Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 június 06 (szombat), 9:40

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1437 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 29  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 03 (hétfő), 9:00 
Tollforgató

Kristie írta:
... és egy gombnyomásra tudok adni neki több ezer ugyanolyan kritikát akármilyen szöveggel. Kivételes lehetőség, nem szeretném, hogy bárki fájdalmat érezzen amiatt, mert megfosztottam az értékes kritikáktól, így hajlandó vagyok pótolni őket.

Akármilyen szöveggel...? Lenyűgöző ajánlat.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 23:48 
jóanyátok ügyfélszolgálat

asd,
Tudomásom szerint nem.

Az előbb töröltem pontosan (direkt számoltam) 4026 darab kritikát.
Ebből 1358 robot és 2668 haszontalan kritikát (pl. most olvasom). Fogalmam sincs melyik történethez tartoztak, ki kapta őket, ki írta őket, és nem írtam róla senkinek figyelmeztető e-mailt vagy üzenetet. Nem szokásom.

Időről időre elvégzem ezt az irtást (mert ezt is kell), és eddig még senki nem panaszkodott. Aki mégis úgy érzi, hogy szüksége lenne ezekre a kritikákra, mert pl. szerette őket, az írjon és egy gombnyomásra tudok adni neki több ezer ugyanolyan kritikát akármilyen szöveggel. Kivételes lehetőség, nem szeretném, hogy bárki fájdalmat érezzen amiatt, mert megfosztottam az értékes kritikáktól, így hajlandó vagyok pótolni őket.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 22:10 
Tollforgató

Bocsi, Aryanna, nem szeretnélek megbántani, de az adminoknak tettem fel egy sima, eldöntendő kérdést, amire elegendő egy "igen" vagy egy "nem" válasz. Tőlük.
Nincs harag, ugye?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 22:07 
Sztorihajhász

ezt a topikot egyszer már lezárt Jan, nem tudom mi történt, de lényeg, szerintem nem kell tovább firtatni, Barterika az aki a leginkább érintett elvégre az ő sztoria, tehát ha valami baja van szerintem felveszi a kapcsolatot az adminokka, itt már mindenki elmondott/megkérdezett mindent, szerintem a dolog túl lett tárgyalva...

Egy-két kritika szerintem nem a világ vége, és tudom rosszul esik, de a szabályokat fent kell tartani, na de nem kezdem el a hegyibeszédet, csak szerintem hagyjuk a dolgot, Barterika ha baja van szeintem megtanult már elég ügyesen gépelni, el fogja mondani...

zárjuk le, szerintem

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 21:37 
Tollforgató

Nem olvasok vissza, de látom, mi a téma: barterika egyik kisregényeinek hozzászólásai.
Nem vitatkozom szabályokkal. Csak egy kérdésem van: Lehetőséget adtatok az írónak, hogy a törlések előtt lementhesse a "szabályellenes" hozzászólásokat? Erre ugyan nincs szabály, csak hát így lett volna tisztességes. Vagy emberséges. Vagy kifogástalan.
Na cupp!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 20:47 
Könyvmoly

Spirit Bliss írta:
... Az a baj a Merengő szabályaival, és ahogy látom a te nézeteddel is, hogy ezt nem látjátok be.....

Elméletben, ha regisztráltál a merengőre, azzal aláírtad az oldal szabályzatát, ezért azt hiszem, elvárható, hogy annak megfelelően viselkedsz, vagy legalábbis nem vonod kétségbe egyszerű olvasóként annak helyességét.

Bocsánat, hogy belepofáztam, és szerintem most már tényleg elég ebből, mert láthatóan úgyse fog születni megoldás.
még egyszer bocsánat.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 19:33 
Betűmániákus

Értem.
Hát, így már érthetőbb. Tájékozatlanság...az nem jó. Mindenesetre legalább sikerült tisztázni, mi való egy kritikába, és mi nem, valamint mi való a fórumra. :roll:
Sajnálom, hogy ilyen viták közepette lehetett eljutni a végre. :-S

Részemről túl van tárgyalva.
Shanon voltam, tényleg utoljára

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 19:26 
Zöldfülű

Még egyszer és mostmár szerintem utoljára: Shanonnak

Minden bizonnyal az én hibám, de csak olvasókén voltam jelen az oldalon egészen tegnap előttig, és nem tudtam se a lehetséges fórumokról, se a szabályokról. Lehet, hogy mielőtt belevetettem magam az olvasásba kutakodnom kellett volna és utánajárni, de nem tettem meg. Tehát nem a fejleharapástól való félelem akadályozott meg a helyes cselekedetben hanem a tudatlanság. Nem mentesít az elkövetett hibák alól, de eszembe se jutott, hogy ne véleményezhetnék kedvemre.

Lionelának:

Ne haragudj, de csak és kizárólag azért regisztráltam ide, mert körbekérdeztem hol lehet panaszkodni a kitörölt kritikák miatt. És amíg úgy nem éreztem, hogy személy szerint engem is sérelem ért, eszembe se jutott fórumozni, mert mint már fentebb és korábban említettem nem voltam tisztában az elkövetett hibák nagyságával (bár arról továbbra se vagyok meggyőződve, hogy ténylegesen ekkora hibának kell venni azokat a beszélgetéseket, de erről tényleg nem érdemes a továbbiakban vitázni, felfogtam, hogy nekem nemtetsző szabályozás vonatkozik a véleménynyilvánításra). Erről ennyit.

Még egyszer köszönöm a felvilágosítást, és ezentúl más módot keresek a véleményem közlésére.

Eszter

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 19:25 
Könyvmoly

Ajjmááá, ez már kezd átmenni gyerekeskedésbe... Szerintem itt akár vége is lehetne, ahogy Lionela írta...
Mert ezekkel a hozzászólásokkal ám az íróhölgyet is minősítitek, remélem tudjátok, és egyáltalán nem pozitív irányba... Merthogy, ahogy Spirit Bliss mondta "Mert minden egyes megnyilvánulás az olvasóktól az író felé egy-egy szeretetdarabka."
Namost, okés, megkapta a szeretetdarabkát, de azzal, hogy törölték, ő ugyanúgy megkapta... vagy nem? Ne állítsuk már be őt a háta mögött egy olyan embernek, akit csak a kritikák SZÁMA érdekel...
Még jópármindenről lenne véleményem, de... inkább nem mondok semmit, így is eléggé beleszólok olyanba, amihez lényegében nekem nincs közvetlen közöm.
Erre nem kérek választ, vagy ha valaki hozzá akar fűzni valamit, tessék azt pü-ben mondani nekem, köszönöm :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 19:12 
Szárnybontogató

Lionela írta:

És egy apróság így a végére: Érdekes módon egyből megtaláltátok a fórumot, ha valami nem a szátok íze szerint történt. Azelőtt, saját bevallásotok szerint eszetekbe se jutott a fórum... Hm... Érdekes... :roll:

Van egy szabály. Kritikák törölve. Hasonló viselkedés szintén nem lesz tolerálva, akármilyen kifogásokat is keres bárki. Pont. Zárjuk le a dolgot.

Azért találtuk meg a fórumot, mert veletek másképp nem tudtunk kommunikálni. Barterikával igen, ezért nem is kerestünk más helyet a kommunikációra, mert nem tudtuk, hogy a kritikáknál nem szabad.

Igen, van egy szabály, ami ebben az esetben rossz volt véleményem szerint (ettől még más szerinte lehet jó, én elfogadom, ha más másképp látja). Ezen változtatni már nem lehet. Én csak egyetlen összefoglaló véleményt akartam írni, hátha attól esetleg változik a véleményetek. Ha nem az sem lett volna baj, csak próba, szerencse... De rögtön letámadtatok, holott, én eddig végig normális hangnemben kommunikáltam, szóval, köszönöm a segítséget annak az egy adminnak, aki kedves és megértő volt. A témához több hozzászólni valóm nincs. És a Merengőre továbbra is csak Barterika miatt járok majd. Köszönöm, hogy meghallgattatok.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 19:11 
Betűmániákus

Nemrendor írta:
Bocsánat, de ezt muszáj leírnom: Shanonnak

Ha és amennyiben egy szereplő viselkedése elborzaszt, felháborít, vagy akár pozitív irányban hasonlatosan mély benyomást tesz rád, és annyira magadhoz közelinek érzed mintha élő és általad ismert személyről lenne szó, és a véleményedben támadod, vagy épp megvéded a viselkedését az az írónak visszajelzés, hogy mi az amit az olvasok nem olvasnak szívesen, vagy éppen hogy igenis szívesen olvasnak. És elismerés, hogy ennyire mély benyomásokat képes kelteni az olvasókban. Az hogy nem minden olvasó ért egyet abból fakad, hogy emberek és különbözőek vagyunk. Ezek nem csak a többi olvasónak szóltak, hanem az írónak is! És jelen esetben Erika élvezettel és szívesen olvasta, és miután a viták lezárultak többnyire véleményezte és válaszolt rájuk. Nem, valóban nem mindegyikre, de minden vitánál legalább egyszer ő is kifejtette a véleményét!

Én értem is, annak pedig külön örülök, hogy Erika vette a fáradtságot és még be is kapcsolódott a vitába, esetleg válaszolt is. Kevés az ilyen...
Csak épp itt a bibi :vita
Erre való a Fórum. Az ember fejét nem harapják le adminok. Kértek egy Twilight vélemények topicot, vagy mi tom én milyet, és mehet a móka. Oda hozzá nem értő nem kontárkodik bele... :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 19:05 
Zöldfülű

Bocsánat, de ezt muszáj leírnom: Shanonnak

Ha és amennyiben egy szereplő viselkedése elborzaszt, felháborít, vagy akár pozitív irányban hasonlatosan mély benyomást tesz rád, és annyira magadhoz közelinek érzed mintha élő és általad ismert személyről lenne szó, és a véleményedben támadod, vagy épp megvéded a viselkedését az az írónak visszajelzés, hogy mi az amit az olvasok nem olvasnak szívesen, vagy éppen hogy igenis szívesen olvasnak. És elismerés, hogy ennyire mély benyomásokat képes kelteni az olvasókban. Az hogy nem minden olvasó ért egyet abból fakad, hogy emberek és különbözőek vagyunk. Ezek nem csak a többi olvasónak szóltak, hanem az írónak is! És jelen esetben Erika élvezettel és szívesen olvasta, és miután a viták lezárultak többnyire véleményezte és válaszolt rájuk. Nem, valóban nem mindegyikre, de minden vitánál legalább egyszer ő is kifejtette a véleményét!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 19:04 
Ó-nagy-admin "backstage"

Oké. Lassan lezárhatjuk a dolgot, mert nagyon úgy tűnik, hogy csak a byteokat foglaljuk a tárhelyen vele, ugyanis látszólag semmi értelme nincs.

Mindenki szépen elmondja a maga véleményét, és tesz a másikéra. Ez van.

Sprit Blissék szemlátomást még mindig nem értik mi volt velük a probléma, és amondó vagyok ezek után már nem is fogják, vagy nem akarják.

A merengő kritikarésze arra való, amire a neve is utal: kritikákra, azaz véleményekre a mű kapcsán, nem csevegésre. Azért hoztuk létre a fórumot, azon belül is ficblogokat, és egyéb csevegő topikokat, hogy ott meglehessen tenni.
Az hogy ki hogy csókolózik, milyen könyveket hol tud letölteni nem kritika, és őszintén szólva, ha nálam írkálnának ilyet, saját kezűleg törölném őket. Ezzel ugyanis marhára nem vagyok előrébb mint író, nem tudtam meg semmit (max. azt hogy olvasóimat jobban érdekli más könyvet utáni kutatás, mint az én történetem).
Ilyen hozzászólások mindenhol törlésre kerülnek, ha találkozunk vele. Ez nem személyes hadüzenet volt. Bár megjegyzem ezzel jelenséggel máshol nem igen találkoztunk. Egy-két hozzászólás mindenütt akad, de hogy valaki 150 kritikán keresztül elemezze, most hányadikként is kritizált!

A kritikák törlésre kerültek. Pont. Ez ellen már nem lehet semmit tenni.
Ha ismét offolni kezdtek , ugyanúgy törlésre kerülnek azok is.
Ez a szabály, ez van, ezt kell szeretni vagy nem szeretni.
Az adminok azért vannak, hogy fenntartsák a rendet. Ezt is lehet szeretni, vagy nem szeretni. Mi se élvezzük, hogy minden egyes segítő próbálkozásunkért egyesek nekiállnak a csapatot fikázni, de szintén ez van. A munkákkal jár.

Ha beszélgetni akartok uccu neki, itt a fórum. Két kattintáson múlik a dolog. (Barterika művét kikeresni, a kritkákat megnyitni, megjegyzem tovább tart).
Aki erre lusta, ott van az MSN, e-mail, milliónyi chat szoba, modern világunk páratlanul sok mindent nyújt ezügyben.

És egy apróság így a végére: Érdekes módon egyből megtaláltátok a fórumot, ha valami nem a szátok íze szerint történt. Azelőtt, saját bevallásotok szerint eszetekbe se jutott a fórum... Hm... Érdekes... :roll:

Van egy szabály. Kritikák törölve. Hasonló viselkedés szintén nem lesz tolerálva, akármilyen kifogásokat is keres bárki. Pont. Zárjuk le a dolgot.

Kép

MyAnimelist

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Lionela 2009 augusztus 02 (vasárnap), 19:08-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 19:04 
Szárnybontogató

Ananke írta:
Ez nyilvánvalóan így van, de ha beszélgetésekből, egyes emberektől szeretnék ihletet nyerni, akkor meg szoktam keresni őket emailben vagy msnen, vagy egyéb úton-módon.

Ahogy látom az alapvető kritika felfogásunk különbözik. Erre nem nagyon tudok mit mondani, szemlátomást nem lehet téged észérvekkel meggyőzni.

Azt tudom mondani, hogy az adminoknak pedig ezek nem számítanak kritikáknak, az ilyen beszélgetés - ahogy Jan is írta - a ficblogba való.

Igen, most már tudom, hogy ide való lenne a szabályok szerint, de mint lentebb írtam már, eszembe sem jutott, hogy fórumra kéne jönni véleményt nyílvánítani, ahogy szerintem, másnak sem, mert nem akartunk fórumozni, én nem is jártam ide egyáltalán ezelőtt. Egyszerűen csak egymással és Barterikával akartunk kommunikálni egy-egy fejezet után, és mivel azt sem tudtuk milyen topikok vannak a fórumon, úgy véltük, hogy ezt nyugodt szívvel megtehetjük a hsz-eknél is.
Ha valaki pl. nekem szólt volna, mikor elmélkedtünk, hogy ezt inkább fórumon, akkor átjöttem volna ide. Nem ezzel van a gondom.
Hanem azzal, hogy ha már leírtunk valamit, mivel nem tudtuk, hogy nem szabad, akkor azt miért kell rögtön radikális módon törölni, és ezzel elvenni valakitől valamit, ami a lelkének jól esett.
Én a helyetekben megmondtam volna, hogy menjetek fórumra, amit eddig leírtatok, nem kellett volna, de ha már fáradtatok vele, és Barterikának jól esik megtartani, akkor maradjon, de a későbbiekben egy topikban beszéljetek ezekről a témákról.
Szóval, nem azzal van a gondom, hogy szóltatok, hogy ne ott, vagy hogy mit tartotok kritikának, mit nem, hanem azzal, ahogy lerendeztétek a dolgot.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 19:00 
Betűmániákus

Spirit Bliss írta:
shanon widow írta:
A legjobb az egészben, hogy a kritika nem az egymás közötti véleményezésre való, hanem arra, hogy az írónak írd le a véleményed a műről.
Azt pedig meg lehet írni e-mailben, hogy mit írt barterika a frissekről. Esetleg tájékoztasson a kritikák között vagy küldjön körlevelet. A kritikás doboz nem összekeverendő a chat-dobozzal... :roll:
És ezeket az elmélkedéseket - ahogy ti neveztétek - e-mailben is ugyanolyan szépen ki lehetne tárgyalni...

Ezerbocs

Bocsi, de e-mailben hogy küldje el bárki a gondolatait az összes érdeklődő olvasónak és Barterikának is? Ennek pont az volt a lényege, hogy mindenkit érdeklő dolgokról beszélgettünk közösen úgy, hogy Barterika is tanuljon belőle.

Szépen: elkéred a címet: továbbit-katt ennyi. Igen, hosszadalmasabb, unalmasabb, de ahhoz, hogy elkerüld a hasonló vitákat az ilyen oldalon, tökéletes. Körlevél? Ma már minden idejárónak van legalább egy e mailcime. Esetleg itt a fórum. Kértek egy topicot és mehet a banzáj. Mi is ezt tesszük- :wink:
Néha fájdalmas a szűklátókörűség...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 18:56 
Szárnybontogató

shanon widow írta:
A legjobb az egészben, hogy a kritika nem az egymás közötti véleményezésre való, hanem arra, hogy az írónak írd le a véleményed a műről.
Azt pedig meg lehet írni e-mailben, hogy mit írt barterika a frissekről. Esetleg tájékoztasson a kritikák között vagy küldjön körlevelet. A kritikás doboz nem összekeverendő a chat-dobozzal... :roll:
És ezeket az elmélkedéseket - ahogy ti neveztétek - e-mailben is ugyanolyan szépen ki lehetne tárgyalni...

Ezerbocs

Bocsi, de e-mailben hogy küldje el bárki a gondolatait az összes érdeklődő olvasónak és Barterikának is? Ennek pont az volt a lényege, hogy mindenkit érdeklő dolgokról beszélgettünk közösen úgy, hogy Barterika is tanuljon belőle.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 18:56 
Fanfic-faló

Spirit Bliss írta:
Ananke írta:
Akkor lehet velem van a gond, mert író vagyok, de egy olyan, a történetemhez szervesen nem kapcsolódó, de azáltal életre hívott, élettapasztalatokról, személyes élményekről szóló eszmecsere, ami a nekem szóló kritikák közt folyik oldalakon át, és én érdemileg nem tudok hozzászólni, nem öröm.
Inkább kellemetlen, és mivel a kritikaíróimról van szó különösen.

Azért visszajelzés és visszajelzés közt van különbség. Nem véletlen van a kritikának egy bizonyos funkciója, leírhatom én az élettörténetem is, mondván a mű váltotta ki az emlékezést, attól az mégsem lesz kritika.

A személyes eszmecsere, amit mi a karakterek alapján folytattunk, igenis tanulságos volt Barterikának, és bármelyik írónak az lenne. Mert ebből látja, hogy gondolkoznak a témáról az olvasók, milyen tapasztalatokat éltek át, és ezáltal át tudja gondolni a karaktere személyiségét, vagy későbbi írások karaktereinek megformálásánál fel tudja használni ezeket. Íróként azt tanácsolom neked, hogy minden szóra légy nyitott, amit az olvasóid írnak neked, mert sosem tudhatod, miből tanulsz, és mit tudsz később felhasználni.

Ez nyilvánvalóan így van, de ha beszélgetésekből, egyes emberektől szeretnék ihletet nyerni, akkor meg szoktam keresni őket emailben vagy msnen, vagy egyéb úton-módon.

Ahogy látom az alapvető kritika felfogásunk különbözik. Erre nem nagyon tudok mit mondani, szemlátomást nem lehet téged észérvekkel meggyőzni.

Azt tudom mondani, hogy az adminoknak pedig ezek nem számítanak kritikáknak, az ilyen beszélgetés - ahogy Jan is írta - a ficblogba való.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 18:54 
Betűmániákus

Ezerbocs

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 18:52 
Szárnybontogató

Ananke írta:
Akkor lehet velem van a gond, mert író vagyok, de egy olyan, a történetemhez szervesen nem kapcsolódó, de azáltal életre hívott, élettapasztalatokról, személyes élményekről szóló eszmecsere, ami a nekem szóló kritikák közt folyik oldalakon át, és én érdemileg nem tudok hozzászólni, nem öröm.

Azért visszajelzés és visszajelzés közt van különbség. Nem véletlen van a kritikának egy bizonyos funkciója, leírhatom én az élettörténetem is, mondván a mű váltotta ki az emlékezést, attól az mégsem lesz kritika.

A személyes eszmecsere, amit mi a karakterek alapján folytattunk, igenis tanulságos volt Barterikának, és bármelyik írónak az lenne. Mert ebből látja, hogy gondolkoznak a témáról az olvasók, milyen tapasztalatokat éltek át, és ezáltal át tudja gondolni a karaktere személyiségét, vagy későbbi írások karaktereinek megformálásánál fel tudja használni ezeket. Íróként azt tanácsolom neked, hogy minden szóra légy nyitott, amit az olvasóid írnak neked, mert sosem tudhatod, miből tanulsz, és mit tudsz később felhasználni.

Egyébként, lehet, hogy téged zavarnak ezek a típusú hsz-ek, de Barterika kifejezetten örült nekik, mert tanulságosnak találta őket ő is, és sajnálja, hogy megfosztottátok őt ezektől. Az, hogy téged nem érdekelnek dolgok, nem jelenti azt, hogy jó, ha elveszed másoktól is őket.

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Spirit Bliss 2009 augusztus 02 (vasárnap), 18:55-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 18:48 
Fanfic-faló

Spirit Bliss írta:
Ananke írta:
Ahogy nézem, Spirit Bliss leírta az egész vita kulcsát: a kritika vélemény a történetről az írónak címezve. Nem a másik kritikaírónak, nem másnak, hanem a történet írójának. Minden egyéb, bárki másnak szóló hozzászólás nem kritika, és a ficblogban a helye, vagy magánbeszélgetésben az olvasók közt.

A vita többi részéhez nem látom értelmét hozzászólni, az admintársaim és mások is leírták már a helyes nézetet, egyedül ez a kérdés az, amiben még nem láttam ezt az egyértelmű és vitát eldöntő tényt.

Idézet:
Mert minden egyes megnyilvánulás az olvasóktól az író felé egy-egy szeretetdarabka.

Erről beszélek. Az író felé.

Félreértettél, de nagyon. Az is szeretetdarabka és visszajelzés az írónak, ha látja, hogy az olvasói egymás között elmélkednek. Ez ugyanúgy neki is szól. Ugyanúgy tanul belőle, ugyanúgy le tudja szűrni belőle, hogy mennyire tetszik az olvasóknak a történet, és ugyanúgy örömmel tölti el.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 18:44 
Szárnybontogató

Ananke írta:
Ahogy nézem, Spirit Bliss leírta az egész vita kulcsát: a kritika vélemény a történetről az írónak címezve. Nem a másik kritikaírónak, nem másnak, hanem a történet írójának. Minden egyéb, bárki másnak szóló hozzászólás nem kritika, és a ficblogban a helye, vagy magánbeszélgetésben az olvasók közt.

A vita többi részéhez nem látom értelmét hozzászólni, az admintársaim és mások is leírták már a helyes nézetet, egyedül ez a kérdés az, amiben még nem láttam ezt az egyértelmű és vitát eldöntő tényt.

Idézet:
Mert minden egyes megnyilvánulás az olvasóktól az író felé egy-egy szeretetdarabka.

Félreértettél, de nagyon. Az is szeretetdarabka és visszajelzés az írónak, ha látja, hogy az olvasói egymás között elmélkednek. Ez ugyanúgy neki is szól. Ugyanúgy tanul belőle, ugyanúgy le tudja szűrni belőle, hogy mennyire tetszik az olvasóknak a történet, és ugyanúgy örömmel tölti el. Az a baj a Merengő szabályaival, és ahogy látom a te nézeteddel is, hogy ezt nem látjátok be. Pedig így van. Amit mi egymás között beszélgettünk a ficcel kapcsolatban az olvasókkal, az ugyanúgy Barterikának is szólt. Egymásnak, de Barterika miatt és neki is írtuk.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 18:35 
Fanfic-faló

Idézet:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 16:44 
Fanficbúvár

Már elnézést, tudom nem telefon, nem bele-duma, de...

... a sértettség és a sértések között bizony nagy szakadék tátong.
Nem mindegy, hogy hozzám valaki sértéseket vág, vagy elmondja a sértettségeit.

Itt a gondokat kell elmondani, nem pedig lehordani a sárga földig azt, ami nem tetszik.

Értelmes emberek vagyunk, tudjunk már együttműködni.

Ennyi voltam.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 16:36 
Zöldfülű

Aryanna,

Én nem azt írtam, hogy nem érdemeltem meg a kemény visszavágás, mert megérdemeltem, hanem azt kérdeztem miért ezt a nevet adták a fórumnak, ha és amennyiben rossz néven veszik. Mármint normál esetben (eltekintve tőlem és az alpári megnyilvánulásomtól), ha panaszok és sértegetések nevet vesszük akkor nekem az az evidens hogy ott lehet panaszkodni és sértegetni, nem szükséges, de lehet. Én se vettem rossz néven sőt meg se lepődtem mikor hasonlóan kemény szavakkal válaszoltak. És bár bocsánatot kértem, mert tényleg elszégyelltem magam az írásom miatt másnapra, szerintem a sértegetve panaszkodik cím alá beletartozhat az ilyen megszólalás is... Persze lehet, hogy rosszul látom. Ezért is kérdeztem rá, miért ez a név lett választva erre a fórumra.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: csak pár kérdés
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 15:57 
Sztorihajhász

Nemrendor írta:
Kedves adminok!

Lenne egy érdekes kérdésem, illetvet több is, remélem nem gond.

1: Tudom, nagyon alpári és bunkó volt az első hozzászólásom (ezért is kértem tök magamtól másnap reggel bocsánatot, mert nem jellemző rám az ilyen fajta viselkedés, és emiatt nem lepődtem meg a gorombább válaszokon se, mert igenis megérdemeltem) de miért az a neve a fórumnak, hogy panaszok és sértegetések, ha rossz néven veszitek, ha valaki sértegetve panaszkodik?
Ezt csak a kíváncsiságom miatt kérdezem.

Mostmár nekem is bele kell szólnom...
Valóban a topik azért jött létre, hogy az elégedetlen felhasználók elmondják a véleményüket, de milyen dolog lenne, ha mi állandóan csak panaszkodnánk, ők pedig nem reagálhatnának, merthogy a toőik a sértegetések miatt jött létre... ez nem lenne fair. Emellett akár tetszik akár nem az oldalon az adminok dirigálnak, és én, bár nem olyan régóta vagyok felhasználó, gyakran olvasgatok az adminredszerrel kapcsolatos topikokban, mert kiváncsi vagyok rá, hogy hogyan is működik, sőt vannak olyan gyermeki álmaim, hogy egyszermajd nagyon sokára én is admin leszek, de ezt hagyjuk xD... Szóval csak azt akartam mondani, hogy én még nem találkoztam olyannal, hogy egy admint elküldtek volna a többiek, csak azért mert a nagyérdeműnek nem tetszett...

Be kell ismernünk nekünk halandó felhasználóknak, hogy egyetlen egy admin sem azért van az oldalon, hogy dirigálhasson, hanem hogy segítsen nekünk, mert szerintem sokkal többet tesznek az oldalért, mintahányszor néha bunkó, néha kedves felhasználók felveszik a kesztyűt, hogy ők most húdenagyon kioktatják kedvenc adminjainkat. Viszonylag összetartó csapatot alkotnak, úgyhogy ha valaki lázadni kezd ellenük száz százalék, hogy a többi admin meg fogja védeni... szerintem halál felesleges bunkó módon eléjük álni, hogy csasszék meg minden rossz. Ez nem így van, szerintem ez az oldal igenis jó, és hasznos dolog hogy vannak adminok, minden értelemben, mert mindenhol, akár egy weboldal, akár bármi más kell egy-két vezető ember mert különben elszabadul a pokol, nem mondok példát, mert nem politizálunk a merin, de azthiszem mindenki tudja mire gondolok...
Szóval a véleményünk lehet hangoztatni, azért van a topik, de nem tilthatod meg senkinek, hogy megvédje magát...

Köszönöm a figyelmet...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 15:51 
Szárnybontogató

Nekem már csak egyetlen meglátásom van... És ezzel nem vitázni szeretnék, csak kifejezni az érzéseimet és gondolataimat.

Ha az én hozzászólásaim közül, akár csak egyet is törölne valaki, valószínűleg sírva fakadnék. Mert minden egyes megnyilvánulás az olvasóktól az író felé egy-egy szeretetdarabka. Legyen az akár építő jellegű, hosszan kifejtett kritika, vagy csak egy érzelemkifejező "Mikor lesz fent az új fejezet?" hozzászólás. Mert ez utóbbi is, habár nem ad semmit szellemileg, érzelmileg nagyon is sokat ér. Barterika tényleg nem az az író, aki a kritikákra hajtana, ahogyan én sem, de ha már megkapjuk őket, akkor mindet meg is becsüljük, ahogyan az olvasóinkat is.

Ne értsetek félre, itt most nem a "Te hány éves vagy?" vagy a "Milyen napod volt ma?" kritikákat sajnálom, hanem azokat, amik bár rövidek és egyszerűek voltak, és valószínűleg tényleg nem volt semmi szellemi értékük, mégis lelkileg sokat jelentenek egy írónak. És azokat is sajnálom, amik bár beszélgető jellegűek voltak, azért jöttek létre, mert Barterika fice volt annyira zseniális, hogy megmozgatta az érzéseinket és az agytekervényeinket. Azt hiszem, nem véletlen, hogy az ő ficéhez írtunk olyan sok, a Merengő szabályai szerint, törlésre ítélendő hsz-t, mert az ő fice elgondolkoztatott minket. És szerintem, ez egy jó mű dolga.

Megértem én a Merengős adminokat, csak a dolgukat végezték. Vannak itt szabályok, és aszerint dolgoznak. Ez van... Nekünk muszáj elfogadnunk, és maximum annyit tehetünk, hogy felhívjuk arra a figyelmet, hogy néhány szabály nem feltétlenül jó a véleményünk szerint. Persze, mások szerint, meg lehet, hogy igen... Nem látom át az egész rendszert a Merengőn, így nem tudom, milyen szabályokra van szükség, hogy rend legyen, de úgy érzem, ez a kritikatörlős szabály most, ebben a konkrét esetben igazságtalan és káros szabály volt. Más esetben, lehet, hogy hasznos és szükséges... Ezt én kívülállóként tényleg nem tudhatom.

Én csak azt sajnálom, hogy Barterika zseniális író, mégis most rossz érzést okozott neki sok, érzelmileg értékes kritika elvesztése, miközben a Merengő tele van olyan ficekkel, amiknek a kritikáinál ugyanúgy vannak chatelések és olyan típusú hsz-ek, mint amiket Barterikánál töröltek, csak épp, mivel azok az írások kevésbé népszerűek, így a szabályzat szerint törlendő kritikák száma is kevesebb, és azoknak nem ugranak neki az adminok, hogy azonnal törölni kell őket. Így Barterika elvesztette a kritikáit, mivel zseniális író, és sok olvasó írt neki a szabályzat szerint törlendő hsz-t, míg aki kevésbé jó és/vagy népszerű író, megtarthatja a szabályzat szerint felesleges hsz-eket. Az én meglátásom szerint, ez nem igazságos, és rossz a rendszer. De ez csak az én meglátásom. És bocsánat, de hálát adok az égnek, hogy az én ficeim kritikáihoz már csak én nyúlhatok, mert ha egy is eltűnne közülük, tényleg sírva fakadnék, mert az szörnyű érzés egy igazi írónak, ha elveszik tőle az olvasói szeretet kifejeződésének egy részét. Mintha valaki kitépne pár oldalt az emlékkönyvéből vagy a naplójából az embernek azzal az indokkal, hogy szerintem, azokon az oldalakon értelmetlen dolgok voltak.

Egyébként, köszönöm, hogy az adminok tényleg segítőkészen álltak a kérdéshez (legalább is, akivel én beszéltem), és megértettem, hogy ők tényleg nem tehetnek semmiről sem. Egyszerűen ez a Merengő, és itt ezek a szabályok.

Sajnálom, hogy nem jutott előbb eszünkbe, hogy inkább a fórumon nyilvánítsunk véleményt a KUNY-ról, de szerintem, ahogyan én sem, még egy csomó olvasó nem szokott itt fórumra járni (sőt, én jó ideig azt sem tudtam, hogy van a Merengőnek fóruma). Én mondjuk, most már az oldalra is csak Barterika miatt jövök, szóval, tényleg eszembe sem jutott, hogy más lehetőségem is van az érzéseim és gondolataim kifejtésére, mint a ficnél a kritikák rész. Szóval, sajnálom, hogy a fórumra nem gondoltam/tunk előbb, és emiatt egy csomó értékes hozzászólás is elveszett (az értékteleneket nem sajnálom, félreértés ne essék...).

Azt hiszem, ennyi lett volna a meglátásom. Még egyszer köszönöm annak a bizonyos adminnak, hogy meghallgatott, és tényleg segíteni próbált. És azt hiszem, sok dolgot megértettem az adminkodással kapcsolatban, amit eddig másképp láttam. Sajnos, a kritikák törlésének szabályaiban nem értek egyet veletek, de hát, azért szép az élet, mert mind mások vagyunk és másképp gondolkozunk. :-) Csak szörnyen sajnálom Barterikát, mert tudom, hogy mit érezhet most. :-(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: csak pár kérdés
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 14:51 
Fanfic-faló

.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hudakk03 2013 december 04 (szerda), 20:19-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 14:36 
Betűmániákus

Nemrendor írta:
Kedves Shanon Widow!

Úgy hogy Erika azon írók közé tartozik, akiket már nem moderálnak, hanem egyből felengedik, mert régi és minőségileg kifogástalan munkái vannak.

Ééértem...De gondolod, hogy valamelyik admin nem olvas néha-néha bele, ha annyira jó? :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 14:21 
Zöldfülű

Kedves Shanon Widow!

Úgy hogy Erika azon írók közé tartozik, akiket már nem moderálnak, hanem egyből felengedik, mert régi és minőségileg kifogástalan munkái vannak.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 14:06 
Betűmániákus

Elnézést, hogy bepofázok, dee...
Hogy érted azt, hogy nem olvassák el? Szerinted ki nézi át, ki moderálja???

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: csak pár kérdés
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 02 (vasárnap), 14:02 
Zöldfülű

Kedves adminok!

Lenne egy érdekes kérdésem, illetvet több is, remélem nem gond.

1: Tudom, nagyon alpári és bunkó volt az első hozzászólásom (ezért is kértem tök magamtól másnap reggel bocsánatot, mert nem jellemző rám az ilyen fajta viselkedés, és emiatt nem lepődtem meg a gorombább válaszokon se, mert igenis megérdemeltem) de miért az a neve a fórumnak, hogy panaszok és sértegetések, ha rossz néven veszitek, ha valaki sértegetve panaszkodik?
Ezt csak a kíváncsiságom miatt kérdezem.

2: Értem én, hogy valahogy korlátozni kell a hozzászólásokat, de ha nem olvassátok el a történetet, honnan tudhatjátok, hogy mi az ami tényleg nem a témához kapcsolódik (több olyan történet is van ahol a fejezet végén egyes írók kérdéseket tesznek fel az olvasóknak, ezek válaszai bár nem kapcsolódnak az adott fejezethez, de a történethez igen...).

3: Titeket miért zavarnak az el-el kalandozó hozzászólások (és itt most nem a ki milyen zenét, könyvet, háziállatot szeret félékre gondolok, hanem az történet kapcsán kialakult vitákra), ha az írót nem zavarja, sőt a válaszaiból kitűnik, hogy élvezi, hogy ekkora hatással van az olvasóira a története?

4: Ez már nem kérdés, de azért leírom: Én nem vagyok twilight rajongó, csak egyetlen ilyen témájú történetet olvasok, az pedig a KUNy. A PD-s történetekből azt szeretem amiknek semmilyen sorozat, könyv, vagy film alapja sincs, hanem saját kútfőből kitalált történetek és szereplők/személyiségek vannak. Mert ebben látom igazán a nagy fantáziát, és ilyen történet jó pár akad a PD-n. De vettem a fáradságot és visszaolvastam a fórum korábbi hozzászólásait, így rájöttem hogy az 1-2 napos (esetleg hosszabb) várakozás normális, ezért is nem említettem a második levelemben ezt a problémámat újra, mert beláttam, hogy alaptalan.

5: És végül de nem utolsó sorban komolyan gondoltam, hogy segítenék az adminok munkájába, de a stílusom miatt nem lepődtem meg a visszautasításon. Ennek ellenére továbbra is szívesen segítenék, ha igény lenne rá.

Előre is köszi a válaszotokat:

Eszter

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 01 (szombat), 23:41 
Írópalánta

Luna Aurora írta:
nem, az üres csaló kritikákat töröljük magunktól is ha látjuk, nem hiszem, hogy ehhez külön jóváhagyást kéne kérnünk, az nem érdem, ha vkinek abból sok akad

egyébként meg de, én modizás után át szoktam futni a kritikákon is azoknál, amelyek már régebb óta vannak a listában, mert úgyis jönnének kérni a törlést

harmadrészt pedig hogy az eddigi témához kapcsolódjak, én voltam az, aki jelen esetben teljesen véletlen beleolvasott barterika kritikáiba, és mikor láttam, mikről írnak, szóltam, hogy tessék abbahagyni, mert komoly törlés lesz, szóval ez amolyan szúrópróbának is minősülhet, de egyszerűen csak belenyúltam

Jaaa, értem, köszönöm. :) De akkor ezek szerint nem minden történetet futtok át, csak a kurrenseket, meg akiknél gyakori, hogy törölni kell - jól értem, ugye?

Útáljuk Együtt az Egyetemi Szervezést Klub - gyere, csatlakozz te is!

"Ne a tükröt hibáztasd, a te pofád ferde!" (Gogol)

Ars longa, vita brevis.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 01 (szombat), 20:38 
Billentyűzetgyilkos

Laurenar írta:
*muszáj belepofáznia*

Lehet, hogy csak én vagyok lassabb kicsit az átlagnál, de én eddig azt hittem, hogy csak akkor töröltök kritikát, ha az író direkt kéri. :shock: Úgy értem, minthogy millió-egy történet van itt, el nem tudom képzelni, hogy a napi negyvenes moderálnivaló-lista végén még nekiálltok átnézni a friss kritikákat (és képzelem, hogy abból sem kettő jön naponta), és kigyomlálni, ami nem odavaló. Vagyis, akkor vagy az marad, hogy az író szól, vagy pedig szúrópróbaszerűen kivesztek egy-egy történetet, és annak nézitek végig a kritikáit... :?:
És ha ez utóbbi, akkor mi alapján? $?

Félreértés ne essék, nem akarok itten lázítani vagy mi (pláne, hogy nem tudom, milyen szóban forgó kritikákat töröltetek), csak egyszerűen nem értem a rendszert, és szeretném megérteni. :)

nem, az üres csaló kritikákat töröljük magunktól is ha látjuk, nem hiszem, hogy ehhez külön jóváhagyást kéne kérnünk, az nem érdem, ha vkinek abból sok akad

egyébként meg de, én modizás után át szoktam futni a kritikákon is azoknál, amelyek már régebb óta vannak a listában, mert úgyis jönnének kérni a törlést

harmadrészt pedig hogy az eddigi témához kapcsolódjak, én voltam az, aki jelen esetben teljesen véletlen beleolvasott barterika kritikáiba, és mikor láttam, mikről írnak, szóltam, hogy tessék abbahagyni, mert komoly törlés lesz, szóval ez amolyan szúrópróbának is minősülhet, de egyszerűen csak belenyúltam

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 01 (szombat), 20:03 
Könyvmoly

shanon widow írta:
Mindemellett, szerintem Barterika se repes az örömtől a rengeteg beszélgetés olvasásán, amihez lehet, hozzá se tud szólni... :roll:

Persze, hogy nem tud, most mit írjon nekik? Ez a "kritikaírók" csevelye, én is hülye lennék belefolyni az egészbe (ha az én történetemmel csinálnák ugyanezt, bár amennyire felidegelném magam valószínű, hogy leállítanám a társaságot. Jó, én baterikát is megértem, nyilván nem akarja elveszteni az olvasóit meg csak örül a kritikáknak, de sok mindenre nem vegy velük). nem is ír rá válaszokat, mert nem tud semmit. Én is shanonnal és az adminokkal értek egyet. Ne a kritikák címszó alatt csevegjünk már, szerintem ez azért mégis pofátlanság...

bocsánat.

Kipof.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 01 (szombat), 16:46 
Betűmániákus

Kíváncsiságom ismét erősebbnek bizonyult nálam, így ránéztem a történet kritikáira és azt kell, írjam, még mindig rengeteg oda nem illő kis csevej van benne.
Én teljességgel egyet értek az adminokkal, és szerintem fair volt, hogy kitörölték azokat a "véleményeket". Egy kritikába nem illik a Te mit álmodtál? Mert én azt, hogy Edward és Bella összejöttek, és... (Megjegyzem, gőzöm sincs, hogy mi fán terem a történet, mert nem olvastam az igazi könyvet...)
Mindemellett, szerintem Barterika se repes az örömtől a rengeteg beszélgetés olvasásán, amihez lehet, hozzá se tud szólni... :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 01 (szombat), 16:26 
Könyvmoly

Laurenar írta:
*muszáj belepofáznia*

Lehet, hogy...

Hát, fogalmam sincs, mi alapján, de gondolom vagy azok, amiket ők is olvasnak és kritizálnak, vagy azok, amiknek feltűnően magas a kritikaszámuk. És teljes mértékben helyesnek tartom, hogy törölték azokat a kritikákat, ugyanis ha ellátogatok a top10-be, és a legtöbbet kapott kritikákat nézem, akkor nem azt szeretném látni elsőnek, amelyiknél eltrécseltek a kritikaírók egymással, hanem azt, ami sok-sok érdemleges, a történethez szorosan fűződő megjegyzést kapott, és nem 50%-ban ugyanazoktól az emberektől...
Elhiszem, hogy bosszantó, ha véletlen kitöröltek olyat is, ami esetleg építő jellegű, érdemleges kritika volt, de Piper jól mondta, az adminok is emberek!
Az okés, hogy - mint Spirit Bliss - érdeklődik valaki, hogy miért, mikor olyat írt, ami nem törlésre való, de a többiért jogtalan a reklamálás... szerintem... És ha annyira fontos volt az a véletlen kitörölt érdemleges kritika, nem hiszem, hogy túl sokba tartana újraírni... :)
Sajnálom, ha valakit megbántottam, nem ez volt a célom... :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 01 (szombat), 15:42 
Írópalánta

*muszáj belepofáznia*

Lehet, hogy csak én vagyok lassabb kicsit az átlagnál, de én eddig azt hittem, hogy csak akkor töröltök kritikát, ha az író direkt kéri. :shock: Úgy értem, minthogy millió-egy történet van itt, el nem tudom képzelni, hogy a napi negyvenes moderálnivaló-lista végén még nekiálltok átnézni a friss kritikákat (és képzelem, hogy abból sem kettő jön naponta), és kigyomlálni, ami nem odavaló. Vagyis, akkor vagy az marad, hogy az író szól, vagy pedig szúrópróbaszerűen kivesztek egy-egy történetet, és annak nézitek végig a kritikáit... :?:
És ha ez utóbbi, akkor mi alapján? $?

Félreértés ne essék, nem akarok itten lázítani vagy mi (pláne, hogy nem tudom, milyen szóban forgó kritikákat töröltetek), csak egyszerűen nem értem a rendszert, és szeretném megérteni. :)

Útáljuk Együtt az Egyetemi Szervezést Klub - gyere, csatlakozz te is!

"Ne a tükröt hibáztasd, a te pofád ferde!" (Gogol)

Ars longa, vita brevis.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 01 (szombat), 15:31 
Írópalánta

Nem kéne ide laikusként bepofátlankodnom, de mivel magam is nagy KUNy rajongó vagyok, és Twilight-fanfic író, meg kritikamániás, nem bírom visszafogni magam! :)

Szóval, mint említettem, én is nagyon szeretem Barterika történetét, valóban rendkívüli, minden egyes kritikát megérdemelt, amit kapott. Ugyanakkor nem hiszem, hogy Neki jó lett volna az amúgy is rengeteg kritika közül még azt is kikeresni, hogy melyik szól a történetéről, és melyik. Mert az elején szorgosan válaszolgatott, de lássuk be, mostanság már meg sem találja a kritikákat. Én íróként jobban örülök kevesebb kritikának, amik azonban többet tartalmaznak, mint: hánykor lesz ma friss?
Ez a tisztogatás már időszerű volt, mert ha a történet ébresztette is azt a gondolatot, hogy vajon megcsalás-e megcsókolni valaki mást, egy idő után már kicsit eltávolodtak a kedves kritizálók.
Barterikát pedig nem olyan írónak ismertem meg, akit a kritikák száma érdekelne, sokkal inkább a tartalmukra kíváncsi - szerintem.

A PD-s sztorikat szerintem nem bírálják szigorúbban, én legalábbis nem éreztem ilyesmit. De ahogy G Lamaro is írta, nem mindegyikük tud mit kezdeni egy Twilight fanfic láttán. Nem szeretheti mindenki! :)
A tartalmas kritikák kitörléséről pedig annyit, hogy nem hiszem, hogy direkt szemétkedtek. Előfordulhat, hogy véletlenül töröltek ki egyet, elvégre Ők is csak emberek. De nem is tudhatjuk, hogy mik voltak a követelmények a törlésnél...

Szerintem így is elég kritikája maradt Barterikának, és nyugodtan írhatunk még. Nem a számokkal, hanem a tartalommal kell elmondanunk Neki, hogy mennyire fantasztikusan ír! :)

Na, jó befogom a számat. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 01 (szombat), 13:21 
Zöldfülű

A reggeli levelem nem a reagálásra íródott, tehát az ismétlés abból fakad, hogy normálisan is le akartam írni mi volt a gondom.

És nem csak Spirit Bilssnek tűntek el hasonló összefoglaló hozzászólásai...

Azt nem tagadom, hogy esetlegesen részlegesen volt csak a történethez kapcsolható amiket írtam és eltűntek. De eddig se az off-os kritikák eltűnése zavart. Végig olvasva az, hogy ti mit tartotok nem odaillőnek, és az, amit én is ebbe a kategóriába sorolok elméletben nem különböznek... A gyakorlat meg más mutat, ha nem értünk egyet az eltűnt hozzászólások minősítésében. Én tudom magamról, hogy egy, pont Spirit Bliss-sel folytatott vitát kivéve, igyekeztem nem írni off-os hozzászólásokat, főleg az után hogy egy admint rászólt a társaságra. Ennek ellenére nem állítom, hogy ne lettek volna off-os kritikáim. De azokat igenis sajnáltam elveszteni a törölgetés miatt, amik az íróhoz és a műről szóltak.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 01 (szombat), 13:20 
Szárnybontogató

Drachiss írta:
Spirit: igen, ismerlek, régebben nagyon jókat beszélgettünk (még a Titanyikkom is neked köszönhetem :) ), ám jelen pillanatban valós jogosultságom nincs véleményt mondani, mivel annál a résznél nem én voltam az, aki törölt. Délelőtt az első fejezeteknél töröltem pár egyáltalán nem odavaló véleményt, azokkal kapcsolatban el tudom mondani, miért kellett lekerülniük, ám a tiéddel kapcsolatban nincs meg ez a jogom.
Eszternél más volt a helyzet, nála a hangnem és az általánosítás megadta ama "kiváltságot" (rossz szó, de jobbat nem találtam), hogy kifejthessem a véleményem.

Igen, értem, hogy nem tudsz mit mondani, mert nem te töröltél. Nos, én sem tudom, ki törölte az én hsz-emet, és a többit, ami szerintem, nem volt jogos... És igazából, nem is számít, mert nem bűnbakot keresek/ünk. Csak azt szeretnénk kérni, hogy máskor kicsit több odafigyeléssel történjen a kritikatörlés. Ahhoz az adminhoz, aki eddig is odafigyelt, nem szól a kérésem, csak ahhoz, aki olyan kritikákat is törölt, amiket nem kellett volna. Köszönöm, hogy meghallgattatok.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 01 (szombat), 13:10 
Sztorihajhász

Spirit: igen, ismerlek, régebben nagyon jókat beszélgettünk (még a Titanyikkom is neked köszönhetem :) ), ám jelen pillanatban valós jogosultságom nincs véleményt mondani, mivel annál a résznél nem én voltam az, aki törölt. Délelőtt az első fejezeteknél töröltem pár egyáltalán nem odavaló véleményt, azokkal kapcsolatban el tudom mondani, miért kellett lekerülniük, ám a tiéddel kapcsolatban nincs meg ez a jogom.
Eszternél más volt a helyzet, nála a hangnem és az általánosítás megadta ama "kiváltságot" (rossz szó, de jobbat nem találtam), hogy kifejthessem a véleményem.

A kandalló előtti szőnyegen lelt rájuk, amint azok erotikus hangokat hallatva siettek egymást odébb toloncolni, hogy minél többet kaphassanak a tűz melegéből. Eközben rút, förtelmes levet eregettek a szőnyegre.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 01 (szombat), 12:35 
Szárnybontogató

Jan Collie írta:
spirit bliss: nem kötekedés miatt, tényleg nem (nem is ismerem a szitut, csak külső szemlélő vagyok), de említenél pár gondolatot, amelyek a törölt kritikáidban voltak, és úgy érzed a történethez kapcsolódtak?
csak h tisztán lássunk.

Persze. Bár már nem emlékszem szó szerint, de mivel már csak egy rész van vissza a ficből, így írtam egy az egész történetre vonatkozó kritikát, amiben valami olyasmi volt, hogy: Én nem azért szeretem ezt a történetet, mert bele tudom élni magam a főszereplő helyébe, mivel nagyon sokszor nem értettem vele egyet a fic során, hanem azért, mert először is Barterika gyönyörűen ír, másodszor pedig képes a történettel hatni az érzéseinkre és gondolatainkra, márpedig szerintem, ez egy jó történet védjegye. Még felsoroltam pár dolgot, ami tetszett, de azt hosszú lenne most ide leírni.
A lényeg, hogy ez nem beszélgetés volt, és nem is elmélkedő párbeszéd, hanem így a végére összefoglalóan leírtam a véleményemet az egész ficről, ami szerintem, a fichez tartozó kritikának számít.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 01 (szombat), 12:28 
Fanfic-faló

spirit bliss: nem kötekedés miatt, tényleg nem (nem is ismerem a szitut, csak külső szemlélő vagyok), de említenél pár gondolatot, amelyek a törölt kritikáidban voltak, és úgy érzed a történethez kapcsolódtak?
csak h tisztán lássunk.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 01 (szombat), 11:58 
Szárnybontogató

Drachiss, ismersz már engem, régebben sokat beszélgettünk, azt hiszem, remélem, tudod, milyen ember vagyok, hogy gondolkozom stb.

Hidd el, a Kamaszkorom utolsó nyaránál olyan kritikákat is töröltetek, amik a történethez szorosan hozzátartozó, építő jellegű hsz-ek voltak - köztük az enyémet is. Nem az a baj, ha a sima chatelős kritikákat törlitek, ez érthető. Ha valaki csak annyit ír 200x-ra, hogy mikor lesz már új fejezet, és ezt törlitek, az is érthető. De tudom, mivel az én hsz-eimet is töröltétek, hogy olyan is törlésre került, aminek nem kellett volna. Azért írtam most be ide, mert ismersz, tudod, hogy nem vagyok egy balhés típus, aki bármi miatt szól, de tényleg így történt, ahogy leírtam.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: bocsi
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 01 (szombat), 9:13 
Sztorihajhász

Nemrendor írta:
A hosszas litániám lényege tehát egyfelől a bocsánatkérés a tegnap esti minősíthetetlen hozzászólásom miatt, másfelől egy kérés, hogy ne ész, és olvasás nélkül töröljétek a hozzászólásokat, mert nem mindenki érdemel kukát az esetleges nem szervesen a történethez kapcsolódó hozzászólásával.

Ps: Bár meg tudtam volna szerkeszteni az előző hozzászólásomat, szándékosan nem tettem, mert az az indulat igenis benne volt (van) a kritikák, hozzászólások radikális és nem körültekintő törölgetése miatt.

Előre is köszönöm a reagálást!

Eszter

Már leírtam egyszer, de akkor még egyszer: az, hogy "jajj, mennyire várom az új részt, most kedd van és akkor még ennyit meg ennyit kell aludni, és akkor majd Jacob..." - nem kritika. Főleg, ha minden egyes olvasó egymás után odaírkálja, hogy miért is várja, meddig is várja. Azt pedig bizton állíthatom, hogy senki nem törölt ész, vagy körültekintés nélkül.
Arra, hogy ki mit mennyire és hogyan, itt a fórum, a szerző létrehozhat egy ficblogot, ahol az ilyen üzenetek például közölhetőek. Ha annyira nagyon vágytok erre, akkor kérjétek meg rá - abban az esetben, ha még nincs neki.

A kandalló előtti szőnyegen lelt rájuk, amint azok erotikus hangokat hallatva siettek egymást odébb toloncolni, hogy minél többet kaphassanak a tűz melegéből. Eközben rút, förtelmes levet eregettek a szőnyegre.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 01 (szombat), 9:04 
Ó-nagy-admin "backstage"

Kedves Eszter!
Én ugyan nem vagyok admin (legalábbis itt nem), és csak pár hónapja olvasom a Merengőt, de úgy gondolom, eléggé átlátom a helyzetet, hogy válaszolhassak. Ugyanis minden kérdésedre létezik itt a fórumon leírt válasz, de egy kis logikus gondolkodással magad is kitalálhatod azokat. :)

De lássuk a konkrét válaszokat:
1. A beszélgetős kritikákat azért ritkítják az adminok, mert a beszélgetés nem a kritikák közé való, hanem ide a fórumba. Sok írónak van már ficblogja, ahol az írásairól (és nem másról) lehet beszélgetni. Ilyet tudtommal bárki nyithat, nincs korlátozás. Az egyéb témáknak pedig meg lehet találni a megfelelő topicot. A kritikákhoz a véleményedet kell írni, és ha az megbeszélést igényel, akkor azt már át kell vinni egyéb csatornára (fórum, msn, email, stb) A szemellenzős cenzúra pedig azért kell, mert másként elszabadulna a dolog. Az meg szerintem igazságtalan lenne, hogy az egyik helyen engednek bizonyos dolgokból, a másik helyen meg nem. Márpedig valahol határt kell szabni, hogy azt olvashassuk a kritikáknál, ami tényleg oda való, és ne mondjuk a tegnapi pasizós élményeket. (Hidd el, ha az adminok engednének, előbb-utóbb ilyenek is a kritikák közé kerülnének.)

2. Én azt tapasztalom, hogy az adminok nagyon is engedékenyek. Ha egy írást nem engednek fel, annak bizony oka van, amit általában az íróval közölnek is emailben.
Az, hogy te, vagy én nem találunk hibát egy történetben, még nem jelenti azt, hogy nincs is benne hiba. Az adminok naponta több tucat írást néznek meg, olvasnak el, és így jelentős gyakorlatra tettek szert a hibák felfedezése terén. Ezen kívül nem csak azok a hibák léteznek, és képeznek publikálási akadályt, amiket felsoroltál. Ha szeretnél némi képet kapni, mi készteti az adminokat visszautasításra, olvasd el a Merengőről merengőknek című írásgyűjteményt, ahol az adminok adnak tanácsokat az íróknak, hogy írhatnak jó történeteket. Illetve ajánlom az Adminlét fénypontjai című topicot, ahol a legdurvább hibákból kaphatunk ízelítőt.

3. Szerintem nem problémáznak többet az adminok a PD-s írásokkal, mint a többivel. Ha úgy látod, hogy lassabban engedik fel, vagy többet utasítanak vissza, az azért lehet, mert sokkal több PD-t töltünk fel, mint mondjuk Nagytermeset, MPK-t, vagy WVV-t. A lassú felengedésnek lehet még oka az is, hogy nem minden admin van képben a Twilight, anime, vagy mondjuk a Star Wars témakörben. Ilyenkor meg kell várni, amíg olyan admin keveredik a moderálandó történetek közelébe, aki viszont igen. (Mivel az adminok is emberek, nem ülhetnek napi 24 órában a gép mellett, lesve a moderálásra váró sztorikat.)

4. Az alpári önkifejezés elkerülésére javaslom, hogy ha felhúzod magad valamin, előbb nyugtasd meg magad, és csak utána írj. Nekem mindig bevált ez a módszer. :)

Egyébként bocsi, hogy én válaszoltam, de úgy gondolom, ha nem egy admin írja le mindezt, hihetőbb, és kevésbé tűnhet védekező jellegűnek. De gondolom, valamelyik admin is reagálni fog, eddig mindig megtették, hisz értünk dolgoznak. :)

Szerk.: Na már meg is előztek... :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 01 (szombat), 9:01 
Sztorihajhász

"Kedves" Eszter!

Megnyugodhatsz, reagálunk - én legalábbis biztosan.

1.) Mire jó, hogy ritkítjuk a kritikákat? Ehhez először is lássuk az alapokat, csak úgy nagy vonalakban:
- kritika: egy történetről, vagy a történet adott fejezetéről alkotott, írásbeli vélemény.
- OFF: olyan közlés és/vagy utalás, mely nem kapcsolódik az adott témához.
Na most, amikor XY leírja egy történet kritikáihoz, hogy mi volt a suliban, milyen könyvet olvasott, vagy éppen mit főzött ebédre, az off. Semmi köze sincs a történethez. Az pedig, hogy több ember is leírja egymás után jó néhányszor, hogy mennyire várja a következő fejezetet, szintén nem a kritikákhoz való. Van fórum, ahol a szerző létrehozhat egy topicot magának és a történeteinek, ott meg lehet beszélni az ilyesmit. Vagy, ha éppenséggel a tisztelt véleményezők már nagyon kétségbeesettek, és ujjaik csak úgy bizseregnek, hogy elmondhassák, mekkora lelkesedéssel várják már az új fejezetet, akkor írjanak a szerzőnek egy e-mailt, ugyanis kissé jogtalannak tűnik, hogy míg néhányan vért izzadnak, hogy legalább öt-tíz kritikát bezsebeljenek, addig egy másik szerző háromezren felüli véleményszámmal büszkélkedhet, mivel az olvasói nekiláttak trécselni a kritikáinal, vagy éppen heveny e-book keresési láz tört ki rajtuk, amit nem átallottak megosztani egymással.
Tehát, még egyszer, csak, hogy tiszta legyen:
- A történetről/fejezetről alkotott vélemény: kritikákhoz
- Kivel mi történt, mennyire várja az új fejit, miért várja, meddig várja, mit főzött, mit evett, milyen könyvet keres, milyen színű a fogszabályzója, stb.: chat, fórum, MSN, Skype, vagy bármely más olyan közeg, ahol lehetőség van arra, hogy az ilyen témákat az adott egyedek kitárgyalják.
De vigyázz! Az adminok ám itt is borzasztóan furfangosak! Sőt! Szinte démoniak! Mert a fórumon sem lehet ám bárhol megtárgyalni ilyesmit, hiszen itt is él az off-szabály! A mindenit! Mint szinte mindenütt, ugye - nézz meg akárhány fórumot, a legtöbb helyen ugyanezt a rendszert fogod látni.
Nemrendor írta:
És ha megteszitek miért nem veszitek a fáradságot hogy csak az olyan hozzászólásokat töröljétek amit ténylegesen nem oda illőek??

Azokat töröljük, amik ténylegesen nem odaillőek. Bár gondolom, kettőnknek teljesen más az elképzelése arról, mi az, ami odavaló, és mi az, ami nem.
Nemrendor írta:
És különben miért baj ha egy történet rajongói beszélgetni mernek? Milyen szemellenzős baromság már ez a gusztustalan cenzúra?

Mint fentebb szép hosszan leírtam: nem baj, hogy egy történet rajongói beszélgetni mernek - ha jól választják meg a helyet. Ez a gusztustalan cenzúra pedig nem más, mint egy visszafogott kis intézkedés az adminok részéről, amivel megpróbálnak többnyire egyenlőséget biztosítani a felkapottabb, a középszerű, és a nagyon kezdő, ismeretlen írók között.
Mellesleg: szólt egy admin, hogy ezt be kéne már fejezni? Igen. Hallgatott rá valaki? Nem. Akkor nem értem a csodálkozás miértjét.

2.) Nem engedjük fel az általad olyannyira várt történetet, mert hibát találunk benne.
Ezt adminrendszernek hívjuk. Tudom, tiszta hülyeség, de mi azért dolgozunk itt, időnket és vagyonunkat (számítógép=áram=pénz, internet=sok pénz, moderálás közben elfogyasztott plüssmedvék, monitorok és kötelek száma=felbecsülhetetlen) nem kímélve, hogy lehetőség szerint, legalább külalakilag minőségi, élvezhető történetek kerüljenek fel az oldalra. Most nem fejteném ki a személyes álláspontomat az általad megírt üzenetről... de ha arra vágysz, hogy megtudd, mit is találhatunk hibának az általad várt történetekben, akkor ajánlom olvasásra a Nefeleddgömböt (főoldal), a GYIK-et és a Merengőről merengőknek című írást. Ezekben többnyire le van írva, mi az, ami miatt elutasítunk egy történetet.
Nemrendor írta:
Kérdem én akkor mi a franc bajotok van?

Hát például a hangnemed. Na az elég nagy baj.

Szigorúbbak lennénk a PD-s történetekkel? Bocsáss meg, de ezt meg kell vétóznom. Ezt nem fejtem ki bővebben, mellons már megtette.

Nemrendor írta:
Szóval, mivel ötletem sincs melyikőtök mit csinál én ezennel felajánlom, hogy ha kell ellenőrzöm a friss történeteket, vagy a törlendő hozzászólásokat helyettetek mert a ti munkátokkal finoman szólva elégedetlen vagyok!!

Elégedetlenkedésről én is tudnék beszélni: például, a te üzeneteddel kifejezetten elégedetlen vagyok, azzal pedig még inkább, hogy úgy vélted, az alpári, elfogadhatatlan hangnemű kitörésed után akár csak esélyed is lehet egy admini posztra.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Drachiss 2009 augusztus 01 (szombat), 9:30-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: bocsi
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 01 (szombat), 8:55 
Zöldfülű

Elnézést a tegnapi kirohanásért, nem szokásom a bunkó módon önkifejezés. De nagyon kiakadtam azon hogy olyan kritikákat, hozzászólásokat is kitöröltetek a kedvenc történetemtől (Kamaszkorom utolsó nyara), amiben az íróhoz szólok, és nem kifejezetten volt off, mert még ha nem is csatlakozott közvetlenül az adott fejezethez, de mindenképp a történetről volt benne szó. Én úgy hittem az a jó író, aki olyan történetet ad a köznek, ami érzelmeket vált ki az olvasókban. Lehet, hogy tévedtem...

Én úgy gondolom, ha a történet kapcsán olyan gondolataim támadnak, amit meg szeretnék osztani az íróval, az nem bűn, sőt, én botor módon azt hittem azért hoztátok létre (vagy hozták létre akik létrehozták) az írók felé való visszajelzés lehetőségét, hogy az ilyenre módja legyen az olvasóknak. És ha én veszem a "fáradságot" és írok az írónak, akkor többnyire várom a visszajelzését, ami csak nem törlés esetén lehetséges. (És Barterika az esetek igen nagy részében a horribilis számú kritikák ellenére válaszolt az olvasóinak, így normál esetben nem hiába vártam a visszajelzésére)

Szeretném megérdeklődni, hogy miért zavar az titeket, adminokat, hogy ha egy-egy szereplő viselkedése vitát vált ki az olvasókban és ezt a kritikák, hozzászólások közt beszélik meg egymással? Hiszen ez szerintem ugyancsak a történethez kapcsolódik.

Mivel ez egy olyan történet (volt, mert már csak a befejező részre vár a jónép...), ahol csak hétvégente van/volt frissítés, persze, hogy a rendszeres olvasók hétköznap is feljártak újraolvasni, és/vagy megnézni a többi olvasó véleményét hozzászólását a kritika falon.

Ez alatt a pár hónap alatt, a véleményeiken keresztül, jópár olvasó ismerte meg egymást, tartották egymásban a lelket, ha bármilyen okból kimaradt a frissítés, vagy csak hosszú volt a hét, és lassan közeledett a péntek, vagy épp vitatkoztak egy-egy szereplő viselkedéséről, mert mindenben nem lehet egyet érteni.
(Nem tudom azóta jártatok-e a hozzászólások között, de nem csak én borultam ki a hozzászólások ilyen szintű mészárlása láttán, olvasatán.)

Értem én, hogy az amit egyesek műveltek (a könyv ajánlások és egymásnak való küldözgetések) nem szerves részei a történetnek és emiatt törlésre kerültek (bár, szerintem az hogy az emberek a mai világban olvasásra buzdítják egymás, és még ötleteket is adnak az ilyetén szórakozáshoz, inkább dicséretes mint büntetendő, de belátom, ennek nem ott van a helye).

A hosszas litániám lényege tehát egyfelől a bocsánatkérés a tegnap esti minősíthetetlen hozzászólásom miatt, másfelől egy kérés, hogy ne ész, és olvasás nélkül töröljétek a hozzászólásokat, mert nem mindenki érdemel kukát az esetleges nem szervesen a történethez kapcsolódó hozzászólásával.

Ps: Bár meg tudtam volna szerkeszteni az előző hozzászólásomat, szándékosan nem tettem, mert az az indulat igenis benne volt (van) a kritikák, hozzászólások radikális és nem körültekintő törölgetése miatt.

Előre is köszönöm a reagálást!

Eszter

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 01 (szombat), 8:35 
Billentyűzetgyilkos

Először is, a helyedben nagyon odafigyelnék a stílusomra. Nem érdekel, mennyire vagy mérges, van a normális hangnem, és az ősbunkó. Kitalálod, melyik kategóriába tartoztál? Ha így szeretnéd intézni az ügyeidet a világban, szép pofonokat fogsz kapni.

Egy: Az üres, semmitmondó rendszerkerülő kritikákat töröljük elsősorban. Ezt az írók kérhetik is a fórumon, a megfelelő topicban. Egyes történeteknél azonban az olvasók elszaladnak, és nem tudnak különbséget tenni a kritika és a chatszoba között. Tehát, hogy a te számodra is világos legyen, az, hogy megbeszélitek, milyen idő van, milyen zenét szerettek, mely könyveket olvastátok el, és ki mit fog csinálni egy twilight találkozón, hihetetlen mód, NEM a történethez tartozik. Ahogy az sem, hogy tíz kritikán keresztül néhány beírjátok, hogy jé, én vagyok az első olvasó, majd száz hússzor egymás után megkérdezitek, mikor lesz új fejezet, és ugyanannyian válaszolnak rá, hogy ekkor meg akkor. Szerinted, ezekkel mit kezd maga a szerző? Kétlem, hogy építő jellegű a számára. Itt van a fórum, ezt tartjuk beszélgetésre, a fejezetek végére pedig véleményt írhattok.

Kettő: Pontosan arra vagyunk, hogy eldöntsük, mi számít hibás történetnek, és melyik fejezet szorul még rá, hogy egyszer alaposan átnézzék. Figyeljük a párbeszédformázást, a helyesírást, a nevek írását, ragozását, a kifejezések helyességét, a megfelelő figyelmeztetések, korhatár betételét. Amit mellesleg te, még a feltöréskor sem láthatsz. Nagyképű azt feltételezni, hogy azért, mert nem látsz benne laikusan hibát, nincs is. Ráadásként nem ismered az előzményeket, vagy ne adj isten egyes e-mail váltásokat a szerzőkkel. Majd mi eldöntjük, miért látunk hibát a történetben, és megbeszéljük azzal, akire tartozik. Szerencsére az írók többsége inkább fejlődni szeretne, mintsem úgy reagálni, mint te.

Három: Nem vagyunk kritikusabbak a PD-s történetekkel, de tény, hogy több probléma van velük, tekintetbe véve, hogy oda bármi bekerülhet. Nincsenek előre meghatározott nevek, varázslatok, helyszínek, és a többi, mint a HP világban, amire építhetnek, az eredeti könyveket felütve támaszkodhatnak, leshetnek, ha valami nem megy. Sok hibát vétenek, és nekünk kell mindegyikkel foglalkozni ahhoz, hogy megfelelő formában olvashassák, aztán az érdeklődök.

Végül a felajánlásod. Éppen a mostani stílusoddal bizonyítottad be ékesen, hogy teljességgel alkalmatlan lennél adminnak. Csak, mert „felment benned a pumba”, írnál ilyen hangvételben elutasító e-mailt, teszem azt? Szép lenne, megkedveltetnéd magad a szerzőkkel. Jól írtad, ötleted sincs arról, valójában mi hogyan működik, naponta hány történetet kell átnéznünk, és azon hányan dolgozunk egyszerre. Mikén bírálsz, ráadásul úgy bármit is, hogy nem tudod, mi a dolog menete? Szerinted ez fair, ha már annyira ezt sérelmezed. Hogy nem vagy elégedett a munkánkkal? Én sem vagyok elégedett veled. De mint írtad, nincs írói vénád, ezért aligha kerülsz majd az elbírálásunk alá. Következésképp, nincs probléma. Ha majd egy szerzőnek lesz panasza, reagál az elutasítóra, elfogadóra, mindig mindenkit meg szoktunk hallgatni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Panaszkodás
HozzászólásElküldve: 2009 július 31 (péntek), 23:14 
Zöldfülű

"Kedves" adminok!
Fogalmam sincs kinek mi a feladata és miért, de van egy két dolog amit nem értek a munkátokkal kapcsolatban!
-1: Mégis mire jó az ha ritkítjátok a kritikákat? És ha megteszitek miért nem veszitek a fáradságot hogy csak az olyan hozzászólásokat töröljétek amit ténylegesen nem oda illőek?? És különben miért baj ha egy történet rajongói beszélgetni mernek? Milyen szemellenzős baromság már ez a gusztustalan cenzúra?
-2: Mivel írói vénám sajna nincs ezért csak olvasóként élvezhetem az oldal nyújtotta élvezeteket... vagyis élvezném, ha rendesen felengednétek a történeteket! Mert több olyan is van, hogy a friss feltöltések között megjelenik az engem érdeklő történet, de napokkal később, se olvashatom az új részt, mert ti találtok benne hibát! Megjegyzem, nem szokásom, de fel tudom törni a még meg nem jelenített fejezetet és nem látom mi az amit hibának láttok benne! Se helyesírási, se tördelési hibát nem nagyon találok, és többnyire (ha van egyáltalán benne) az erotikus jelenetek se történet nélküliek! Kérdem én akkor mi a franc bajotok van?
-3: Miért vagytok kritikusabbak a Privet Drive történetekkel? Vagy csak nekem tűnik úgy hogy azokkal többet baszakodtok? És bocsánat az alpári önkifejezésért, de nagyon felment bennem a pumpa!
Szóval, mivel ötletem sincs melyikőtök mit csinál én ezennel felajánlom, hogy ha kell ellenőrzöm a friss történeteket, vagy a törlendő hozzászólásokat helyettetek mert a ti munkátokkal finoman szólva elégedetlen vagyok!! Remélem elolvassátok és reagáltok is rá!
Eszter

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1437 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 29  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra