Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 17 (péntek), 20:56

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 849 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 szeptember 13 (csütörtök), 18:24 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: Szavakba öntött álmok között, valahol a lelkedben...
A Boldog herceg és más mesék -et olvastam ^^ és nagyon szeretem :)

"Biztos Krisztusnak se üvöltözték folyamatosan a partról, hogy Figyelj, öreg, vízen jársz!, mert akkor tutira elsüllyedt volna." (Anita Blake)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 szeptember 13 (csütörtök), 18:20 
Fanficbúvár

Madách - Az ember tragédiája
Wilde - Dorian Gray arcképe
Anne Rice - Vámpírkrónikák
Szerb A. - Utas és Holdvilág <3 (ssh a nagy titok: én vagyok Ulpius Éva :) )
Tim Burton - The Melancholy Death of The Oyster Boy and other Tales
Csáth Géza - A boldog herceg és más mesék, A Varázsló halála
Poe - A vörös halál álarca, Hopsza béka

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 szeptember 12 (szerda), 19:17 
Tollforgató

Olvassatok SoIF-ot emberek :) A legjobb fantasy, ami a Gyűrűk Ura óta a kezembe akadt. És ez igazi fantasy, méghozzá a minőségi fajtából. Kitalált világ, veszélyben lévő királyság, háború és társai. Az egész elsőre sablonosnak tűnik, pedig egyáltalán nem az. A szerepők nagyon ötletesek, mindegyik elképesztő alapossággal van kidolgozva, a sztori zsenialitása pedig a részletekben rejlik. A klisék itt csak egy háttért képeznek az igazi történetnek. Komolyan fantasztikus. Csak ajánlani tudom. Jah és hét részes lesz, mint a HP :) De a pasas még csak a 4. résznél tart :)

Tehát George R.R. Martin - Jég és Tűz dala :) Télleg rulz :D :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 szeptember 12 (szerda), 12:34 
Zöldfülű

Én a Száz év magányt ajánlanám. Rendkívüli könyv. Tipikusan az a fajta, ami két-három oldal után magával ragad és nem lehet hozzád szólni, míg olvasod :P

Egyszerűen imádom. Amúgy Nobel-díjas is, de ettől nem kell megijedni lol: :lol: :lol:

Nekem az adta a furcsa pikantériáját, hogy először különféle vonatutakon olvastam... (amúgy a HP7-nek is vonaton estem neki először) :lol: :

*szerkeszt*

Most nézem, hogy filmajánló is, akkor hát legyen. Voltaképpen a fél filmtörténetet ajánlhatnám, annyi mindent szeretek, a legkülönfélébb korszakokból, de azért szelektálok egy kicsit. (Mit nem tesz az emberrel a filmes szakirány... és három mozimániás tanár... :twisted:)

Oké, elfogult leszek, a kedvencemmel kezdem.

Volt egyszer egy Vadnyugat

DVD-n beszerezhető nálunk, és időnként a királyi tv is adja, ha néhanapján különösen kegyes hangulatban van.
Western (ez nyilván a címéből is sejthető :wink:), méghozzá a műfaj egyik legjobb, ha nem A legjobb darabja. Nem a mai klipszerű tempóhoz szokott nézőnek szól, de aki szereti a nyugodtabb, lassan hömpölygő, feszültséget egyre fokozó filmeket, annak igazi csemege. Az operatőri munka valami szenzációs. Leone, a rendező, odavolt a nagyközelikért, az emberi arc minden apró rezdülését rögzíti a kamera. És micsoda kifejező arcok! Micsoda szemek! Kevés a duma, de az többnyire roppant cool: tömör, költői, időnként finoman humoros.
A zene meg... Ennio Morriconét, remélem, nem kell bemutatni. Ha van valami, amit azok is ismerni szoktak, akik nem látták a filmet, az a híres szájharmonikán játszott dallam...
Leone merész ember volt. A végletekig fokozza a műfaj jellemző kliséit, annyira, hogy már-már a paródia határán táncol, ugyanakkor a filmet végig komolyan lehet venni. Nem lehetett könnyű megmaradni aazon a vékony határvonalon.
A sztori látszólag egyszerű - nem maga a mese, hanem az elmesélés módja, a stílus, az alakítások, a mitikussá emelt környezet, a kép és a zene tökéletes összhangja teszi naggyá. Mi a sztori? Van öt emberünk. Egy exprosti, akinek új férjét és annak gyerekeit kegyetlenül lemészárolták. Egy bérgyilkos, aki mindezt elkövette, méghozzá a vasúttársaság vezetőjének megbízásából. Van a titokzatos, szájharmonikán játszó idegen, aki keveset beszél, mindig jókor van jó helyen és van valami "ügye" a bérgyilkossal. És végül van a jószívű bandita, akire rá akarják fogni a mészárlást... A hősök találkoznak, a történet pedig szép komótosan beindul, kezdenek kiderülni a miértek... Körülbelül negyven percet áldoz rá (megteheti, hosszú film), hogy aprólékosan bemutassa a főszereplőket, méghozzá mindenkit úgy, hogy közben már történik is vele valami.
Nem spoilerezek, a többi kiderül nézés közben.

