyan nekem is olyan természetellenesen hangzik a szövegben. A nevek gyakori ismétlése, meg a tőmondatok annyira nem, főleg, ha E/1-ben íródott a sztori, akkor mindent rá lehet fogni arra, hogy csak egy egyszerű ember az elbeszélő, nem irodalmár, de valahogyan a köznyelvben senkit nem jellemzünk így. Ilyet legfeljebb társkereső hirdetések szövegében találni. ("magas, vörösesbarna hajú, zöldszemű lány keresi élete párját" - Fantasztikusan hangzik :D )

Plusz ha azt írom, hogy "mondta a fiú", mert már nagyon rákényszerültem, akkor nem ragozom, hogy "mondta a fekete hajú fiú", mert így garantáltan szemet szúr az olvasónak, amíg másképp átsiklik rajta a tekintete. Ha mondjuk csak egy fiú van jelen, talán bocsánatos bűn egyszer-kétszer azt írni, hogy "mondta a fiú", de semmi többet.

Itt jut eszembe, mennyire szokott az is bosszantani, amikor a tizensokadik fejezetben említik meg először, hogy egy karakter mondjuk fekete hajú, amikor én végig szőkének képzeltem el. Ha úgy vesszük, ez nem hiba, viszont mégis nagyon ki tud zökkenteni, mert addigra már elképzeltem valahogy a történetet, és a szöveg alapján játszódik éppen le a fejemben, és akkor a szöveg azt mondja, hogy hoppá, Lujzi nem szőke, hanem fekete hajú, és borul az egész. Bár lehet, hogy ez csak az én gyenge idegzetemet viseli meg. :D

Meg itt az ember akkor is gondban van, ha mondjuk huszon-, vagy harmincévesek a karakterei, mert alapjáratban még mindig fiatalokról beszélünk, akik viszont felnőtt emberek, ergo nehéz eldönteni, hogy "nő", vagy "lány" legyen a karakterünk.

(u.i.: Lehet, ez nem kapcsolódott szorosan a témához, de gondoltam, azért megosztom veletek, ami ezzel kapcsolatosan eszembe ötlött)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 07 (szombat), 12:45 
Ó-nagy-admin "backstage"

Gigi685 írta:
A szereplők neveivel én is gondban vagyok, főleg, amikor egy nagyobb társaság beszélget, akkor ugye folyton ki kell írnom, hogy ki mit mondott, mert másképp értelmezhetetlen lenne a beszélgetés, viszont folyton izgulok, nehogy idegesítő legyen. :D
A "mondta a lány"/"mondta a fiú" megnevezést én se szeretem, csak ritkán használom. Valahogyan a "lány" és "fiú" szavakra automatikusan egy tipikus lányt és egy tipikus fiút asszociálok, akiknek semmi közük a karakteremhez.

Gréta példája talán nem a legszerencsésebb fénypontos kiemelés, mert nem igazán szélsőséges. (Vagyis az, de egy másik szempontból.) Csak furcsa, hogy a szerző nem használ névmásokat vagy más helyettesítő kifejezést, ahogy Athanor írta, egy-két egyszerű mondatösszevonással könnyedén kikerülhette volna, hogy azt érezzük, a szánkba rágták, melyik karakter mit csinál, és kiemelten megjegyezzük, hogy igen, ez a neve és ez ő, és nem Béla az, aki vmit csinál.
Ahogy Athanor is írta, és Gyoka helyeselt rá, a névismétlés egyáltalán nem nagy hiba, már ha hibának tekinthető egyáltalán.
Szóval szerintem ebben az általánosban belénk vert "szabályban" mindössze annyi a fontos, hogy általánosságban az ember ne ismételgesse értelmetlen gyakorisággal a neveket, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne ismételni, amikor szükséges. A értelmesség és a mértéktartás a kulcsszó. Egy nagy társasági jelenetnél ezt nem tudod kikerülni. De ha egyedül van is a szereplőd, akkor sem kell feltétlen lemondanod a nevéről, lásd a fordítói gyakorlatot. Viszont talán nem szerencsés, ha egy rövid bekezdésen belül ötször írod ki a szereplő nevét. Kivéve, ha tényleg indokolt, mert mondjuk változtatod, kiről beszélsz. De az esetek nagy többségében ez olyan helyeken fordul elő, ahol összetett mondatokat lehetne alkotni a kicsi és apró tőmondatok helyett, és az összevonással máris egy jobban hangzó szövegrészt kapunk. És ennyiből nem jó Gaeriel példája, hogy itt pont nem tőmondatok állnak egymás mellett névismétlésekkel, és így nem egyértelműen azt emeli ki, amin javítania lett volna érdemes, hanem átirányítja a figyelmünket a szembeszökőbbre, egy kevésbé lényeges jelenségre.
Az általános iskolás tanító nénik is főként azzal a mögöttes szándékkal mondogatják ezt a nem ismétlünk neveket "általános igazságot', hogy ne csupa tőmondatot kapjanak fogalmazás órákon. (Amelyek ráadásul sorozatosan éssel, háttal, és merttel kezdődnek. Ami nem hiba. Csak az általános irodalmi sztenderdtől nem ezt várjuk, ezért ütközünk meg rajta, és ezért próbáljuk erre terelgetni a népeket. Csak aztán ez persze merev szabállyá korcsosul, és akkor megy az anyázás, hogy te sem tudsz helyesen beszélni/írni, bazze, míg a nyelvészek röhögnek a dolgokon, mert ők tudják, hogy nem nagyon lehet olyat mondani, hogy mi helyes és mi nem a nyelvhasználatban. Regényt lehetne arról írni, hogy miben és mennyire ellentmondásos ez magával az irodalmi sztenderd kialakítására való törekvéssel, és így ennek nyomán az az adminrendszerrel is, és hogy miért van mégis szükség erre, nem mennék jobban most bele, de akit érdekel, az kérdezzen privátban nyugodtan.)
Gréta kommentje pedig így lesz teljesen érthető, őbenne a hétköznapi nyelvérzékünk vészvillog: szóban mikor ismétlünk neveket? Szinte soha. Ezért érezzük ezt vmi tök nyilvánvaló hibának. Miközben elsőre bele se gondolunk, hogy itt valójában nem is magával a névismétléssel van bajunk, hanem az összevonható mondatokkal. A sok névismétlés, az állandó tudatosítás az élőbeszédhez képest valahogy természetellenesnek hat. Általában pont, hogy inkább elhallgatunk információkat. Pedig írásban, ha nem direkt arra törekszünk, hogy megnehezítsük az olvasó dolgát, akkor arra törekszünk, hogy minél könnyebben befogadhatóbbak legyünk, és ezt legkönnyebben az irodalmi sztenderden át és az élőbeszédhez való közelítéssel érhetjük el. (De még ekkor sem lesz igazán olyan, mint az élőbeszéd, ezek csak amolyan imitációk. Különben tele lennénk írásban befejezetlen mondattal, öööö-vel, és így tovább. És hát akkor ugye anyu meg apu meg a szomszéd Pisti, akik nem nyelvészek, hülyének néznek minket, nemde? És ki szereti, ha butának nézik? Ördögi egy kör. xD)

Zárszóként, hű, ez hosszú lett: inkább írd ki kétszer a nevét vagy használj névmásokat, mint hogy fekete hajú fiúnak meg kékszeműnek tituláld, mert mint felhomályosítottak, a hivatásos szerkesztők nagy eséllyel elvetik az ilyenekkel tele lévő kéziratot és harapnak érte. Viszont ficberkekben meg ez az általános megoldás a nevek helyettesítésére.
Pont emiatt én mondjuk ennél se hinném, hogy az abszolút merev tiltás segítené a szerzőket, minden szabály alól van kibúvó. Ki tudná garantálni, hogy egy ilyen javaslat (hogy ne használd Dracóra a Szőkeség megnevezést) nem menne-e át abba, h elkezdik tudatlankának nézni azt a szerzőt, aki netán (van olyan taplóóó) mégis annak hívja. Holott, lehet, hogy megvan rá az oka. :)
Lehet velem vitába szállni, tudom, hogy akad errefelé irodalmár meg nyelvtannáci is. XD :D :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 07 (szombat), 12:07 
Zöldfülű

Jaj! Ez a kis fénypontgyűjtemény jobban esett, mint a csoki meg a szaloncukor =D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 07 (szombat), 11:16 
Fanficbúvár

Te jó ég, a lebegtető búbáj csak sokadik olvasásra esett le. :D
A szereplők neveivel én is gondban vagyok, főleg, amikor egy nagyobb társaság beszélget, akkor ugye folyton ki kell írnom, hogy ki mit mondott, mert másképp értelmezhetetlen lenne a beszélgetés, viszont folyton izgulok, nehogy idegesítő legyen. :D
A "mondta a lány"/"mondta a fiú" megnevezést én se szeretem, csak ritkán használom. Valahogyan a "lány" és "fiú" szavakra automatikusan egy tipikus lányt és egy tipikus fiút asszociálok, akiknek semmi közük a karakteremhez.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 07 (szombat), 4:59 
Ó-nagy-admin "backstage"

Ez csak annyit bizonyít, hogy ha TTB, vagy egy másik hivatásos író/fordító tölt fel a Merengőre, semmi sem biztosítja, hogy nem kerülhet tőle idézet a fénypontokba. :) Az, hogy valami szokás, akár a hivatásos írók/fordítók körében is, még nem jelenti azt, hogy az nem lehet zavaró, vagy adott esetben helytelen, netán vicces. :)

Ne felejtsük el, hogy a fénypontok nem csak az írói szarvashibák gyűjteménye, hanem a kisebb hibákból adódó zavaró megoldások, vicces, megmosolyogtató idézetek gyűjteménye is. :)

A fénypontokba került idézet is elfogadható így, ahogy van, mindössze azért került ide, mert az átlagosnál jóval töményebben szerepelnek benne a szereplők nevei, ami már zavaró lehet. Aki itt olvassa, megmarad benne, hogy az ilyent a lehetőségekhez mérten nem árt kerülni. :)
Ezért még nem vesszük senkinek sem a fejét, mint ahogy az általam talált mondatért sem, ahol a szerző mindössze egyetlen betűt tévesztett, és ezzel egész más értelmet adott a mondatnak. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 06 (péntek), 22:15 
Tollforgató

Kyraper írta:

Este hét óra volt. Carrie egy fekete farmert, és egy bő fekete sárkánymintás pólót vett fel, fekete hosszú szárú tornacipővel. Edgar bácsi szólt neki, hogy Aaron lent várja. Ennek a hírnek a hallatára Carrie boldogan rohant lefelé a szobájából Aaronhoz.

Aaron kinyitotta a kocsi ajtaját, aztán Carrie beszállt és elindultak. Carrie megfigyelte, hogy Aaron nagyon lazán vezet, csak egy kézzel fogta a kormányt, és elég gyorsan száguldottak, már csak azon imádkozott, hogy nehogy karambolozzanak.

– Remélem nem túl gyors a tempó - vetett rá egy pillantást Aaron.

Várjál, nem emlékszem, ki is a főszereplő?

Jól értem, ő azért került fénypontokba, mert sokat használta a szereplő nevét? Ez szerintem nem akkora hiba, még mindig jobb, mint a rossz körülírások, hogy szőke hajú lány meg fekete szemű fiú. Ha megszámoljátok, a HP-kötetekben, főleg ha sok szereplőt mozgat az író, egy oldalon rengetegszer írják le hogy Harry, Ron stb. Pl:

"A láthatatlan pajzs kifeszült Ron és Hermione között; bővös ereje a földre taszította a lányt, aki a hajszálait köpködve pattant fel.
Hermione! Nyugodj…
– Nem nyugszom meg! – visította Hermione. Harry sose látta még őt ilyen állapotban: mintha megtébolyodott volna.
– Add vissza a pálcámat! Add vissza!
Hermione, légy szíves…
– Fogd be a szád, Harry Potter! Ne írd elő nekem, hogy mit csináljak! Azonnal add vissza a pálcámat! Te szörnyeteg! Az utolsó mondat már ismét Ronnak szólt; Hermione pálca híján csak a mutatóujját szegezte a fiúra, de mintha abból is átok sütött volna: Harry a legkevésbé sem csodálkozott rajta, hogy Ron hátrahőkölt.
– Utánad rohantam! Kiáltoztam! Hívtalak, százszor, hogy gyere vissza!
– Igen, tudom… – Ron elkeseredetten széttárta a karját. – Ne haragudj rám, Hermione, hidd el, hogy nagyon…
– Nagyon sajnálod, mi? Nagyon sajnálod! Fülsértően éles, hisztérikus kacaj tört fel Hermione torkán. Ron segélykérően pillantott Harryre, de csak tehetetlen fintort kapott válaszul.
– Hetekre eltűnsz – hetekre! –, aztán megjelensz, és azt hiszed, minden el van intézve azzal, hogy sajnálod!?
– Miért, mit mondhatnék még!? – csattant fel Ron, s Harry örült neki, hogy végre visszatámad.
– Jaj, hát nem is tudom! – harsogta dühös gúnnyal Hermione. – Kutasd át az agyadat, nem fog sokáig tartani!
Hermione – szólt közben gyorsan Harry, aki ezt övön aluli ütésnek érezte –, Ron megmentette az…"
315 oldal alján kezdődő részlet, Halál Ereklyéi.
Ez most egy teljesen random példa volt, még csak nem is törekedtem rá, hogy jól kiválasszak egy részletet.

Ez azért lehet, mert az angol szövegekben nem számít szóismétlésnek a karakter neve, ezért többet is használják, így fordításnál nagyon nehéz ezt néha megoldani. Az Agave fordítók pl. nem szöszölnek vele, simán kiírják a nevet ott, ahol az eredetiben volt. Így elég sok jut egy oldalra. Sajnos viszont a magyarban is ki kell többször tenni, ha az előző mondatban akár másik alany szerepel, mert az meg alanytévesztés, ha elhagyod, hiába tudja kitalálni az olvasó. Szóval, én ezt nem érzem akkora fénypontokba való hibának. Néhány helyen össze lehetett volna vonni pár mondatot, vagy azt írni, hogy fiú vagy lány, ahogy a HP-fordítója. De attól még nem érzem akkora hibának. Az sokkal rosszabb szerintem, ha vki mindenféle jelzőkkel váltja ki a neveket, görcsösen kerülgetve, hogy biztos hogy egy bekezdésen belül egyszer se jöjjön elő újra, és az E/3-ban írt, kiadott könyvekben nem is találkozom ezzel, inkább a nevet használják.

Ne vegyétek támadásnak, de ezt mindenképpen le szerettem volna írni érdekességképpen. Hátha valakit érdekel. Ez egy visszatérő írástechnikai kérdés. Érdemes megfigyelni angolból fordított regények esetében, amik E/3-ban íródtak, és ezért sokat kell használni a karakterek nevét, hogy teszik ezt. Idézett részletben sem írtak egyszer sem Harry neve helyett fekete hajú fiút például :)

(Szerk.: Sajnos, először rossz fordítást idéztem, de ez már a megjelent könyvből vett részlet. )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 06 (péntek), 21:18 
Fanfic-faló

A személyes kedvencem a lebegtető búbáj. :'D Nagyon édes elírás, imádom.

Kép
Csillámnyusz

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 06 (péntek), 18:09 
Szárnybontogató

Kyraper írta:
A Roxfortba valamilyen oknál fogva új iskola érkezik, Köztük Diamond C. Dern-el. A lány teljesen felforgatja az eddig nyugodt iskolai életet.

Nem inkább tanuló?

Vagy az is lehet, hogy a Roxfortba egy új iskolát varázsoltak, aztán a nagy betűvelírt köztük az szerencsétlen lány nevéhez tartozik, ezáltal az újonnan érkező iskolát Köztük Diamond C. Der-el telepítették oda.

Egyébként köszönjük a fénypontokat, jót nevettem, és boldog mikulást mindenkinek! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 06 (péntek), 17:53 
Fanfic-faló

szó szerint sikítok xDDDDDDDD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 06 (péntek), 15:40 
Fanficbúvár

Szeretném a bociszemeket meregetők csapatát gazdagítani. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 06 (péntek), 10:08 
Szárnybontogató

Rekush megelőzött, de én is kérni akartam * odaáll Rekush mellé és ugyanolyan bociszemekkel néz* :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 december 06 (péntek), 9:34 
Írópalánta

Hmm, a Mikulás bácsi nem akar minket meglepni egy adag fényponttal? *bociszemek*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 29 (péntek), 16:21 
Fanficbúvár

Egyszerre várom már, hogy legyen új, és rettegek, hogy én is bekerülök... :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 27 (szerda), 8:51 
Zöldfülű

Az szuper! :-D Már csak negyvenkét oldal és végzek :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 25 (hétfő), 21:09 
Ó-nagy-admin "backstage"

Igen, gyűlnek folyamatosan a fénypontok, nem kell félni, hogy nem lesz meg a betevő falat belőlük. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 25 (hétfő), 19:00 
Szárnybontogató

Nyugi, csak én vagyok a kötekedősebb fajtából :D

És, hogy ne offoljuk szét a topicot: gyűlnek a fénypontok? Tudom, hogy egyre kevesebb van, de azért lesznek még? :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 25 (hétfő), 17:17 
Zöldfülű

Róluk, mint Kossuth Lajos és Széchenyi István. És nem igazán tudok szarkasztikusan írni... bocsánat :-( és most bűntudatom van, hogy hülyeséget írtam... mindegy, ilyet is kell.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Re:
HozzászólásElküldve: 2013 november 24 (vasárnap), 14:37 
Szárnybontogató

Sybill Dumbledore írta:
Luciatus írta:
Alena:

Férfi volt az biztos mert olyan jó illata volt, hogy az már borzasztó.

Kisera rálelt a magyar mágusok titkára:

De hogy meséljek is valamit az iskolánkról: a Magyarfalvy Mágusakadémiát 160 évvel ezelőtt alapította a kor legnevesebb varázslói közül Batthyány Lajos, Kossuth Lajos, Deák Ferenc és Széchenyi István.

Ez egy jó régi (2006-os), és ez már most a kedvencem, úgyhogy muszáj volt idéznem valahova, bocsánat :-) Irodalom órán éppen most tanultunk róluk, lehet, hogy kapok egy ötöst, ha ezt idézem :-) (Nem sértésből mondtam, csak... tényleg jó lett :-) ) Ja, és utólag is bocsánat, ha valamit rosszul írtam, de ezek hatással vannak rám :-D

Félreértés elkerülése miatt: miről is tanultok pontosan? A férfi illatszerekről, a HP könyvekről, a Magyarfalvy Mágusakadémiákról, vagy a felsorolt emberekről? Amúgy nálunk akármelyiket idéznénk, inkább egyest kapnánk, mint ötöst...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 24 (vasárnap), 9:29 
Zöldfülű

mod. szerk.

Luciatus írta:
Alena:

Férfi volt az biztos mert olyan jó illata volt, hogy az már borzasztó.

Kisera rálelt a magyar mágusok titkára:

De hogy meséljek is valamit az iskolánkról: a Magyarfalvy Mágusakadémiát 160 évvel ezelőtt alapította a kor legnevesebb varázslói közül Batthyány Lajos, Kossuth Lajos, Deák Ferenc és Széchenyi István.

Ez egy jó régi (2006-os), és ez már most a kedvencem, úgyhogy muszáj volt idéznem valahova, bocsánat :-) Irodalom órán éppen most tanultunk róluk, lehet, hogy kapok egy ötöst, ha ezt idézem :-) (Nem sértésből mondtam, csak... tényleg jó lett :-) ) Ja, és utólag is bocsánat, ha valamit rosszul írtam, de ezek hatással vannak rám :-D

Draco Malfoy írta:
crystine004 írta:
Lionela gyöngyszeme

Hermione a születésnapi üdvözlőkártyáját is még Franciaországból küldte, Ron pedig Egyiptomból, ugyanis a fiú családja megnyerte a Reggeli Próféta idei Nagy Galleon nyereménysorsolásának fődíját, hétszáz galleont, amiből meglátogatták Ron legidősebb bátyját, Billt, aki az egyiptomi piramisoknál dolgozott átoktörőként a Gringotts bank megbízásából.
Szép magyar mondat.... :roll: Játék: Ki bírja egy levegővel végigolvasni?

Haha, már addig megy, hogy: meglátogatták...

Nekem sikerült végig :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 24 (vasárnap), 2:04 
Fanfic-faló

Visszaolvasok (a legelejétől, avagy Susi mazochista), és mi jön szembe:

mellons írta:
Jan Collie

ugyanez a mű:
...a férfi, majd elsétált a polcsorok legvégére, s kihúzott egy fekete tokot. Megvizsgálta, majd motyorékolva visszasétált a lányhoz.
ezen percekig röhögtem :))

Polcsorok. Polcsorok! És senki nem vette észre! :shock: Pedig ez már a polcsikálás után volt...

Időközönként beleesem egy sorozatba amit senki sem ismer, aztán jöhet a következő.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 november 01 (péntek), 19:43 
Zöldfülű

Gaeriel írta:
rájöttem, hogy már régóta lógok egy adaggal, úgyhogy tessék, drágáim :)

A korhatáros valószínűleg az én zsenialitásom lehet... :-D :D

A tenger hangja ezüst csilingelés, sötét szoprán,
hangjával, fodrával csábít a gonosz boszorkány. /Saját vers/

http://onetwilightfan.lapunk.hu/

KépKép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 18 (péntek), 18:33 
Szárnybontogató

Jajj istenem, három napja itt röhögök :D Lehet, hogy elmebeteg vagyok, de végig olvastam az összes oldalt, de lassan mennem kéne... *szépen elsunnyog, mielőtt belehalna a sok nevetésbe*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 05 (szombat), 14:51 
Fanficbúvár

Én is ismerem a sikonyál szót, pedig bennszülött pesti vagyok :)
Idézet:
Sokan azért produkáltak iránta állszeretetet mert Ő a kiválasztott.
Ezen akkorát nevettem :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 02 (szerda), 12:52 
Sztorihajhász

Zer0 írta:
Naomii írta:
Úgy éreztem, szinte már vártam, hogy el fogok rontani valamit, és bekerülök ide :P Csak összejött! A Ginnys "nyelvújítást" nekem sikerült elkövetnem :lol:

Látom, te is pécsi vagy, én is, és a pécsiek használják a "sikonyál" szót (sikonyál=sikítozik), és nemrég döbbentem rá arra, hogy azok, akik nem idevalósiak, nem értik ezt a kifejezést :O Szóval ez nem nyelvújítás, vagy hiba, hanem tájszó :)

A sikonyál szót én is ismerem, pedig Szegedi vagyok. Ez egy létező szleng szó a magyar nyelvben, ennyi.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 október 02 (szerda), 11:54 
Zöldfülű

Naomii írta:
Úgy éreztem, szinte már vártam, hogy el fogok rontani valamit, és bekerülök ide :P Csak összejött! A Ginnys "nyelvújítást" nekem sikerült elkövetnem :lol:

Látom, te is pécsi vagy, én is, és a pécsiek használják a "sikonyál" szót (sikonyál=sikítozik), és nemrég döbbentem rá arra, hogy azok, akik nem idevalósiak, nem értik ezt a kifejezést :O Szóval ez nem nyelvújítás, vagy hiba, hanem tájszó :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 szeptember 30 (hétfő), 20:21 
Zöldfülű

Nemámka írta:
Tudom már, az ALOM az új LAVÓR!!! :D :D :D

Nekem is azonnal ez ugrott be! :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 szeptember 22 (vasárnap), 17:57 
Tollforgató

Úgy éreztem, szinte már vártam, hogy el fogok rontani valamit, és bekerülök ide :P Csak összejött! A Ginnys "nyelvújítást" nekem sikerült elkövetnem :lol: A sok "malyd" itt is kiverte a biztosítékot, az meg, hogy Ron elpirut... Lehet, hogy valami fura, alföldi tájszólást beszél az író :D Minden tisztelet az adminoké, amiért az itt leírt gyöngyszemek egészének elolvasása után még képesek normális ember módjára viselkedni, nem pedig kirohanni a világból. ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 szeptember 16 (hétfő), 17:17 
Sztorihajhász

Szegény Merlin :'''DDD biztos bekószált a tűterengetegbe... vagy megverte a víz XD

Tudom már, az ALOM az új LAVÓR!!! :D :D :D

milyen jó hogy holnap pont Pincérkedd lesz XDDDD *zokog*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 szeptember 15 (vasárnap), 1:39 
Zöldfülű

Gaeriel írta:

Draco nyugodt léptekkel odament az asztalhoz leült, malyd rám nézett.
...
-Malyd reggel!
...
Ron még mindig fogta a kezem malyd hirtelen elengette és megint elpirult.
...
Harry malydnem lefordult a székről már annyira nevetett.
...
-Barátok-mondta malyd kezetráztunk.

Elképzelésem sincs, hogy mit jelent a MALYD, de nagyon sokszor csinálják ebben a történetben.

hát én ilyet még soha nem láttam... volt szerencsém milyértekhez, mijenekhez... de ez eddig a legforradalmibb megoldás a ly betű felhasználására ='D

minden elismerésem az adminoké =D>

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 szeptember 11 (szerda), 17:17 
Fanfic-faló

Ezek nagyon jók. Szegény Dracot és Hermionét komolyan sajnálom xd
Köszönet az újabb adagért :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 szeptember 08 (vasárnap), 20:28 
Ó-nagy-admin "backstage"

Nana, Herika! Neked jóval nagyobb esélyed van egy megkeresésre az átlagnál... ;) :D
Egyébként képzeld el, min mehetnek keresztül, ha ők is megszűrik a fénypontokat, aztán még Gae is válogat azokból, amiket az adminok kigyűjtenek... @-)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 szeptember 08 (vasárnap), 17:47 
Könyvmoly

Gaeriel írta:
rájöttem, hogy már régóta lógok egy adaggal, úgyhogy tessék, drágáim

Én is rájöttem valamire. Az adminok titokban, vagy bevallottan mind mazochisták.
És elborzasztásképpen teszik fel ezeket a fénypontokat, hogy elriasszák a józanéletű olvasókat, nehogy irigyeljék a státuszukat és elorozzák tőlük. Szóval biztos vagyok benne, na, jó, majdnem, hogy ha valaki eddig szeretett volna admin lenni, most sikítva menekül, nehogy megkeressétek az ajánlatotokkal.
XD
Bevallom, én sírva röhögtem, aztán belegondoltam, hogy nekem kellett volna ezeket elolvasnom. És még szélesebben mosolyogtam, hogy: de nem nekem kell =))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 23 (kedd), 14:56 
Billentyűzetgyilkos

Ó, nagyon örülnénk neki :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 23 (kedd), 14:13 
A Legnagyobb Fandomvadász

még nem tudom, lehet, hogy majd összedobom a meglévőket, csak igen lassan gyűlnek, de ha nem felejtem el, meg nem leszek lusta, akkor lehet, hogy hétvégén kaptok egy nyúlfarknyi adagot :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 23 (kedd), 12:07 
Billentyűzetgyilkos

Gyűlnek lassan az új fénypontok? Fél év után kapunk megint egy adagot? :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 július 14 (vasárnap), 16:58 
Zöldfülű

Kikészültem. =)) Zombicsinálókő, Varázslók közt, lavór, kínkuss... csak néhány a nagy kedvenceim közül. Mivel szinte mindig csak éjszaka jutok ide, kénytelen vagyok párnába visítani, hogy nem-túl-csendes röhögésemmel ne verjem fel a házat. :-) Azt hiszem, kénytelen vagyok csatlakozni a többiekhez: Ave Adminok, hihetetlenek vagytok!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 június 26 (szerda), 12:31 
Zöldfülű

Jujj, hát... Minden tiszteletem az adminoké. Egyszerűen röhögőgörcsben fetrengtem, miközben ezeket olvastam. A zombicsánlókőset előtte is ismertem, egyik kedvenc történetem volt, de a kommentekkel még viccesebb. :lol: Ráadásul egy történetben még én is benne voltam, mint Draco felesége! Ilyenkor szeretem, hogy Noéminek hívnak :) Szóval, kitartás, adminok, csak így tovább! (és jöjjenek hamar azok a fénypontok.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 május 30 (csütörtök), 15:24 
Ó-nagy-admin "backstage"

Nem fogytak el a fénypontok, most is gyülekeznek. :) Előbb-utóbb kaptok is belőlük új adagot. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 május 30 (csütörtök), 14:27 
Zöldfülű

Véglegesen elfogytak a fénypontok, vagy csak én maradtam le valamiről nagyon? :-/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 május 06 (hétfő), 16:11 
Zöldfülű

El sem hiszem, végigolvastam! Néha már úgy röhögtem, hogy a szobatársam teljesen hülyének nézett =)) =))
Viszont most sajnálom, hogy vége, lehet, hogy elkezdem elölről :D
Ave Admins!
Zombicsinálókő forever! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013 április 22 (hétfő), 23:04 
Zöldfülű

Uramisteneeem... O.O Ez kész! xD Behaltam x"D =)) =)) =)) $fal $fal :(( :)) Hogy bírjátok ezeket ki? xD Ave, Adminok! _U_ _U_ *elsunnyog, és megfelelő fát keres az akasztáshoz*

Mesebeli, történetekből szőtt felhőkön lebegő, kritikák alkotta falak közötti birodalmam.^^

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2329 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 47  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra