monn írta:
Sziasztok! Előre közlöm, hogy most csúnyát fogok írni!
Nem értem, hogyan működik nálatok az Adminrendszer, sajnálom, lehet én vagyok buta, de nem értem. Sokszor előfordult már, nem csak nálam, hogy egy-két napig is várni kell arra, hogy felengedjétek az írást, jobb esetben, van mikor még tovább négy-öt napot is várhatunk, miközben vannak olyanok, akiknek felkerül. Tudom, hogy a folytatásos regények miként működnek, de én most arról beszélek, hogy bizony látok olyat ami egy fejezet, tehát nem sokadikként teszik hozzá. Azok hogy-hogy felkerülnek? Vagy itt is már protekcióval működik? Akinek van ismerőse az felkerül, a többiek meg várjanak? Vagy csak azt moderáljátok, ami tetszik? Nem akarok senkit bántani, de ahogy elnézem, most minden csak a Twilight Fanfiction, vagy a J-pop/J-rock > SLASH körül forog! Azok mindjárt felkerülnek, nekik nincsenek olyan gondjaik, mint az egyéb egyszerű halandóknak, hogy várniuk kell. Nem is beszélve arról, hogyha felengeditek, nem a frisseknél van, hanem az egy-két nappal korábbi írásoknál, és akkor már senkit sem érdekel, se kritikát nem kap az író, se nem olvassák el. Nagyon elszomorít, hogy sok kezdő íróval így bántok, elveszitek a kedvüket mindentől. Oké, aláírom, ti is dolgoztok/tanultok, de azért szerintem nem így kéne. Honlapot szerkeszteni tudom, nem egyszerű, tapasztalatból tudom, hogy mindig sok munka van, de aki egyszer elvállalta, az csinálja is rendesen, vagy mondjon le. Nem arról van szó, hogy nem tisztelem a munkátokat, nagyra becsülöm azokat, akik tisztességesen végzik, csak felháborít, hogy milyen állapotok uralkodnak néha az oldalon. Sajnálom, ha valakit bánt amit írtam, de muszáj volt, hogy végre kiírjam magamból a gondolataimat. További jó munkát kívánok mindenkinek. Üdv: monn
Szia!
Ahogy látom alapvetően az a gondod, hogy míg egyes történetek hamarabb felkerülnek, mások a listában rostokolnak akár napokig. Ennek egyetlen oka van. Nem létezik nálunk protekció, miért lenne? Előbb-utóbb mindenkinek felkerül a története, az én barátaim pedig nem kérnek engem arra, hogy engedjem fel, csak azért, hogy 1-2 órával hamarabb kerüljön fel a története - és nem hinném, hogy más adminok máshogy csinálnák.
A Twilightos és Jpop/Jrock történetek azért vannak nagyobb számmal felengedve, mert sajnos egyre több és több van belőlük a listában. Természetesen se negatív, se pozitív diszkrimináció nincs és nem is lesz ezekkel a történetekkel szemben.
Alapvetően viszont van némi szelektálás, de elég minimálisnak mondható. Egyes adminok nem moderálnak slasht, mert nem szeretik, van, aki esetleg romantikusokat nem moderál. Ez azonban nem akadályoz minket a munkában, elhiheted.
Hogy miért kell mégis várni néha a történetekre? Csakis a történet maga miatt. Ha egy történet vitás, nem tudjuk eldönteni, hogy felmehet-e vagy sem, akkor benn hagyjuk a listában, a többi adminra bízva a döntést. Sokszor napokig tanakodunk ilyen módon, hogy az adott történetet elutasítsuk-e vagy sem. Ezek általában a figyelmeztetéses, szexjelenetes sztorik, de előfordulhat más dolog is.
A másik lehetőség, amiért várni kell, hogy egész egyszerűen akkorra jutunk oda a listában. Ez azonban nem hinném, hogy napokat jelent, szerintem a maximum 1-2 nap, annyi időnként mindenképpen kiürítjük a listát.
Nem tudom, mire gondoltál a célozgatással, hogy csináljuk tisztességesen az oldalt. Úgy tűnik nem vagy tisztában egészen azzal, amit kijelentettél, vagy azzal, amivel itt folyamatosan gyanúsítottál minket. Az életünk és dolgaink mellett, a szabadidőnkből áldozva 6-7 ember moderálja a listát folyamatosan. A többi admin, bár igen, vannak, de amolyan tiszteletbeli adminok és szervezők, hamarosan ez a megkülönböztetés látható lesz a rangokon is itt, fórumon. Tehát ennyien vagyunk, akik moderálunk, és tetszik, nem tetszik, nem tudunk több időt erre szánni.
A honlap szerkesztéssel nem tudom, mit akartál, az egészen mást jelent, a honlap szerkesztő Kristie, és a moderálásnak semmi köze a szerkesztéshez.
Azt tudom mondani, hogy ha a történeted sokszor napokig, (és nem 1-2 napig) áll a listában, akkor azért van, mert a történet vitás. Hibás, vagy a korhatár nem egyértelműen jó, vagy PWP-gyanús, bármi. Azért, hogy ne álljon a listában egyedül te tudsz tenni ilyen esetekben, előzetesen: a korhatárt nem éppen kiszámolva kell rányomni, a figyelmeztetéseknek kinn kell lenni, és ha valaki gyomorforgató kínzásos jeleneteket ír... Nos, mindenképp számítson rá, hogy az bizony nem fog elsőre felkerülni.
Az 1-2 nap pedig... Nos, nem tudok mást mondani, türelem. Nem tudunk egyből ott lenni és moderálni, amikor te, vagy bárki más feltölti a történetet, és amíg nem kapunk ezért fizetséget, hogy legyen miből eltartani magunk, és ne kelljen tanulni/dolgozni/stb, hogy tudjuk egész nap, teljes állásban végezni a moderálást... Nos, remélem érted, hogy addig, szerintem egészen logikus és természetes módon egy admin se fogja az életét rááldozni arra, hogy moderálja a listát.
Remélem megértetted a lényeget, és megpróbálsz kicsit türelmesebb lenni.
Köszönöm, hogy a "csúnyát írás" ellenére korrekt módon, rendes hangnemben írtad le a gondjaid.
Üdv: Ananke