A színészekről is pár szót. :) A főcím sorrendjében haladok... [zárójelben a magyar hangjuk... sajnos, a dvd-n nincs szinkron, mert az a tv-s vágott verzióhoz készült]

Claudia Cardinale az özvegy, Jill (na, most kiderült, miért is ez a nickem :D), röviden és velősen: maga a Földanya. Kiváló színésznő, a szépségéről való áradozást a hímnemű nézőkre bízom. [szinkronban: Hámori Ildikó]

Henry Fonda (népes színészdinasztia atyja) élete egyetlen gonosz szerepében látható mint Frank, a jéghideg tekintetű gyilkos. Gondolom, minden elfojtott gonoszságát kiélte benne, mert félelmetes. Az a vigyor! Állítólag a korabeli nézőket a puszta felfedezés, hogy Fonda gonoszt játszik, sokkolta... [szinkronban: Sinkovits Imre! Csodálatos!]

Jason Robards mint Cheyenne, a bandita, kétségtelenül a legszínesebb karakter, furcsa módon gyakran megfeledkeznek róla a film méltatói, pedig a legjobb szövegei neki vannak. "Egy: ezen a környéken senki sem mer olyan kabátot hordani, mint Cheyenne emberei. Kettő: Cheyenne embereit nem szokás lelőni..." [szinkronhangja: Kristóf Tibor]

Charles Bronson alkalmasint talán leghíresebb szerepe Harmonika. Megjegyzés: szerintem nagyon jó színész volt, csak idősebb korában beskatulyáztak a bosszúállló szerepkörébe. Itt is az (mi más volna), de rendkívüli kisugárzása van. Rendíthetetlen nyugalom, sziklából faragott vonások, de ha elkezd mosolyogni, hihetetlenül kisfiússá és ártatlanná válik. Harmonika misztikus figura, talán nem is közönséges halandó, és eléggé sajátságos fogalmai vannak a zenéről. [szinkronhang: Szersén Gyula]

Gabriele Ferzetti olasz karakterszínész, szintén telitalálat a nyomorék vasútbáró szerepében, akinek minden vágya, hogy láthassa a Csendes-óceánt, mielőtt meghal.

És akkor még felsorolhatnám az a rengeteg felejthetetlen "arcot" akik itt előfordulnak. Leone és általában az olasz westernrendezők különös tehetséggel válogattak össze elképesztően rosszarcú, gyanús kinézetű színészeket. :twisted:

Na, röviden (röviden? kész kisregényt írtam, lőjetek le), érdemes megnézni.
Nem szabad elkezdenem erről a filmről beszélni, mert abból ez lesz. :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 14 (kedd), 7:19 
Ó-nagy-admin "backstage"

Én rögtön megjelenéskor megvettem. Azaz nem én hanem, megkaptam karácsonyra :)

Moore hozza a szokásos beteg humorát, mondjuk nekem a Biff szimpatikusabb volt, abból a szempontból, hogy abban arányos mértékben megvolt a komolyság is, és az összetettebnek tűnt.
Ez csupán egy szóval jellemezhető: beteg XDDDDDD

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 13 (hétfő), 23:14 
Sztorihajhász

ó, ezt én is olvastam múlt télen :) tök jó ^_^
a merin amúgy elég népes rajongótábora van a biffnek (hála remek terjesztői munkásságomnak XD) majd idővel hátha ezt is felfedezik a többiek :) bár véleményem szerint a biffet nem szárnyalja túl, de még így is fantasztikus :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 13 (hétfő), 21:59 
Én most kezdtem neki Christopher Moore, a Leghülyébb angyal c. művének, ahol már az első pár lapnál szétnevettem magamat. Az elején figyelmeztetik az embereket, hogy nagyszülőknek, vagy nagyon piciknek nem ajánlja a könyvet az író, mert trágád beszéd van benne. Nos, az a trágád beszéd annyira meredek, hogy a közeli játszótéren rohangáló 13 éves kisfiú is csúnyábban beszél, mint a könyv írója, szóval erről ennyit.

A történet fenomenális, nagyon zagyvaságot ki sem lehetett volna találni.

A városban, ahol a történet játszódik minden évben beöltöznek Télapónak egy bizonyos klubnak a tagjai, ám ezen a télen az egyik Télapó le akarja lőni a volt feleségét, egy piti dolog miatt [noigen, tök részeg, és fáradt a pacák] és a vége az lesz, hogy meghal. Ezt pedig egy kisfiú látja, aki levelet ír, hogy valaki ha ehet, hozza már rendbe ezt az egyébként is elcsúszott telet...

Amiylen módszerekkel próbálkoznak, nah az is padlótfogó élményt nyújt ezt Én mondom.
[ Én már megofgtam a padlód, és nem is olyan kemény... ]

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 12 (vasárnap), 20:58 
Fanfic-faló

Én Leon Uris Exodus c. könyvét ajánlom melegen mindenkinek. :) A hosszától nem kell megijedni, nagyon olvasmányos, letehetetlen és és és... És megdöbbentő, mert igaz történet, és átértékeled a világlátásod a hatására, és egy hatalmas történelmi regény. Csodás, de realista... Kemény, de igaz. :D Lényeg, hogy nekem nagyon tetszett!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 06 (hétfő), 21:56 
Kisera írta:
Huh Aglar, ezt még nem olvastam, de most kedvet cs'áltál hozzá. XD
És... nem is tudom, miért választottad pont ezt a zidézetet. :roll: XD :lol:

Na ja :)
Vajon miért... XD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 06 (hétfő), 21:44 
Könyvmoly

Huh Aglar, ezt még nem olvastam, de most kedvet cs'áltál hozzá. XD
És... nem is tudom, miért választottad pont ezt a zidézetet. :roll: XD :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 06 (hétfő), 21:23 
Wow :)
Szintén Kunderát olvasok mostanság.

Ím egy részlet Az élet máshol van című könyvéből, ami egy mozgalmas, olykor szürrealisztikusan látomásos, valahogy pedig mégis realisztikus, társadalmi tablót megrajzoló regény.
A főszereplő (sztem) egy szánalomra méltó kis nyomi. Totál olyan mint én. Tartalmatlan életet él, túlbonyolít mindent, és azt hiszi, költő lehet belőle (na ebben különbözünk XD).
Egyébként jó könyv.

Kis részlet, ami nagyon megfogott:
’A líra birodalma olyan világ, ahol a bármilyen állítás igazzá válik. A lírai költőnek semmit nem kell bebizonyítania; egyetlen bizonyítéka az élmény pátosza.

A líra géniusza a tapasztalatlanság géniusza. A költő nem sokat tud a világról, ám az ajkát elhagyó szavak szép halmazokká rendeződnek, amelyek véglegesek, akár a kristály; a költő éretlen, ám versében mégis a prófécia véglegessége szólal meg, ami előtt ő maga is döbbenten áll.

Nevethetünk a költő éretlenségén, de el is kell ámulnunk: szavaihoz a szívből kicsorduló vér cseppje tapad, és a versnek a szépség ragyogását adja. Ám ezt a vércseppet egyáltalán nem szükségszerűen valódi életélmény facsarja ki a szívből, nekünk inkább olybá tetszik, hogy a költő úgy facsarja önnön szívét, mint a szakácsnő a félbevágott citromot a saláta fölött.

A lírai költő verseivel önarcképét festi meg; de mivel egyetlenegy portré sem nevezhető bűnnek, ugyanilyen joggal mondhatjuk azt is, hogy a versek által átfestetik az arc is.
Átfestetik? Igen, kifejezőbbé tétetik, hisz azt az arcot saját vonásainak az elmosódottsága gyötri; elmosódottnak, kifejezéstelennek, semmilyennek találja magát; önnön formája után vágyik.
Érzéseinek és álmainak verssé tárgyiasított világát gyakorta jellemzi viharos formaiság; ez helyettesíti a tettek drámaiságát, amitől a költő megfosztatott.’

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 06 (hétfő), 20:42 
Könyvmoly

Hú de kihalt ez a részleg! XD

Na de most jövök éééén...!

Újabban rákaptam Kunderára. Vicces bácsi és szórakoztató, néhol perverz, másutt egész elgondolkodtató dógokat tud írni.

Be is teszek egy jóóóó idézetet, sztem illik is ide. XD

"Nemrégen Párizsban taxival utaztam a város egyik végéről a másikra, és a sofőrnek megeredt a nyelve. Elmondta, hogy nem tud éjszaka aludni. Beteges álmatlanságban szenved. A háború óta. A tengerészetnél szolgált. A hajóját elsüllyesztették. Három nap és három éjjel úszott. Aztán megmentették. Néhány hónapig élet és halál között lebegett. Meggyógyult, de elvesztette az álmát.
- Egyharmaddal több életem van, mint önnek - mosolyodott el.

- És mit csinál azzal a töblettel? - kérdeztem.

- Írok - felelte.

Megkérdeztem, miről ír.

Az életét írja. Egy ember történetét, aki három napon és három éjjelen át úszott a tengerben, harcolt a halállal, elvesztette az álmát, és mégis megőrizte életerejét.

- A gyerekeinek írja? Mint családi krónikát?

Fanyarul felnevetett: - A gyerekeimet nem érdekelné. Úgy írom, mint egy könyvet. Azt hiszem, sok embernek segíthetne.

Beszélgetésem a taxisofőrrel hirtelen megvilágította előttem az írói tevékenység lényegét. Könyveket írunk, mert nem érdekeljük a gyerekeinket. Az anonim világhoz fordulunk, mert feleségünk bedugja a fülét, ha szólunk hozzá.

Hallom az önök ellenérvét: a taxisofőr grafomániás volt, nem pedig író. Előbb tehát tisztáznunk kell a fogalmakat.
Az a nő, aki naponta négy levelet ír a szeretőjének, nem grafomániás, hanem szerelmes. De a barátom, aki fotokópiát készít szerelmi levelezéséről, hogy egyszer majd kiadhassa, grafomániás.
A grafománia nem az a vágy, hogy leveleket, naplókat, családi krónikákat írjunk (tehát hogy magunk vagy a szeretteink számára írjunk), hanem hogy könyveket írjunk (tehát hogy ismeretlen olvasókból álló közönségünk legyen). Ebben az értelemben a taxis és Goethe szenvedélye között nincs különbség. Az, ami Goethét megkülönbözteti a taxistól, nem a másfajta szenvedély, hanem a szenvedély másfajta eredménye.

A grafománia (a megszállottságból eredő könyvírás) törvényszerűen járvánnyá fajul, ha a társadalmi fejlődésben teljesül az alábbi három alapfeltétel:
1. magas fokú általános jólét, amely lehetővé teszi, hogy az emberek hasznot nem hozó tevékenységeknek szenteljék magukat;
2. a társadalmi élet nagymérvű atomizálása és az emberi egyedek ebből következő elmagányosodása;
3. a nagy társadalmi változások teljes hiánya a nemzet belső életében. (Ebből a szempontból jellemzőnek tartom, hogy Franciaországban, ahol egészben véve nem történik semmi, az írók százalékaránya a lakosság egészéhez képest huszonegyszer magasabb, mint Izraelben. Bibi tehát pontosan fejezte ki magát, amikor azt mondta kívül nézve semmit sem élt meg. Éppen ez az élettartalom-hiány, ez az üresség a motor, amely írni kényszeríti.)

De az okozat visszahat az okra. Az általános elmagányosodás grafomániát eredményez, a tömeges grafománia viszont elmélyíti és megnöveli az általános elmagányosodást. A könyvnyomtatás feltalálása annak idején lehetővé tette az emberiségnek a kommunikációt. Az általános grafománia korában a könyvírás ellenkező értelmet kap: mindenki körül van véve a betűivel, mint valami tükörfallal, amelyen kívülről egyetlen hang sem hatol át."

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 szeptember 13 (szerda), 21:07 
Könyvmoly

AgiVega írta:
....

Nekem Raziel az egyik kedvencem, és nem csak az angyalmániám miatt. Valahogy feldobja az egész könyvet a hülyeségeivel ;) Emellett a fontosság-tudata, a szomorú történetek szeretete és az emberiséggel szembeni lenézése emlékeztet rám... csakhogy én azért nem vagyok ennyire hülye (remélem), és utálom a szappanoperákat :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 szeptember 13 (szerda), 20:02 
Írópalánta

Jelentem, beszereztem Biffet. Eddig még csak 6 fejezetet olvastam, de már most teljesen el vagyok bűvölve! Hogy ez mekkora egy ötlet! És Biff karaktere... *röhögve rázza a fejét* Meg Raziel az angyal a Pókember- és szappanopera-mániájával... valahogy Gilderoy Lockhartra emlékeztet... olyan szőke :D
Majd véleményezem az egészet, ha kiolvastam (bár az még hetekbe telhet, mert piszok hosszú egy könyv! Én meg naiv módon azt hittem, hogy max 200 oldal lesz...) Nem mintha baj lenne, hogy hosszú, legalább sokáig kitart és hetekig lesz min nevetnem. 8)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 szeptember 07 (csütörtök), 23:40 
Írópalánta

mena írta:
[color=darkred]ajánlom a bookline-t. astoriánál, rákóczi uton, pólusban is át lehet venni, ha nem igényled, h kivigye a futárszolgálatXD meg is van nekik, ha jól láttam: www.bookline.hu *büszke vásárló*

Köszi, majd megpróbálkozom vele.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 szeptember 07 (csütörtök), 23:29 
Fanficbúvár

-

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mena 2012 augusztus 02 (csütörtök), 19:20-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 szeptember 07 (csütörtök), 23:21 
Írópalánta

Belldandy írta:
az Alexandrában érdemes megpróbálni :)

az enyém is onnan van :D

Mármint a Bartók Béla úti Alexandrában? (azon kívül csak az újonnan megnyitottat ismerem, és ott éppen hogy nem volt...) :cry:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 szeptember 07 (csütörtök), 21:31 
Sztorihajhász

az Alexandrában érdemes megpróbálni :)

az enyém is onnan van :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 szeptember 07 (csütörtök), 20:38 
Ó-nagy-admin "backstage"

AgiVega írta:
Gyerekek, nem tudtok egy tuti helyet, ahol garantáltan megkapható a Biff evangéliuma? Annyit áradoztatok róla, hogy meg akartam, venni, erre a vadiúj, két napja megnyitott, és állítólag Budapest legnagyobb könyvesházában, az Astoria melletti Alexandrában NEM VOLT! Potyára pedig nem szívesen járnám a könyvesboltokat... szóval ha valamelyikőtök a közelmúltban beszerezte valahol (Budapesten, lehetőség szerint a belvárosban), akkor léci árulja el, hogy hol. Köszi!

Szerintem egy szimpla kis könyvesboltbam előbb megtalálod, mint a Libriben, Alexandrában és társaiban. Én is így jártam vele.
Vagy rendeld meg neten. 1-2 napon belül megkapod.

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 szeptember 07 (csütörtök), 20:30 
Írópalánta

Gyerekek, nem tudtok egy tuti helyet, ahol garantáltan megkapható a Biff evangéliuma? Annyit áradoztatok róla, hogy meg akartam, venni, erre a vadiúj, két napja megnyitott, és állítólag Budapest legnagyobb könyvesházában, az Astoria melletti Alexandrában NEM VOLT! Potyára pedig nem szívesen járnám a könyvesboltokat... szóval ha valamelyikőtök a közelmúltban beszerezte valahol (Budapesten, lehetőség szerint a belvárosban), akkor léci árulja el, hogy hol. Köszi!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 szeptember 07 (csütörtök), 18:23 
Fanficbúvár

Zabhegyező. Épp most olvasom, és kifejezetten tetszik. Olvassátok el ti is. Nem igazán az a hangvétel, ami magával ragadna, de érdekes megvilágításból mutat dolgokat. Érdemes elolvasni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 22 (kedd), 10:46 
Szárnybontogató

Dimitry írta:
olvasott valaki már Roald Dahl novellákat? érdemes lenne venni? mert láttam a novellák filmesített változatát és a fergeteges volt _U_

A Szuperpempő című kötetet csak ajánlani tudom. Fergeteges sötét humor, nagyon vicces. Tökéletesen abszurd, és mégis... Kötelező elolvasni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 21 (hétfő), 13:29 
Zöldfülű

Ismeri valaki William Nicholsontól az Aramath titka trilógiát? Az első kötet, A Szél Dalnoka, a másodiké A Nagymester Foglyai és a befejezőnek a Lángoló Szél a címe.

Szerintem nagyon klassz könyvek, a könyvek stílusa eléggé egyedi :)

A trilógia egy családról (Hath család), elsősorban egy ikerpárról, Kestrelről és Bowmannról szól. Aramath városában élnek, ahol az élet csak vizsgákból és szabályokból áll. ez ellen a rend ellen lázad fel Kess ami súlyos büntetést von maga után: különórára kell járnia egész hátralévő életében. Kess azonban ikertestvérével Bowal elszökik. egyetlen reményük a város közepén álló rejtélyes és tiltott torony, melyről különös legendák és történetek keringenek. Kessék tudják, a torony falai olyan titkot rejtenek, mely akár az egész város szabadságát is jelentheti. Hosszú és veszélyes útra indulnak, hogy visszaszerezzék a Szél Dalnokának titkos kulcsát...
A Nagymester Foglyai könyv öt évvel az első kötet után játszódik. Aramanth város egy kivédhetetlen támadás szenved el, Ortiz emberei felégetik a várost, a lakókat szolgaságba hajtják. a szörnyűség Bot és Kesst is elválasztja egymástól, Bo szüleivel és kishúgával a leigázottak soraiban vonul az ismeretlen felé, míg Kestrel magára marad a lángok között. A család végül ismét egyesül és a Nagymester páholya alatt elterülő arénában megvívja a végső csatát...
A Lángoló Szél a kötet utolsó része. Manth népe a csata után a Hath család vezetésével útra kel, hogy megleljék a messzi hazát. Ira Hath (az anya), próféta, vezeti az embereket. Neki is csak sejtései vannak, hogy merre van a haza. Gyengülése az egyetlen jelzés, hogy közelednek az úticélhoz. Mindenki tudja, hogy Irát elemészti küldetése, ő nem léphet rá a haza földjére. Eközben Bowman elszántan készül a saját küldetésére, amely a dalnok néphez szólítja, és arra számít, hogy nem tér vissza soha többé. Kestrel számára azonban elképzelhetetlen az élet anyja és Bo nélkül. egyetlen támasza az ezüst hang, melyet Aramanth pusztulása óta egy madzagon visel a nyakában. Ez több mint szép emlék vagy talizmán: ez a helyzet kulcsa...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 20 (vasárnap), 22:16 
Zöldfülű

AgiVega írta:
kestrel írta:
Superman visszatér tényleg király :) !!! én is csak ajánlani tudom, és egyett értek az elöttem szólóval!!!

LOOK UP THE SKY :!: SUPERMAN RETURN :!:

Tudom, hogy ez már régi hozzászólás, de épp most jártam egy német Superman fórumon (magyart nem is kerestem mert biztosan nincs...) és azon csodálkoztam, hogy ugyan a fanok 95%-a odáig van a filmért, de Jasont szívük szerint kihagyták volna belőle. Kestrel, neked mi erről a véleményed? Szerintem Jason óriási 'plot bunny', és nélküle az egész film nem lett volna olyan ütős. Nélküle simán csak egy látványos, enyhén szentimentális kalandfilm lett volna, vele viszont - szerintem - igazi 'mélysége' lett a történetnek, főleg a lehetséges folytatások tekintetében. Angst, lemondás, önvád, dráma, satöbbi. Gondolom, érted, mire gondolok... szóval érdekelne, hogy Te (és esetleg mások, akik azóta látták a filmet) hogyan látod a Jason-fonalat. Felesleges vagy inkább zseniális? Vagy valahol a kettő között? :roll:

Szerintem se lett volna Jason nélkül ilyen ütős a film, mindenképpen jó, hogy szerepelt benne, meg aztán olyan aranyos volt :x

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kestrel 2006 augusztus 21 (hétfő), 15:31-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 18 (péntek), 15:39 
Írópalánta

kestrel írta:
Superman visszatér tényleg király :) !!! én is csaj ajánlani tudom, és egyett értek az elöttem szólóval!!!

Tudom, hogy ez már régi hozzászólás, de épp most jártam egy német Superman fórumon (magyart nem is kerestem mert biztosan nincs...) és azon csodálkoztam, hogy ugyan a fanok 95%-a odáig van a filmért, de Jasont szívük szerint kihagyták volna belőle. Kestrel, neked mi erről a véleményed? Szerintem Jason óriási 'plot bunny', és nélküle az egész film nem lett volna olyan ütős. Nélküle simán csak egy látványos, enyhén szentimentális kalandfilm lett volna, vele viszont - szerintem - igazi 'mélysége' lett a történetnek, főleg a lehetséges folytatások tekintetében. Angst, lemondás, önvád, dráma, satöbbi. Gondolom, érted, mire gondolok... szóval érdekelne, hogy Te (és esetleg mások, akik azóta látták a filmet) hogyan látod a Jason-fonalat. Felesleges vagy inkább zseniális? Vagy valahol a kettő között? :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 18 (péntek), 11:12 
Könyvmoly

Dimitry írta:
olvasott valaki már Roald Dahl novellákat? érdemes lenne venni? mert láttam a novellák filmesített változatát és a fergeteges volt _U_

Jujj, emlékszem, életem egyik első olyan regénye, amit egyetlen nap alatt végigolvastam (hatéves voltam), egy Roald Dahl-regény volt :)

Még a címére is emlékszem: asszem Danny, a szupersrác vagy valami ilyesmi...

Akkoriban számomra hű-de-nagy dolog volt, hogy ilyen gyorsan végeztem egy könyvvel, úgyhogy Roald Dahl nevére csupa kellemes emlék jut eszembe :D

De a novelláiról semmit sem tudok :(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 18 (péntek), 10:47 
Szárnybontogató

EKLE $star :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 17 (csütörtök), 20:56 
Írópalánta

kestrel írta:
Niky írta:
Végre elhatározom magam, hogy megveszem a Bartimaeus triológiát( mind a hármat)...

Én úgy tudom, hogy még csak az első kettő jelent meg a trilógiából, bár lehet, hogy csak én vagyok lemaradva... :?:

Nem vagy lemaradva, egyelőre tényleg csak az első kettő jelent meg nálunk. Max szeptemberig ígérték a harmadikat, de ezek szerint csúsznak... legalábbis nem látok rá nagy esélyt, hogy augusztus utolsó hetében még megjelentessék. Őszintén szólva szerintem karácsony előtt nem nagyon érdemes várni... :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 17 (csütörtök), 6:29 
Zöldfülű

Niky írta:
Végre elhatározom magam, hogy megveszem a Bartimaeus triológiát( mind a hármat)...

Én úgy tudom, hogy még csak az első kettő jelent meg a trilógiából, bár lehet, hogy csak én vagyok lemaradva... :?:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 16 (szerda), 19:14 
Zöldfülű

Végre elhatározom magam, hogy megveszem a Bartimaeus triológiát( mind a hármat), erre végigjártam öt könyvesboltot és két Tescot, és egyikben sem volt egyik sem. Na, meg persze a többi sem. Abban a Tescoban vettem meg a : Darren Shan: A hajnal gyilkosai-t. Kszönet minden tanácsért!! _U_

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 16 (szerda), 12:02 
Fanficbúvár

-

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mena 2012 augusztus 02 (csütörtök), 18:48-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 16 (szerda), 11:59 
Írópalánta

mena írta:
de az interjút én is szeretném már megszerezni :x :x :x :D :D :D

én azt olvasom és kész orgazmus 8->

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 16 (szerda), 11:58 
Fanficbúvár

-

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mena 2012 augusztus 02 (csütörtök), 17:33-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 16 (szerda), 11:43 
Írópalánta

artemis fowl, anne rice, anita blake! szépen sorjában.

artemis fowl gyerekes, és felüdítő. 12 éves zseni. imádnivaló.

az anne rice könyvek fordítása egyenesen művészi, élvezet olvasni, a mai könyvekhez képest elég kevés hibával.

anita blake. sex blood and rock n roll.

a maradék kettőt nem ismerem.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 16 (szerda), 11:33 
Írópalánta

Niky írta:
Szeretném a segítségeteket kérni.
Szerdán készülök meglátogatni egy könyvesüzletet, de nem tudom melyik könyvet vegyem meg. Ezek között sodródom:

Bartimaeus trilógia
Artemis Fowl
Eragon
Anne Rice könyvek valamelyike
Anita Blake könyvek valamelyike

Az első kettő közül az egyiket :) Bár az Artemis Fowlt csak akkor ajánlom, ha jól tudsz angolul, mert magyarul csak az első két kötete jelent meg, és több nem is fog (kérdeztem a magyar kiadót, és ezt válaszolták). Angolul már öt kötetes amúgy az AF sorozat, és ha minden igaz, a jövő héten kézhez is kapom az ötöskét *izgatottan dörzsöli össze a kezét*

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 15 (kedd), 18:23 
Zöldfülű

Niky írta:
Szerdán készülök meglátogatni egy könyvesüzletet, de nem tudom melyik könyvet vegyem meg. Ezek között sodródom:

Bartimaeus trilógia
Artemis Fowl
Eragon

Minden tanácsért, tippért örök hála! _U_ _U_ _U_ [/b]

én a helyedben az első három közül választanék... de hogy melyiket... háát az elég nehéz kérdés, mindegyik eszméletlen jó. legjobb ha szépen lassan mindet beszerzed, akkor nem maradsz le semmi jóról :wink: :!: :!:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 15 (kedd), 12:58 
Írópalánta

Niky írta:

Bartimaeus trilógia
Artemis Fowl
Eragon

Én Anne Rice-ből választanék a helyedben, de neked kell eldöntened, hiszen te fogod elolvasni :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 14 (hétfő), 20:37 
Zöldfülű

Bartimaeus trilógia
Artemis Fowl
Eragon

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 14 (hétfő), 20:15 
Zöldfülű

Superman visszatér tényleg király :) !!! én is csak ajánlani tudom, és egyett értek az elöttem szólóval!!!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kestrel 2006 augusztus 21 (hétfő), 15:30-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 13 (vasárnap), 16:10 
Írópalánta

Mivel ez most már filmajánló topik is, gondoltam bedobom, hogy mennyire tetszett a Superman visszatér. A régi három (vagy négy?) Superman filmet kábé hét-nyolc éve láttam, és csak annyi maradt meg belőlük, hogy nagyjából jó filmek voltak, Christopher Reeve (Isten nyugosztalja szegényt) igazán helyes volt bennük, de nem volt egyik sem egy 'nagy durranás'. Ez az új verzió (ami valójában az első három - vagy négy, nem emlékszem, hány Reeve-es Superman film volt pontosan - folytatása), viszont naggggyon király. Látvány és izgalmak tekintetében magasan lepipálja az első hármat (négyet?), és Brandon Routh (az új Superman) még a néhai Reeve-nél is szívdöglesztőbb. =P~ (Lois Lane-nek pedig kimondottan jót tett ez a majd' harminc év kihagyás: megfiatalodott és sokkal szebb lett ;) )
Különösen tetszett a filmben Jason karaktere, nagyon sokat 'hozzátett' a sztorihoz - nem árulom el, hogy kicsoda Jason, meg kell néznetek, hogy megtudjátok! :D
Remélem, lesz ötödik (vagy hatodik?) Superman film is, szintén Brandonnal a főszerepben... :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 13 (vasárnap), 15:59 
Írópalánta

Laura Connie írta:
Erről már volt szó régebben. Nekem az Eragon annyira nem tetszett, mint amekkora a felhajtás körülötte. Elolvastam, elmegy. Megnézem majd a filmet is, ami mellesleg decemberben jön ki, de csak Jeremy Irons miatt :D

Nekem egyáltalán nem tetszett az Eragon, de kíváncsiságból a filmet megnézem. Kit játszik benne Jeremy Irons? Feltételezem, nem magát Eragont... ;) Talán Bromot?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára AgiVega 2006 augusztus 13 (vasárnap), 16:14-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 11 (péntek), 21:59 
Zöldfülű

Szokott vki Moravia-t olvasni?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 10 (csütörtök), 11:01 
Szárnybontogató

Tartózkodási hely: Egy sötét szobában, számban égő pipával, és egy könnyvel kezemben...Nechronomicon
Újra itt.
Olvasta valaki Steven Erikson-tól, a Malazai Bukottak könyvének regéjét?
Ez egy öt kötetes (ha jól tudom) fantasy sorozat, mely egy hosszadalmas háborút mesél el, ahol egy bukott birodalom próbál ellenállni az elsöprő barbár hordáknak, és ahol ellenfélből lesz barát, miközben megjelenik egy új ellenség, ami mindent el akar söpörni.
Mivel a regények igen hosszúak, (első kötet 600 oldal, egyre nő) és írása igen fárasztó elsőre (mint Gyűrűk Ura), nekem csak második nekifutásra sikerült elolvasnom. Onnantól fogva hamar ment a másik két kötet ami megvan. Kötetek címe:1.A Hold udvara, 2.Tremorlor kapuja, 3.a Jég emlékezete.
Ajánlom mindenkinek!

A legtöbb tan - rejtett tan, és célja nem az, hogy felszabadítson, hanem hogy korlátozzon. Ne kérdezd, miért. Vigyázz a "Hogyan?"-nal. A "Miért?" elkerülhetetlenül paradoxonhoz vezet. A "Hogyan?" az ok és hatás univerzumának csapdájába zár. Mindkettő tagadja a végtelent.

Frank Herbert - A Dűne Eretnekei: Az Arrakis Apokrifája

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 08 (kedd), 18:08 
Írópalánta

Rory írta:
Olvasta valaki Druon Elátkozott királyok c. 6 kötetes regénysorozatát? Nekem nagyon tetszett, mindenkinek csak ajánlani tudom!

Persze, kitűnő könyv - csakúgy, mint Druon összes többi írása (pl. Szabadesés). Igaz, nekem három kötetben van meg. :-)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 08 (kedd), 8:42 
Írópalánta

Laura Connie írta:
Erről már volt szó régebben. Nekem az Eragon annyira nem tetszett, mint amekkora a felhajtás körülötte. Elolvastam, elmegy. Megnézem majd a filmet is, ami mellesleg decemberben jön ki, de csak Jeremy Irons miatt :D

Régebben nem jártam,bocsi nem tudtam...Decemberben??Akkor jó,mert nem tudtam pontosan,hogy mikor és inkább egy évet írtam...láttam egy előzetest,abban dec. 16ot írnak...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 08 (kedd), 8:24 
Tollforgató

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 08 (kedd), 8:09 
Írópalánta

kestrel írta:
varga niki írta:
Nem tudom,hogy ajánlották-e már,de ha nem vagy igen,akkor is ajánlom mindenkinek az Eragont.....fantasy és három kötetes,azaz trilogia....Hasonlít a ígyűrűk urára,ha valainek az tetszett szeritnem ez is fog,ha nem attól még tetszhet,szóval olvassátok el,nekem nagyon bejött.
Magyarul a második kötet szeptemberre várható,a film pedig egy év múlva kerül a mozikba.
Christopher Paolini: Eragon
Ha lesz kicsit több időm,írok róla egy kis jellemzést is.

olvastam, nekem nagyon tetszett :) egyszerűen király :)

Ugyeugye??!! :) Remélem a film is olyan jó lesz,mint a könyv....
Egy kis jellemzés a könyvről,remélem sokan kedvet kaptok az olvasásához.
http://www.europakiado.hu/index.php?l=h&s=1&n=897

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 08 (kedd), 7:12 
Zöldfülű

varga niki írta:
Nem tudom,hogy ajánlották-e már,de ha nem vagy igen,akkor is ajánlom mindenkinek az Eragont.....fantasy és három kötetes,azaz trilogia....Hasonlít a ígyűrűk urára,ha valainek az tetszett szeritnem ez is fog,ha nem attól még tetszhet,szóval olvassátok el,nekem nagyon bejött.
Magyarul a második kötet szeptemberre várható,a film pedig egy év múlva kerül a mozikba.
Christopher Paolini: Eragon
Ha lesz kicsit több időm,írok róla egy kis jellemzést is.

olvastam, nekem nagyon tetszett :) egyszerűen király :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 08 (kedd), 7:10 
Zöldfülű

AgiVega írta:
kestrel írta:

De ugye legalább valami hősi halála lesz neki? $pray $pray $pray

Nagyon is hősi. Megmenti egész Londont. :cry: (már ha itt a Barti hármaskára gondoltál, mert az 'idézetedből' nem tudtam rájönni...)

aha, erre gondoltam, köszi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 augusztus 07 (hétfő), 17:51 
Könyvmoly

Belldandy írta:
úgy látom tetszett nektek :) de jó :x már egy tsomóan olvasták a meriről, az éééén terjesztői munkásságomnak köszönhetően :D
remélem még sokan fogjátok elolvasni, mert egyszerűen fenomenális, kihagyhatatlan... órákig tudnék áradozni róla, úgyhogy most leállok :D

Nekem az a kedvenc jelenetem, amikor buliznak, és Józsua "dicsőségesen részeg" lesz =)) Tetszik, hogy embernek ábrázolja a Messiást, és nem egy robotnak, aki csak prédikálni tudott... ezzel jobban megszerettette velem Jézust, mint akárhány vallásos témájú könyv/film...

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 849 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra