"Kedves" Eszter!
Megnyugodhatsz, reagálunk - én legalábbis biztosan.
1.) Mire jó, hogy ritkítjuk a kritikákat? Ehhez először is lássuk az alapokat, csak úgy nagy vonalakban:
- kritika:
egy történetről, vagy a történet adott fejezetéről alkotott, írásbeli vélemény.
- OFF: olyan közlés és/vagy utalás, mely nem kapcsolódik az adott témához.
Na most, amikor XY leírja egy történet kritikáihoz, hogy mi volt a suliban, milyen könyvet olvasott, vagy éppen mit főzött ebédre, az off. Semmi köze sincs a történethez. Az pedig, hogy több ember is leírja egymás után jó néhányszor, hogy mennyire várja a következő fejezetet, szintén nem a kritikákhoz való. Van fórum, ahol a szerző létrehozhat egy topicot magának és a történeteinek, ott meg lehet beszélni az ilyesmit. Vagy, ha éppenséggel a tisztelt véleményezők már nagyon kétségbeesettek, és ujjaik csak úgy bizseregnek, hogy elmondhassák, mekkora lelkesedéssel várják már az új fejezetet, akkor írjanak a szerzőnek egy e-mailt, ugyanis kissé jogtalannak tűnik, hogy míg néhányan vért izzadnak, hogy legalább öt-tíz kritikát bezsebeljenek, addig egy másik szerző háromezren felüli véleményszámmal büszkélkedhet, mivel az olvasói nekiláttak trécselni a kritikáinal, vagy éppen heveny e-book keresési láz tört ki rajtuk, amit nem átallottak megosztani egymással.
Tehát, még egyszer, csak, hogy tiszta legyen:
- A történetről/fejezetről alkotott vélemény: kritikákhoz
- Kivel mi történt, mennyire várja az új fejit, miért várja, meddig várja, mit főzött, mit evett, milyen könyvet keres, milyen színű a fogszabályzója, stb.: chat, fórum, MSN, Skype, vagy bármely más olyan közeg, ahol lehetőség van arra, hogy az ilyen témákat az adott egyedek kitárgyalják.
De vigyázz! Az adminok ám itt is borzasztóan furfangosak! Sőt! Szinte démoniak! Mert a fórumon sem lehet ám bárhol megtárgyalni ilyesmit, hiszen itt is él az off-szabály! A mindenit! Mint szinte mindenütt, ugye - nézz meg akárhány fórumot, a legtöbb helyen ugyanezt a rendszert fogod látni.
Nemrendor írta:
És ha megteszitek miért nem veszitek a fáradságot hogy csak az olyan hozzászólásokat töröljétek amit ténylegesen nem oda illőek??
Azokat töröljük, amik ténylegesen nem odaillőek. Bár gondolom, kettőnknek teljesen más az elképzelése arról, mi az, ami odavaló, és mi az, ami nem.
Nemrendor írta:
És különben miért baj ha egy történet rajongói beszélgetni mernek? Milyen szemellenzős baromság már ez a gusztustalan cenzúra?
Mint fentebb szép hosszan leírtam: nem baj, hogy egy történet rajongói beszélgetni mernek - ha jól választják meg a helyet. Ez a gusztustalan cenzúra pedig nem más, mint egy visszafogott kis intézkedés az adminok részéről, amivel megpróbálnak többnyire egyenlőséget biztosítani a felkapottabb, a középszerű, és a nagyon kezdő, ismeretlen írók között.
Mellesleg: szólt egy admin, hogy ezt be kéne már fejezni? Igen. Hallgatott rá valaki? Nem. Akkor nem értem a csodálkozás miértjét.
2.) Nem engedjük fel az általad olyannyira várt történetet, mert hibát találunk benne.
Ezt adminrendszernek hívjuk. Tudom, tiszta hülyeség, de mi azért dolgozunk itt, időnket és vagyonunkat (számítógép=áram=pénz, internet=sok pénz, moderálás közben elfogyasztott plüssmedvék, monitorok és kötelek száma=felbecsülhetetlen) nem kímélve, hogy lehetőség szerint, legalább külalakilag minőségi, élvezhető történetek kerüljenek fel az oldalra. Most nem fejteném ki a személyes álláspontomat az általad megírt üzenetről... de ha arra vágysz, hogy megtudd, mit is találhatunk hibának az általad várt történetekben, akkor ajánlom olvasásra a Nefeleddgömböt (főoldal), a GYIK-et és a Merengőről merengőknek című írást. Ezekben többnyire le van írva, mi az, ami miatt elutasítunk egy történetet.
Nemrendor írta:
Kérdem én akkor mi a franc bajotok van?
Hát például a hangnemed. Na az elég nagy baj.
Szigorúbbak lennénk a PD-s történetekkel? Bocsáss meg, de ezt meg kell vétóznom. Ezt nem fejtem ki bővebben, mellons már megtette.
Nemrendor írta:
Szóval, mivel ötletem sincs melyikőtök mit csinál én ezennel felajánlom, hogy ha kell ellenőrzöm a friss történeteket, vagy a törlendő hozzászólásokat helyettetek mert a ti munkátokkal finoman szólva elégedetlen vagyok!!
Elégedetlenkedésről én is tudnék beszélni: például, a te üzeneteddel kifejezetten elégedetlen vagyok, azzal pedig még inkább, hogy úgy vélted, az alpári, elfogadhatatlan hangnemű kitörésed után akár csak esélyed is lehet egy admini posztra.